Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mevcut raporumla emeklilik için başvurabilecek miyim?

strazyevsk

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
16
Merhaba OturanBoğa abi;

Vergi indirimi ile emeklilik hususunda merak ettiğim bir konu var.
Hali hazır da % 52 oranlı süresiz engelli raporum var.
Emeklilik tablosuna göre emeklilik başvurusu için bir süre daha beklemem gerekiyor.

Merak ettiğim husus ise tabloda ki şartları doldurduğumda mevcut engelli raporumla doğrudan emekliliğe başvurabiliyor muyum?

Yoksa emekliliğe başvurduğum anda ssk tekrar yeni bir muayene isteyip hastaneye sevk ediyor mu?

Ve ssk yeni rapor istemesi durumunda bu talebi bize nasıl iletiyor?
Ben işitme engelliyim, telefonla arasalar ulaşamazlar ya da yazılı kağıt mı gönderiyorlar tekrar rapor almam gerektiğini belirten?

Son düzenleme:
strazyevsk

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

OturanBoğa

Doğum tarihi : 16.09.1990
ilk sigortalı olunan tarih : 31.01.2007( 17 yaşta yatan sigorta çıraklık sigortası değil))
Primlerin tamamı 4/A statüsünde yattı.
Toplam prim günüm :4138
Emeklilik şartlarım 20 yıl sigortalılık + 4400 prim günü.
Rapor oranım % 52
3. dereceden vergi indirimim var.

Bu bilgilere göre 2028 eylül ayında 4400 gün ile emekliliğe başvurabiliyorum sanırım.
Doğru mudur?

Ve başvuru sonrası yeni engelli raporu isterlerse duymadığım için nasıl iletişime geçiyorlar onu merak ediyorum.
Teşekkürler

strazyevsk

16.09.1990 + 18 = 16.09.2008 emekliliğe temel sigorta başlangıcı.

%40-59 arası rapora karşılık defterdarlıktan elde edilen vergi indirim hakkına istinaden (16.09.2008 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekliliği hal ediyorsunuz.
Emeklilik zamanı sizden yeni rapor istenmez. Yeter ki o rapordan sonra düşük oranlı bir rapor almamış olun. Düşük oranlı rapor kontrol muayenesini tetikler.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt