Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mevcut hastalığım ilerledi. Malülen emekli olabilir miyim?

apo450

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Becker Muskiler Distrofi tanılı bir engelli bireyim.10 yıl ve 1800 günüm 17.08.2023 tarihinde doldu.Malülen emekli başvurusu için uygunum. Fakat 2016 yılında %52 raporla özel bir kurumda engelli kadrosunda işe girdim.2017 yılında asgarlik muafiyeti için tekrardan heyete girdim ve raporum %68 olarak çıktı. 2016 yılında başladığım iş yerinde artık engelimi getirdiği zorluklardan dolayı işi bırakmayı düşünüyorum. Mevcut hastalığım ilerledi. Ben bu şartlarda malülen emekli olmak istiyorum.18.08.2023 Tarihinde bulunduğum ilçedeki SGK'ya gittim. Bana denilen doğuştan gelen bir engel durumum olduğu için malülen başvuru yapamayağım söylendi. Fakat benim engel durumun 2016 yılında %52 heyet raporu aldığım zamanla kat ve kat arttı. İşe devam etmek benim için çok zor bir durum aldı. Konu hakkında bir bilgisi olan varsa yardımlarını rica ediyorum

Merhaba, Engel durumunuz işe girmeden öncemi başladı? Yada şöyle sorayım doğuştan mı? Yoksa sigortalı çalışmaya başladıktan sonra mı engelli oldunuz?

Üst Alt