Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mevcut rahatsızlıklarımdan, % kaç oranında rapor alabilirim?

aegean35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
10 Haziran 2014 güncel:

benim rapor % 33 cikti.

arkadaslar herkese selamlar.calisttigim isyeri agir sanayi.artik calismakta zorlaniyorum.is kurla gorustum hafif bir is icin fakat engellilik raporu al yardimci olalim dedi yeni bir is icin..simdi benim sorunum bel fitigindan 5yil once ameliyat oldum gayet iyiydim fakat isyerinde zorlamadan yine tekrarladi.tekrar ameliyat olmam gerekiyor.uc yil once dizimden meniskus yirtigi ameliyati oldum.midemde gastrit var endoskopi cektirecegim.boynumda boyun duzlesmesi var ve yaklasik bir aydir depresyon olarak psikolojik tedavi goruyorum.bilen bir arkadas yazabilirmi acaba ben bu rahatsizliklardan %kac oran alabilirim.
son cektirdigim mr larda soyle;
BEL FİTİGİ
FSE sekanslarda multiplinar goruntulerelde olunmustur.
lomber duzeyde medulla spinalis distal bolumu normal gorunumde olup konus normal lokalizasyonda izlenmektedir.kauda lifleri normaldir.
L4-5 ve L5-S1 intervertebral disklerinde sinyal kayiplari izlenmektedir..
L4-5 diskposteriorkonturunda santral protruzyon ve dural keseye basi olusmustur..
L5-S1 disk posterior konturunda sag mediolateral eksturde herniasyon izlenmektedir.sag lateral reses daralmistir.bu duzeyde sinir kokune ve dural keseye basi olmustur.
kesitlere dahil diger seviyelerde disk posterior konturu,dural sak, spinal kanal genisligi ve noral foremenler normaldir...
DİZ`İN FİLMİ İSE SOYLE;
Diz eklem sivisi ilimli artmis olup suprapateller posa uzanim gostermektedir.diz anteriorunda cilt altinda streasyonlar seklinde T2yuksek sinyalli odem alanlari secilmektedir.lateral ve medial femoral kondilde anteriorda milimetrik boyutlu T1 ve T2 serilerde dusuk sinyalli sklerotik odaklar secilmektedir(kemik adacigi). tbia ve femur eklem koselerinde osteofitik sivrilesmeler izlenmektedir.
patellofemoral eklem iliskisi olagandir.laterateral patellar faset eklem kikirdagi olagandir.medial patellar faset eklem kikirdaginda evre 2 kondromalize patella secilmektedir.patellar retinakulumlar normaldir.
ilitlbial trakt,fibuler koloteral bag olagandir.tibial kollateral bagda evre 1 zorlama ile uyumlu gorunum secilmektedir.
capraz baglarin sinyal ozellikleri olagandir.
medial meniskus korpusu masere gorunumde olup rezidu az miktardaki korpus dokusu dejeneratif sinyal icermekte olup hafif mediale deplase gorunumdedir.medial meniskus arka boynuzuda belirgin ince gorunumde olup dejeneratif sinyal degisikligi icermektedir.lateral meniskus on boynuzunda evre 1 dejenerasyon secilmektedir.
popliteal normaldir..

Son düzenleme:
hocam burada ne yazılırsa yazılsın net olmayacaktır. Özürlü raporu vermeye yetkili bir devlet hastanesine başvur bir kaç gününü alır

tahmini oran kac olur

yorumlar icin sagolun.evet soylediginiz gibi kesin olarak hastahanede belli olur.fakat tahmini olarak bir fikir edinsem ona gore hastahaneye basvuru yapacagimgecenlerde tam tesekkullu bir hastahaneye durum bildirir raporu icin basvuru yaptim.bu raporu is yerine verip hafif is talep etmek icin.sonunda illallah ettim.sira alabilmek icin gece4 te yaklasik 110 km mesafeden hastahaneye gittim.sirayi alip sabaha kadar bekledim sogukta.sabah memurlar geldi.kapi kapi doktor dolastim.filim cek tahlil yap daha yeni bu ayin sonunda cikacak sonucu..bu islerden anlayan bir arkadas bana tahmini olarak bir seyler soylerse.yani%40 uzeri bir rapor alma umidim varsa gidip basvuru yapayim.fakat umit yoksa bosuna masraf ve eziyet cekmeyeyim.saygilar

engelli raporuyla ilgili

selamlar..belfigindan ameliyat dizden ameliyat olmustum ayni yerlerden tekrar ameliyat olmam gerekiyor.sag ayagimda guc kaybi var bu sorunlardan dolayi engel raporu almak icin basvuru yapacagim.sormak istedigim bu olumsuzluklardan dolayi psikolojim bozuldu.heyette psikolojimin bozuldugunu soylesem oran verir mi ve oran verirse is hayatimda yada gelecek yasantimda sorun yaratirmi.saygilar.

sayin adminstor lutfen cevap..rahatsizlilarim ve yeni mr filmlerim yukarida yazili..heyete basvurdum.heyet klinigindeki doktorlar soyle yazdi..ic hastaliklari.ht,dm=yok yaziyor..genel cerrah=haricen olagan..noroloji=bel agrisi(+),motor laterolizon bulgu yok..goz hastaliklari=sikayeti yok..kulak burun bogaz=normal..fizik tedavi=opere sag diz meniskus ameliyatlisi,his farki kaybi saptandi...ortopedi opere sag diz medial meniskus operasyonu...beyin cerrahi=2009yilinda bel ve sag bacak agrisi nedeniyle.sag l5-s1diske tani uygulanmis.son 6 aydir sag bacak agrisi mevcut sag l5-s1 hnp mevcut operasyon onerildi...psikiyatriye 2 ay sonraya gun verdi..sizce benim psikiyatri haric engel oranim kac olur.ozur oranlari listesini inceliyorum fakat hic bir sey anlamiyorum..stresten kafayi yiyecegim.2 ay beklemek cok zor..burada yazilan tanilara gore siz uc asagi bes yukari ortalama bir rakam bulursunuz..yardimlariniz icin allah razi olsun.saygilar

arkadaşım ortopedik olarak yazdıklarına bakılırsa 40 oran zor ama psikiatridende bişeler alırsan olabilir yoksa zor görünüyor ama genede dr ler bilir

zaten bizim bu ulkede olmek gerekli.belden ameliyat var +bir daha gereklidiz meniskus icten yani en agarindan ameliyatli.kemikler bir birine surtmesinden dolayi acisi cekilmez.daha ne olacak.dunya uzerinde baska boyle bir ulke varmidir bilmiyorum.bu iki rahatsizliktan ! verse...ben zaten bu ay 3 , ay olacak psikolojik tedavi goruyorum.bu rahatsizliklarimdan dolayi psikolojim bozuldu.hatta isimide biraktim.muhakkakki psikiyatridende bir oran gelecek..peki benim merak ettigim ben yeni bir is basvurusu yaptigimda.bu psikolojik sorunum benim is hayatimi etkilermi?yani heyet raporunun arkasinda yazan.kisinin ozur grubu bolumunde.ortapedik,isitme,zihinsel,suregen hastalik,gorme,dil ve konusma,ruhsal duygusal,diger..seceneklerinden hangileri yazilacak..gelecekteki hayatimi etkilermi.yani is verenler uzerinde kotu etki birakir mi yeni is bas vurusunda.saygilar.

arkadaslar soruma cevap verebilecek yokmu.raporumda psikiyatrik rahatsizlik gorulurmu.eger gorulurse yeni is basvurumda olumsuz bir durum olur mu.

arkadaşım oran verilen her rahatsızlığın tabiki görünür ve ona göre raporda belirtilir iş durumuna bakarsak eğer sanada başvurduğun kurum veya iş veren ona göre bakar devlet dairelerinde böyle şeylere pek önem verilmez ama eğer işin özel sektörde olursa sıkıntı olabilir tabiki

heyete bu gun girdim sonucunu 10 gun sonra alacagim.mevcut olan rahatsizlimlarimdan dolayi ruh sagligimin bozuldugunuda soyledim.psikiyatri bolumu.uyum bozuklugu tedavi ile kismen duzelir yazmis.acaba buna %kac verirler ve bu psikolojik tanidan dolayi ozel sektor de is bulmakta zorlanirmiyim sizce.saygilar.

diğer yerlerde yazılan oranları görmedinmi normalde oran yazılıyor görseydin bir sonuca varabilirdin

kardesim selam..tani kisimlarinda sadece rahatsizliklar yaziyor.ornegin fizik tedavi diz icin.medial meniskus ameliyatlisi.his kaybi farki saptandi yazmis.doktora sordum oran kac diye.biz rahatsizliklari yaziyoruz.oranlarla ilgili karari toplanan buyuk heyet veriyor dedi...sonra acaba bana orianmi vermiyorlar diye diger hastalarin.heyet kagitlarina baktim hic kimsede oran yoktu.aslinda guzel bir uygulama cunki bir doktorun o anlik psikolojisine bagli olarak az oran verme durumuda olmaz.heyete girdigimde baktim en 30-40 arasi isted.oktor vardi.boyle olunca insanin aklinda soruda kalmaz.acaba rahatsizligima azmi oran verildi diye

engelli raporuyla ilgili

herkeze selam.sorum su.ben bel fitigi ameliyati,diz ameliyati olmustum ayrica dizimde baska sorunlarimda var.bu nedenle rapor icin hastahaneye basvurdum.bunlara ek olarak gerek bu nedenler gerekse diger sorunlardan dolayi psikolojik tedavi gordum 3 ay.heyet sekreterligindeki memura bunuda soyledim.memur bunuda yazalim sizin raporunuzun oranini etkiler dedi ve ek olarak psikiyatriyide yazdik.psikiyatrist tani kismina.uyum bozuklugu tedaviyle kismen tedavi edilir yazdi..acaba diyorum ozel sektore is basvurusu yaparsam bu olumsuz etkiler mi.birisi bana psikiyatrik hastaligi olan ozel sektorde zor is bulur bulsada temizlik isi olur dedi.tecrubesi olan arkadaslar bana yardimci olurmu.lutfen yardim.saygilar

1) rapora psikoloji eklendiğinde %99 ihtimalle yılda bir kontrol koyarlar ve her yıl bu rapor işkencesini yaşarsın 2) sana söyleyen bir arkadaşın doğru söylemiş genelde işveren uzak durur psikoloji işin içine girerse. geçmiş olsun

o zaman is bulmak zor.fakat benim rahatsizlik agir bir sey degil.calismayida etkilemiyor.son zamanlarda yasamis oldugm sorunlardan dolayi etkilendim.bel ve diz rahatsizliklarimdan dolayi is yerime kuruldan aldigim agir ve tehlikeli isler yapamaz raporu verdim.daha rahat bir is versin diye.adamda bana cikis verdi..ev kira cocuk var.simdi ben ne yaparim demezmi her insan.hayat boyunca herkesin basina gelen sey bunlar.bazisi aman der gecer.bazisi bosver diyrmez kafaya takar.hepsi bu.kolumda ve vucudumda birtane kesik izi yok.alkol.sigara.uyusturucu yok.kimseyle gidip hayatimda kavga etmedim.tek endisem rahatsizligimdan dolayi issiz kaldim.bu sekilde gidip ayni meslegimi yapamam di.benim sorunum.fakat bundan dolayi is vermezlerse.ozaman devlet maas baglamasi lazim.hadi ben kendimi gectim ben bir sekilde is bulurum..hayatta hic kimse sizofreni veya dogustan psikolojik rahatsiz olarak dogmak istemez.butur insanlara hayat vurmus zaten.bir tanede biz vurmazsak olmaz..

muhtemelen ordaki memur rapor oranınızın düşük olacağını anlamış ve bu yüzdende psikolojide yazalım demiş olabilir ama hiç yoktan iyidir yoksa alamassınız sanırım

evet bencede.sorusturdum doktorlara benim bel rahatsizligi %23 dizede %15 veririz dediler.herhalde bir kac puan kaliyor diye yazalim dedi memur..soylediginiz gibi wlimde rapor olmayisindan iyidir.fakat ise yarar mi?psikiyatri rahatsizligininda oldu bir rapor.bundan endiseliyim.saygila.r

hiç yoktan iyidir dedim ya en azından sınavlara falan girme hakkın olabilir ve diğer şeylerden faydalanırsın örneğin ulaşım gibi ...

yani uzun lafin kisasi olum fermani bu rapor diyorsunuz.peki bir sonraki ekpss ne zaman liseliler icin.ayrica elimde bu rapor olsa.ben illaki engelli kadrosundami calismak zorundayim.ornegin normal olarak bele ve dize yuklenme gerektirmeyen bir meslek edinme kursuna gitsem.iskur araciligiyla.oyle is bulsam.yine bu sorun karsima cikarmi.sizce

ayrıca dediğin oranlar doğruysa 35 yapar 40a tamamlamak içinde en az 9 puan gerekiyor ama 10 puan verirler se tamamdır bu iş

dediğim gibi kamu herzaman daha iyi ve sağlamdır maaşıda iyidir özel sektör asgari ücret verir seninde fazla bir problemin yok sorun çıkacağını sanmam sınava gelince sınav daha yeni oldu bidahaki sınav 2016 da hayırlısıyla

benim rapor %33 cikti.nasil bir is anlamadim.acaba itirazmi edeyim.ne yapayim.dizden hic bir oran verilmemis.itiraz etsem yukselirmi.yada itiraz etmesem baska bir hastahaneyemi bas vursam dahami iyi olur.basvuruyu kendim yapmistim gidip baska bir hqstahaneye basvurmak icin beklemelimiyim.

beklemene gerek yok başka hastaneye gidebilirsin özel olarak tekrar başvurabilirsin

Üst Alt