Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meyra Fren sistemi arıza için Ankara'da servis arıyorum..?

TTedTT

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Meyra OPTİMUS 2.622 marka/model akülü aracımla geçen yolda kaldım, yavaşlamaya başladı, kokular geldi, titremeyle iyice yavaşladı ve durdu. Kapattım 30dk. sonra açtım 200mt. gittim ve aynısını yaptı. Arkadaşlarla açtık baktık elektromanyetik motorfreni el değmeyecek kadar ısınmış kokuda bobin izolasyonundan geliyor ama motor ısısı normaldi. Elektromanyetik mekanizma ısınınca freni ordan motoru kitliyor ve soğuyana kadar adam gibi hareket ettirmiyor. Tamirciler farklı konuşuyor, aracın çalışmasına rağmen kimi şu yanmış diyor kimi beyin diyor kimi de bakım diyor ve de hem farklı hem de yüksek fiyat veriyorlar... Sorun ne olabilir? Güvenli bir şekilde Ankara'da nerde tamir ettirebilirim? Ne tutar?

Mmm, bence rastgele birilerine elletip daha büyük bir soruna yol açma Erdal.

hakerman dan hüseyin beyi ara.hüseyin bey hakerman ın teknik servis şefi.hakerman ın telefon numarasını google dan bulabilirsiniz.

Aradım herkes doluymuş, beni arayacaklar. İnşallah kabarık fatura çıkmaz.

Konuştuk ve 1000 euro+kdv istediler. Aracı yurtdışında aldığım fiyatla kıyaslarsak astronomik rakam gibi duruyor Bülent abi, bende bi tamirciye götürdüm yaptım dedi yolladı, test ettim yapamamış paramı iade aldıım, napıcamı şaşırdım. Başka tavsiyesi olan...?

Valla Erdal, gelişmiş bi sandalye olduğu için herkese de teslim etmemek lazım. Parçası bulunabilir mi, bulunamazsa tamir yapılabilir mi, en küçük bir fikrim yok.

Hangi parçasının değişmesi lazımmış? Sorun neredeymiş?

Oturan Bogaya katiliyorum.boyle araclarin tamirini ehli firmalara birakmak gerekir.Istanbulda Fatihte TSD spor kulubu yaninda Engelsiz hizmet ticaret firmasi her marka ve modelde,ozellikle avrupadan gelen araclarin tamirini ve servisini yapmaktadir.Burayla irtibata gecebilirsin sana yardimci olacaklarini dusunuyorum.numarasi 02122116565

Eletromanyetik motor freninde gibi sorun, bir elektronikçi yakınıma manyetiğe gelen voltajı ölçtürücem, belki de manyetik bobinlerinin izolasyonu bozulmuşturda kısa devre yapıyordur. Valla gözlemlediğim manyetiğin aşırı ısınması ki bu ısı 2 km civarı kullanınca oluşuyor. Manyetiğin 50-60 derecelik ısınması söz konusu. Sorun nerde anlasam daha daha ekonomik halledicem ama sorun tam nerde bilmiyorum.

HAy Allah! Demek ki Hakerman'daki arkadaşlar sorunun nereden kaynaklandığını anlamış ki fiyat vermiş... Ama sana söylemmişler...

Dalga geçme Bülent abi ya içim yanıyor zaten:)) tam olarak anlayamadım dedim. Hakerman'da frenin değişmesi gerek tahminen dedi. 1000 euroyu duyunca insan farklı yollardan nasıl ucuza hallederim diye düşünüyor.

eğer sorunun nereden olduğunu tam olarak tespit ettiysen, arızalı parçanın aynısından almanyadan eş dost ile meyranın kendi fabrikasından getirmeye çalış. sonrada burada güvendiğin bir elektronikçiye taktır. fabrika emin ol hakermanın verdiği fiyatın daha altında fiyat vericektir.

Aklıma bir çözüm gelmiyor Erdal. Sorunu tesbit etmek lazım önce, sonra çözüm için belki bakılabilir. Ama ne yapıp edip, kaş yapayım derken göz çıkartmamak lazım.

merhaba aracınızı bize ulaştırabilirseniz tamirini yaparız telefonlarımız 0452 323 43 53 gsm 0543 383 00 36 (tahsin kuru) 0543 402 38 31 (murat kuru ) adresimiz saca mahallesi sanayi sitesi 1. cadde no 38 ünye ordu

Erdal kardeşim ben yeni üye oldum tesadüfen senin şikayetini okudum ben Meyra araçlarının uzmanıyım senin sorunun şu firen manyetikini söküyorsunuz elektiriklimotor saran bobinajcıya götürüyorsun manyetikin içindeki sargıda kaçak olup olmadıgını test ettiriyorsun ki sargı bozulmuştum yani kavrulmuştur bobinajcıya eğer iyi ustaya onu sarar epoksiyle izole eder verir onun masrafı taş patlasın 100 tl dir yok yaptıramasan sana Almaya'dan getiririm aracını kimseye kurcalatma şünki başka sebebi yok arıza sebebini sonra anlatırım saygılar

Manyetik freni yenilesenizde onarımını yaptırsanızda frenleme sisteminizi kontrol edin. Gerektiği gibi çalışmıyorsa tekrar aynı problemle karşılaşırsınız. Frenlemede zamanlama önemlidir.

Üst Alt