Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mevcut ortopedik, cilt, psikolojik rahatsızlıklardan yüzde kaç rapor verilir?

MerveKaraca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1-) Köpek memesi (Hidradenitis Supirativa) / Koltuk altı, kasık bölgesinde.

2-) Ayaklar ileri derecede düz taban. Ayak tarak kemiklerinde ağrı. Toplam 4 ameliyat ve ameliyat sonrası ayak 2. Ve 3. Parmaklar da şekil bozukluğu ve ağrı. Parmakların yukarıda durması, kemik gibi olması sert bir şekilde yanlış şekil alması. Ayakkabıya dolayasıyla temas edip yürürken rahatsızlık vermesi. Ayrıca uzun süre yürüyememe, uzun süre ayakta duramama. Evin içinde dahi tabanlık konulmuş spor ayakkabı ile gezme, ayakkabısız ağrı olduğu için yürüyememe sorunu.

3- Depresif nöbet & Unipolar depresyon sorunu. Sürekli mutsuzluk, öfke nöbetleri. 2017 Yılında öfkeye bağlı adli vaka, adam yaralama.

%40 engelli raporu verilmesi mümkün müdür? Hangi problemlere hangi oranda rapor verilmektedir? Yardımcı olabilme şansınız var mıdır?

MerveKaraca

Büyük ihtimalle alırsın psikiyatridrn raporlu ilacın varmı tedavin devam ediyormu hastalığın öyküsü önemli. Birde devlet hastanesi olması önemli özel hastane değilde.Düz taban için oran alırsın 2019 engellilik özürlülük cetvelinde baka bilirsin.

@fenerliyizz

Konulan Tanı: https://www.hizliresim.com/sydsvr4
Rahatsızlık Öyküsü Özeti: https://www.hizliresim.com/7t8smmp

Düz taban için ve mevcut psikolojik rahatsızlığım için verilen oran nedir tam olarak bulamadım, pek anlamıyorum zaten bu işlerden. Hidradenitis supirativa denilen rahatsızlığım hafif seyrettiği için %5 oran verilir, onu biliyorum. Ama ortopedik ve psikolojik rahatsızlıklarım ile ilgili ne oran alacağım merak konusu. Bazı site forumlarında sordum, pskiyatri %10 oran verir diyenler oldu, oran vermez diyenler oldu. Sağlık kuruluna randevu alamadım yer yok, dolu. Merak ediyorum işte yönetmeliğe göre oran alıp alamayacağımı

@OturanBoğa Hocam sizin de kıymetli görüşünüzü rica ediyorum. Yardımcı olursanız eğer minnettar olurum size.

MerveKaraca

Iyi akşamlar net olarak akacağım şu oran diye yorumlamak hata olur.Buns heyetteki doktorlar karar veriyor sonuçta.isikiyatride %20 de %40da ala bilirsin,konulan tanılara göre ortepediden de alacağın oran en az %10 diye buluyorum alt limiz yani bence heyete girip rapor çıkartmalısın büyük ihtimalle %40 alırsın diye düşünüyorum

Bugün heyete girdim! Beni neler bekliyor? Yardımcı olur musunuz?

Engelli raporu için sağlık kuruluna randevu aldım. Toplam 3 gündür uğraşıyorum, her gün 9'da sağlık kuruluna gidiyorum. O kadar kalabalık ki, 3 gün sürdü.

Ortopediye gittim. Şikayetin ne dedi bana. Bende düz tabanım dedim. Ayrıca ayak 2. Ve 3. Parmaklarda çekiç parmak sorunu var, parmaklar da şekil bozukluğu var, kaynamış kemikler ama havada duruyor dedim. 3 defa da ameliyat oldum her iki ayaktan dedim. Evin içinde dahi ayakkabı giyiyorum, ayaklarım sürekli ağrıyor dedim. Metatars bölgesinde ki kemikler de, tarak kemikleri de ağrıyor dedim. Fizik tedaviye yolladı doktor rontgen çekip. Fizik tedavi de muayene etti, sisteme yönetmeliğe bakıp oran girdi, fakat ne oran verdi bilmiyorum.

Pskiyatri doktoru ise benim normalde muayene olduğum doktor değildi. Başka bir doktor vardı kurulda. Yanımda raporlarımı görürdüm, ilaç raporlarını aldım. İlaç raporlarında depresif nöbet & Unipolar depresyon tanısı var. Doktor bana dedi ki direkt. Depresyona oran vermiyoruz dedi. Oysa benim ilaç raporlarının %80 'ninde hep depresif nöbet yazıyor. Rahatsızlığımda düzelmede yok. Senin ki terapi gibi bir şey olacak bundan sonra vs dedi, doktorun sana anlatır dedi. Beni çıkardı ve kağıtta ki oran kısmına "SİSTEME GİRİLDİ" yazdı.

Genel cerraha geçtim. Hidradenitis supirativa (köpek memesi) hastalığı için. Cildiye doktoruna gönderdi, oda bir görsün dedi. Cildiye doktoru da bana Hafif olana %5, ortaya %10, şiddetli olana %20, çok şiddetli olana ise %40 oran veriliyor dedi. Sekreterine dedi ki. Sisteme orta yaz, biz oran vermeyelim genel cerrahatekrar gitsin dedi.

GENEL cerraha yeniden gittim. Genel cerrah bana sen bu raporu neden almak istiyorsun dedi. Bende memur olmak istiyorum, yada özel sektör de çalışmak istiyorum dedim. Rahatsızlıklarım yüzünden çalışamıyorum dedim. Sana verilen oranlar düşük dedi. Sana % kaç oran gerekiyor ki çalışmak için dedi. Dedim ben normal engelli raporu için başvuru yaptım dedim. Siz ne oran veriyorsunuz hocam dedim. Oran sonra vericem ben dedi. Sağlık kuruluna evrağı teslim ettim ve çıktım.

Sizce nasıl bir sonuç alırım. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Barda5

Merhaba, dosya açılmıyor adında bir hata veriyor ben anlamadım neden böyle oldu. 😔 Sizce %40 alabilecek miyim. Genel cerrahi doktoru bana neden böyle dedi. Yüzlerce aktif üye arkadaşımız var lütfen bir görüş bile çok önemli yardımcı olup fikirlerinizi paylaşır mısınız lütfen çok rica ediyorum.

MerveKaraca

Pisikiyatridan oran alırsan %40 oran alırsın çok rahat. Şayet oranın düşük gelirse itiraz et il Saglik kuruluna derim. Bir ay süresi var

fenerliyizz

Son ilaç raporum da aynen şu tanılar yazıyor. Buraya bırakıyorum.
Tanı: https://www.hizliresim.com/f3ytvwm

Bu tanıları yazan doktorum yoktu kurulda, başka bir kadın doktor vardı. Yanımda raporlarımı götürmeme rağmen senin ki depresyon, buna oran verilmez dedi içeri girer girmez

Geçmiş olsun. Bu aralar her hastanede durumlar aynı. Ne hikmetse engelli vatandaşları kağıt üzerinde engelsiz hale getirebilmek için var gücüyle çalışıyorlar. Sonucunuzu ve deneyimlerinizi bizlere de emsal teşkil etmesi açısından burada paylaşırsanız seviniriz. Her şey gönlünüzce olur inşallah.

@kadirgursoy

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. 2017 yılından beri ilaç kullanıyor olmama rağmen senin bir şeyin yok depresyon var sadece dedi sağlık kurulunda ki doktor. Sanki benim doktorum kendisiymiş, ne yaşadığımı biliyormuş gibi. Üstelik ben 2 ayrı psikolojik rahatsızlık tanısına sahipken. Elbette heyete girdikten sonra sonucu burada sizlerle paylaşacağım. Umarım olumlu sonuç alırım. Sanırım gerçekten engeli olanlara rapor vermeyip o boşluğu sağlam olup engelli raporu alanlarla doldurmak isteyenler var. Başı bile ağrımayan insanlara engelli raporu veriliyor ama ben ve benim gibi mağdurlara gelince yönetmelik hiçe sayılıp bu rahatsızlığa oran verilmiyor, yönetmelikte oranı yok deniyor. Allahtan okuma yazma biliyoruz da depresif nöbete de, unipolar depresyona da oran verildiğini biliyoruz. Saçma sapan insanlar doktor olmuş..!

@Nurtan hocam banada yardımcı olur musunuz

https://www.hizliresim.com/17xk9fr

Ayağım resimde ki gibi. Her iki ayak da aynı durumda. Düz tabanım, parmaklar bu şekilde. Parmaklardan 3 ameliyat oldum, düzelme olmadı. Yürürken ağrı yapıyor parmaklarım. Ayak tabanım da düz taban olduğu için uzun süre ayakta duramıyorum. Alacağım tahmini oran nedir? Lütfen yardımcı olur musunuz? @OturanBoğa

Bacıbey OturanBoğa
Hocalarım banada yardımcı olur musunuz çok rica ediyorum sizden lütfen. Heyet 1 ay sonra durumum resimdeki gibi. Cildiye %20 oran verdi bana hidradenitis supirativa hastalığından. Ortopediden %25 almam gerekiyor. Alma ihtimalim nedir. Sürekli siteye giriş çıkış yapıyorum sayısızca. Cevap gelmiş mi diye. Lütfen bilgilerinize tecrübelerinize çok ihtiyacım var

https://www.hizliresim.com/17xk9fr

Ayağım resimde ki gibi. Her iki ayak da aynı durumda. Düz tabanım, parmaklar bu şekilde. Parmaklardan 3 ameliyat oldum, düzelme olmadı. Yürürken ağrı yapıyor parmaklarım. Ayak tabanım da düz taban olduğu için uzun süre ayakta duramıyorum. Alacağım tahmini oran nedir? Lütfen yardımcı olur musunuz. %25 alma ihtimalim var mı yoksa umudu keseyim mi

Bence çok rahat alırsın %25 senin durumundan daha az düz tabwn olanlara normsl aydkkabi giyen birine bskinca düz taban olduğu anlasilmsyan birine %10 aldigini biliyorum.

fenerliyizz

İnşallah hocam ya. Eğer %25 alamazsam rapor alamicam. Benim sağlık kurulu kağıdım da 7 tane mi 8 tane mi ne doktor vardı. Ama ortopedi yoktu onun yerine fizik vardı. Fiziğe gittim fizik muayene etti. Ortopedi doktoruna yolladı. Ortopedi doktoru muayene etti rontgen çekti tekrar fiziğe yolladı. Bana sadece fizik oran verecek değil mi hocam. Çok stres altındayım şu günlerde

Günceldir. OturanBoğa Hocam lütfen herkese görüş paylaşıp ilgileniyorsunuz sizden başka kimse yok sitede cvp veren. Lütfen yardımcı olur musunuz banada

Teşekkür ederim hocam. Bende baktım sakatlık oranı cetveli'ne fakat ne çekiç parmak nede pes planus tablosu açılmış. Veya ben bulamadım pek anlamadığım için. Biraz psikolojik olarak sıkıntılı zamanlardan geçiyorum o yüzden ısrarla sordum kusuruma bakmayın hocam

MerveKaraca

Sanırım burada yürümeye ve ayakta durmaya etkisi belirleyici oluyor.

Benim sağlık kurulu evrağımda 7-8 branş vardı. Ama ortopedi yoktu. Ortopedi yerine Fizik Tedavi vardı. Fizik tedavi hiç yürüyüş vs yaptırmadı. Sedyeye otur dedi, parmaklarıma baktı eldiven takıp. Sonra ortopedi doktoruna gönderdi.

Ortopedi doktoru da aynı şekilde yürüyüş testi yapmadı. Nasıl yürüdüğüme bakmadı. Parmaklara dokunmadı bile, uzaktan baktı. Rontgen çekti, rontgene bakıp yeniden fizik doktoruna yolladı. Oran girilen sayfanın arka yüzüne boş alana, "ameliyatlı alan tam kaynama mevcut" yazdı, sonra fizik doktoru direkt oran girdi sisteme.

Benim evrağıma kimse herhangi bir oran yazmadı. Sadece genel cerrah doktoru hidradenitis supirativa hastalığından %20 oran verdiğini söyledi. Ortopedi veya fizik doktoru herhangi bilgi vermedi. Benim sanırım Baltazar hesaplama formulüne göre %25 oran almam gerekiyor ortopedi doktorundan.

Benzer bir sitede sordum, %5 oran verilir denildi. Bu durum biraz üzdü beni şaşırdım da daha doğrusu. Sadece düz tabanlık tan bile %10 a kadar oran verildiğini okudum bu siteden. Sanırım dedikleri gibi olacak, belki de %5 alacağım.

Boşu boşuna uğraştım günlerce rapor için. Bu kadar sıkıntı yaşıyorken, ev içinde bile ayakkabısız gezemiyorken, uzun süre ayakta duramıyorken, parmaklardan 3 operasyon geçirmişken %5 gibi %10 gibi oranlar almam çok acımasızca olacak. 😔Ne yapacağımı bilmiyorum artık çok çaresiz hissediyorum kendimi

MerveKaraca

%5 olup olmayacağını kimse söyleyemez. Dediğim gibi, bu tamamen bu rahatsızlığın ayakta durmanıza ve adımlamanıza ne kadar etki ettiği ile ilgili bir durum.

Haklısınız hocam. Umarım güzel bir oran alırım. Ben heyet sonrası hangi rahatsızlıktan % kaç oran aldığımı burada paylaşırım. En azından konuyla ilgili araştırma yapacak olan arkadaşlara faydalı olur. Teşekkür ederim sağolun 😊

Engelli raporu için başvurdum, psikolojik rahatsızlığım var, yardım eder misiniz?

Depresif nöbet ve ünipolar depresyon tanısı ile tedavi gördüm 2017/2018 yıllarında. Daha sonra 2019/2020 de özele gittim. Son 4 aydır yeniden devlet hastanesine döndüm. Engelli raporu için başvuru yaptım. Pskiyatri doktoru kendi alanının olduğu yere "Üçlü Heyet" yazdı. Benimle ne konuştu, ne soru sordu. Kullandığın ilaçları eczaneden çıkart dedi. Sağlık kuruluna teslim et dedi. Biz heyet de karar vericez dedi. Üçlü Heyet yazması iyi bir şey mi? Oran alacağım anlamına mı gelir? Bana yardımcı olur musunuz?

Özürlü heyet raporu en az üç doktor imzası ile verilen raporlar heyet raporu olarak adlandırılır. Heyet raporu çeşitli Kurum ya da Kuruluşlar tarafından istenebilmektedir. Örneğin engelli maaşı ya da bakıcı maaşına başvurmak, vergi indiriminden yararlanmak ya da iş başvurusunda engelli kadrosunda başvuru yapmak gibi birçok işlem için rapor istenebilmektedir. Birden fazla doktora muayene sonucu verilen bu rapor heyet raporu olarak adlandırılmaktadır.

Umarım yardımcı olmuştur

Düşük de olsa oran alma ihtimalin var son zamanlarda psikiyatrik hastalıkların artması sebebi ile bu işlemler biraz daha zorlaştı

Üst Alt