Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mevcut rapora yeni rahatsızlığımdan dolayı oran ekletme süreci..?

neyzen86

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben %55 oranlı engelli raporuna sahibim. Ayrica yeni bir hipotroid hastasıyım. [emoji24] Raporum sürekli ve gözlerimdeki rahatsizliklardan dolayi 2012 eylül ayinda aldim. Ayrica bu engelli raporu ile %41 vergi indirimine hak kazanmistim. Benim hipotroid rahatsizligim sanirim yönetmelikte bulunan " Tedaviye cevap veren hipotroid hastalık rapor orani %10" kismi ile alakalı. Sorulara geciyorum. [emoji56] Şimdi ben mevcut raporuma bu orani nasil ekletirim? Bu oran balthazar formulu ile benim %55 olan rapor oranimi ne kadar arttırır? Yoksa raporu ilk aldigim sureci tekrar mi yasamam gerekecek? (Ilk kez engelli raporu aliyormus gibi [emoji33] ) yani bu orani rapora ekletmek için tekrar mı rapor cikartmaya uğraşmam gerekecek? [emoji31]

ahmet arkadaşım öncelikle var olan raporuna yeni rahatsızlığını ekletemessin ancak yeniden tekrar rapor alır gibi kurula çıkıp yeni rapor verilir tarafına daha önce %55 almışsın 10 daha eder % 60 eder baltazard hesabına göre eder.

Cevabin için sağol. Yani sanki ilk kez rapor aliyor gibi mi baştan ugrasmam mi gerekecek? [emoji33] bu bilgi resmi kaynaktan mı yoksa böyle bir olay mi yaşadın?

Rapor oranının artmasının ne gibi avantajı oluyor.

Vergi indiriminden seviye yükseltilmesi için avantaj ola bilir

Mevcut rapora oran ekletemezsiniz. Hastaneye başvurarak engel oranınızın tespitinin tekrardan yapılmasını isteyin.

muratoto

Bağkurlular da vergi indirimi yok ama kurumun sizi hastaneye sevk ettiğinde oranında değişiklik var ise tabi şartlarında değişiklik olur tabi

neyzen86

tekrar başvurmanı hiç önermem çünkü elindeki mevcut rapor oranındanda olursun heleki raporunu gözden aldıysan % 40 ın altına düşme olasılığın bile var çünkü gözden artık 40 ın üzerinde almak çok zor gerçi durumunu net anlatmamışsın ama yani ileri seviye bir rahatsızlık değilse barajı aşamassın ona göre düşün derim

Cevaplar icin teşekkürler. tekrar rapor cikarmaktansa bu oranla hayatima devam etmek en iyisi

Ben bağkurluyum. Bu durumda alabildiğimiz kadar oran almalımıyız.

Üst Alt