Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meyra marka akülü arabam bozuldu. Sorun ne olabilir?

yasar2456

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
3
Selam arkadaşlar benim Almanyadan gelme meyra marka ortapedia olan bir akülü arabam var,dün itibarı ile tekerlerin yanında olan yuvarlak olan motor galiba yani ordan tıkır tıkır diye ses geliyor ve joyistikden istediğim dönüş ve manevra yapmaz oldu bu durumda ne yapabilirim.

Aküler 4 senelik bu zamana kadar çok güzeldi onda bir sorun yok galiba bir anda bitmediyse tabi ?

Yani ilk etapda ne yapabirim veya kimlere götüreyim NEVŞEHİRDE de veya KAYSERİDE tamir eden yer var miki.

arkadaşım meyranın türkiye yetkilisi Hakerman diye bir firmaymış Tel:(312)496 2480 telefon numarasıda buymuş bi görüş burayla istersen ama aracındaki sıkıntı büyük ihtimal kömürlerden kaynaklıdır çünkü zamanla kömürler azaldığı için ateşleme sıkıntıısından dolayı takılma başlıyor motorda

Polat kardeş kömürler değişince düzelir mı birde bunun kömürü ayrı mı

aracını zorlama herhangi bir metal veya kömür parçası olabilir kısa devre veya bobin aşınmsına yol açarsınız hasar dahada büyür bildiğiniz bir oto elektirikçisine gidin motor sökülüp temizlik yapılacak gerekirse yeni kömür takılır aracınızdan akü güç kablosunu çıkartın uzman birine başvurun aynı sorunu bende yaşadım rulman kırılıp sıkışma yapmış değiştirince düzeldi

Teşekkür ler kaya kardeş birazdan Nevşehir sanayi ye götüreceğiz verdigin bilgi icin teşekkürler

inşallah önemli bir şey yoktur sorun halledilir

benimde luna marka akülü sukuturum çalışmıyor ışıklar normal yanıyor ama hareket etmiyor bir arkadaşım kömür falan dedi ama ne yapacağımı bilemedim normal sanaiye getirmek nekadar doğru daha beter bozmalarından çekiniyorum ne yacagımı bilemedim

deli yürek kullandığımız araçlardaki motorlar dc volt olarak bilinen doğru akım motorlardır otomobillerde kullanılan marş motor düzeneği ile aynı sistemde çalışır fark bizim kullandığımız araçlardaki kumandanın motora giden elektriği ters çevirmesi ve voltaj ayarlamasıdır bu kısım elektroniktir ve tamiri çok zordur özel uzmanlık gerektirir sadece motor arızasından şüpheleniyorsanız tanıdığınız bir oto elektrikçi veya tamirci var ise motorun arızasını bulabilir genelde kömür eksilmesi veya kırılan bir parçanın sıkışmasıdır umarım sorununuz en kısa sürede düzelir benzer sorunlardan dolayı invacare aracımı tanıdığım bir oto elektrikçisi düzeltmişti rulman parçası kırılıp sıkışma yapmış

Tahminime gore kömür den diye düşünüyorum cunku arada bir az gorev yapıyor sanki yanma tam olmadıgından motordan hirlama gibi ses geliyor

Mutlu son oto Elektrikci yaptı sagolsun kömürü bitmiş onu değiştirdi 75 tl de para verdim iyi oldu çünkü Kayseri'ye gidecektim zaten Kayseri'ye 50 tl yakardi araba iyi oldu .

benide heycanlandırdın yaşar bende bakacağım şimdi inşallah kömür olayıdır

kayseriyi bilmem ama ankara iyi bir yer var. eğer istersen ömden telefonunu ve ismi atabilirim.

konuyu daha önce göremediğim için sizlere tardımcı olamadım ama ilerde bu sorunu yaşayacak arkadaşlar için yazayım merak etmeyin bişey satmayacam:) dc motorların kablolarının motora girdiği tarafta genelde karşılıklı iki çıkıntı olur oradaki tıpaları tornavidayla sökün kömürlere ulaşırsınız eğer çıkıntı yoksa üst kapak olur onu sökün yine kömürleri görürsünüz değiştirmek son derece kolaydır fiatları 5-10 lira civarında bişeydir tekerler boştayken motora akım verin kesik kesik dönüyorsa yada dönerken standart uğultu yerine pat pat sesler çıkartıyorsa sorun kesinlikle kömürden kaynaklıdır bu kömürleri oto elektirikçileri yada matkap türü el aletleri tamir eden yerlerde bulabilirsiniz

Konuyu yeni gördüm. Bu arıza tüm akülü sandalye ve
scooter motorlarında çok sık olur. Motorun kablo giren tarafında iki veya üç veya dört tane ince kablonun girdiği yumruk kadar parça manyetik fren. Bunun arasında siyah renkli yuvarlak bir disk var .
İlk olarak motorun olduğu öndeki tekerleği yerden havaya kaldırmalıyız ki kaza olmasın.
O disk fren balatası ve motor çalışırken onun bulunduğu aralıkta kendi ekseninde hızla dönmesi gerekir. Balatayı boşa çıkartamazsak kumanda devresinin gücü motoru çalıştırmaya yetmez . Ve araç yürümez. İlk olarak fren bobinine giren iki ince kabloyu beyin bağlantısından ayırıp fren bobini üzerinde yazan etikette kaç volt yazıyorsa o voltu fren bobinine vererek mıknatıs oluşmasını sağlıyoruz. Elimize alacağımız bir demir veya çelik tornavidanjn ucunh bu frene yaklaştırarak bobin demirine yapıştığını görerek fren bobininin sağlam olduğuna emin olmalıyız. Tornavida yapışmıyorsa bobin bozuktur Aynı newton gücünde ve aynı tipte fren bobini ya da sistemi almalısınız. Ve yanlışlıkla devreye volt vermeyin. Devre yanar. Böylece volt vererek baskı plakası bonin demitine yapışıyor ve böylece freni boşa alıyoruz . Meyra optimus 1 ve 2 lerde bu balatanın etrafında orta kısımda eşit aralıklı üç tane altıgen kafalı vida var. O vidaları bobin tarafından tutan 4 metrik allen başlı üç tane de dışta vida var. Önce dıştaki allen vidaları azar azar gevşetiyoruz altıgen somunları motor tarafına yaklaşacak şekilde azar azar sıkıyoruz. Böylece her üç somunun olduğu noktalarda da balataya basan metal plaka ile balata arasında 2 mm kadar eşit mesafede boşluğun kalmasını sağlamalıyız. Eğer bu boşluk fazla olursa fren belki yine çeker ama aracı sürerken motorun güçlü olması nedeniyle aküyü zorlaması sonucu frene giden voltajın azalması ya da fren bobininin eskimesi nedeniyle bakır bobini ısınıp ürettiği manyetik alanının azalması nedenleriyle fren geri bırakır ve motor dönemez ya da kesik kesik çalışarak vuruntu yapabilir. Ayarı tam yaptıysanız dıştaki 4 allen vidaları sıkarak ayarı mühürlüyoruz. 4 allen vidaları sıkınca balata ile plaka arasında mesafe biraz daha azalarak 1 mm kadar kalır. Eğer vida dişleri yıpranmışsa balata sıkışabilir. Bu durumda fren balatası ayarı yeniden yapmalı ve sıkışan balatanın her yönünde eşit boşluk kalmasını sağlamalıyız.
Diğer tüm akülü sandalyelerde fren mekamizmasını birleştiren üç vida sökülerek yanlardaki delikli üç borunun uzunluğu değiştirilerek aynı ayar bir mm balat ile baskı plakası arasında boşluk olacak şekilde yapılır.
Daha sonra fren kabloları kestiğimiz bağlantılarına tekrar bağlanıp lehimlenir ve bant ya da ısı ile daralan makaron ile yalıtılır ve joystiği çalıştırarak motora hareket verirken frenin balatayı boşalttığını görmeliyiz ve joystiği ileri yönde bantla yapıştırarak en az 10 dakika motoru çalıştırırken frenin devamlı açık kaldığını görmeliyiz. Biz joystiği bırakmadan fren bırakmamalı. Bırakıyorsa fren ayarını becerememişsiniz demektir. Eğer kolu itip motora hareket verince fren tıklamıyorsa balatanın baskı aralık ayarı çok geniş ya da çok dar ve sıkışık yapmışızdır.
Bir profesyonelden destek alın ya da beni arayın. 05434047268

Üst Alt