Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mezun değilim, okul uzayacak. EKPSS'ye girebilir miyim?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
herkese iyi akşamlar.Edebiyat son sınıf öğrencisiyim.2020 de ki Ekpss ye gireceğim,fakat 2 tane dersim var okulu uzatacağım.Sınava girebiliyor muyum?Girdim diyelim tercih yapabilir miyim? Net bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.:confused:

Sınava mezun ya da mezun olabilecek durumda olanlar başvurabilir, başvuru kılavuzunda da aşağıdaki şekilde açıklama mevcuttur.

EKPSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar, mezun
oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.

seneye kesin olarak o dersleri verirsen ekpss ye lisans mezunu olarak girebilirsin.

Life Teşekkür ederim hocam sonuç olarak dersim kalırsa eğer yine girerim tercihler sorun oluyor

EpileptikAdamHocam diyelim ki oldum tercihler ne zaman olur?

@NETBUS teşekkür ederim veremezem lise düzeyinde girmiş olurum demi

EKPSS öğretmen alımları

herkese tekrardan merhaba kafama bi soru takıldı yardımcı olur musunuz? 2020 nisan da ekpss ye öğretmen olmak için gireceğim diyelimki öğretmen olamadım memurluğa ikinci tercih yapabilecek miyim? enn önemli sorum ise 2020 de girdik diyelim sınava 2022 ye kadar sadece bir kere mi öğretmen alımı yapılıyor mesela şubatta 500 kişi yapılacak ya sadece o mu? engelli öğretmenler de sözlü mülakata giriyor mu?? soru soruyu açtı yardımcı olursanız çok sevinirim:eek:

2020 nisan da ekpss ye öğretmen olmak için gireceğim diyelimki öğretmen olamadım memurluğa ikinci tercih yapabilecek miyim?

Evet yapabilirsiniz

enn önemli sorum ise 2020 de girdik diyelim sınava 2022 ye kadar sadece bir kere mi öğretmen alımı yapılıyor mesela şubatta 500 kişi yapılacak ya sadece o mu?

Her yıl bir veya iki defa alım yapılıyor

engelli öğretmenler de sözlü mülakata giriyor mu??

Mülakat yok ama güvenlik soruşturması var

Yani 2020 de bir alım olacak 2021 de bir alım olacak öyle mi ? Cevabınız için teşekkür ederim. Bir de nisan da sınav eylül gibi tercih yaptık diyelim olmadı bi daha ne zaman tercih yapacağız?

edebiyatçıı25
2. tercihin ne zaman olacağına İlgili bakanlık, bütün kurumlardan engelli ihtiyaç ve nitelikleri ile ilgili talepleri aldıktan sonra uygun bulduğu bir tarihte OSYM ile bağlantılı olarak belirleniyor. Bu genelde yılda 2 ve 3 defa oluyor.

Şunu bilmenizde fayda var
Edebiyat öğretmeni olarak atanmanız liseden memur olarak atanmanıza göre daha kolay ve maddi olarak daha avantajlıdır.
derslerinize çalışın ve kalan dersleriniz verin
Öğretmen olarak atanmanız daha isabetli olur kanaatindeyim

inform öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. hocam normalde ben bu yıl temmuza mezunum ama iki tane dersten hastalıklarımdan dolayı kaldım yani 2020 ekpssinden 3 ay sonra mezun olacağım.edebiyat bölümü mezunuyum formasyon bu yıl kalktığı için atandıktan sonra formasyon alınacak o engelli öğretmenlerde şart mı bilmiyorum tabii o yüzden dersleri de yükseltmeye çalışıyorum...

tekrardan merhaba şimdi gezinirken bi yazıya denk geldim formasyon alınmadan öğretmen ataması yapılmıyor evet doğru bi uygulama ama formasyon kalktı bu durumda bölüm mezunu lisansdan girip öğretmen olmak isteyenler ne yapsın ??:rolleyes::rolleyes:

Girebilirsin tercihler zamanına kadar, mezun olursan tercih yapabilirsin.

edebiyatçıı25
aynen öyle sorun olmaz
Fakat sınava biraz sayısal çalışarak girerseniz emin olun yüksek bir puan alırsınız

Nurtan
hocam nisan da ya sınav tahmini ne zamana açıklanıyor tercihler ne zaman oluyor bilginiz var mı ?

İnform
matematik bende sıfır daha yeni başlayacağım 15 soru da kaç tane yaparım bilmem ama zor olacak benim için :(

engelli öğretmenler/ekpssciler/bilgisi olan herkeess

herkese merhaba kafam da bi sürü soru var atanan yada bigisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum

1) edebiyat son sınıf öğrencisiyim formasyon bun yıl kalktı 2020 ekpsssinden diyelim ki 80 aldım formasyon alamadığım için öğretmen olamam mı ?

2)süreli engelli raporum var sınavdan 5 ay sonra süresi doluyor sorun olur mu ?

3)ekpsse nisan da olacak ben de haziran gibi mezun olacağım bu da öğretmenlik için sıkıntı mı?

lütfen yardımcı olur musunuz güzel bi muhatap bulamıyorum.şimdiden teşekkür ederim.....

Üst Alt