Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mezun olmadan EKPSS'ye girdikten sonra mezun olan kişide atama nasıl olur?

Caninan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2016 EKPSS gireceğim yalnız 2016 haziranda lisans mezunu olma şansım var orta öğretim düzeyinde sınava girersem lisans mezunu olduktan sonra puanım geçerli olur mu?

ortaöğretimden girersen puanın 2 yıl boyunca ortaöğretimden tercih yapmana yarar.Mezun olsan dahi aldığın puanla lisans kontenjanına giremezsin çünkü sorulan soruların düzeyi bile farklı.O yüzden lisanstan girmen daha avantajlı olur.3.sınıflar bile lisanstan giriyor 2 sene puan geçerli olacağı için.

Yorumunuz için teşekkür ederim ama orta öğretim puanıyla yerleşip mezun olduktan sonra kurum içi sınavlarıyla yükselebilirim ancak benim sorum orta öğretim sınavı puanım lisans mezunu olunca devam eder mi?

Aşağıda verdiğim bilgi 2014 kılavuzunda yer alıyor.
2016 yılında yapılacak olan sınavda da aynı şey geçerli olur, tarihe dikkat etmek gerekir.
Kılavuzu iyi inceleyin ona göre hareket edin.
Diğer bilgilerde arkadaş yardımcı olmuş zaten.

DİKKAT:

2014 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) KILAVUZU’nun 2.1. BAŞVURU KOŞULLARImaddesi içerisinde yer alan “EKPSS/Kuraya, ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisansprogramlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelliadaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üstdüzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.”
hükmü gereği 2014 EKPSS'de;
* ortaöğretim düzeyinde sınava giren; ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans/lisansmezuniyetini bildirmeyen adayların (2014-EKPSS’ye başvurunun son günü olan 7 Mart 2014 tarihi veöncesinde bir ön lisans veya bir lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),* ön lisans düzeyinde sınava giren; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetinibildirmeyen adayların (7 Mart 2014 tarihi ve öncesinde bir lisans diploması almaya hak kazanmışadaylar),* kura ile yerleştirme için başvuru yapan ancak, 7 Mart 2014 tarihi ve öncesinde almış olduğuortaöğretim, ön lisans, lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2014-EKPSS’ye başvurunun son günüolan 7 Mart 2014 tarihi ve öncesinde bir ortaöğretim kurumundan, bir ön lisans programından veya birlisans programından mezun olan adaylar)bu tercih işlemlerinde tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.

Peki diyelim ilk atama haziranın başında oldu biz haziranın ortasında mezun olacaz dolayısıyla ilk tercihi yapamayacaz. İlk tercihi hiç yapmayıp ikinci tercihlerde tercih yaparak atanabilir miyiz? İlk tercihi yapmayan ikinci tercihi yapabilir mi?

gncali Tercih zorunluluğu yok, isterseniz ilk tercihlerde tercih yapmayabilirsiniz size kalmış.

İlk atamalar 20 mayısta yapılacak dolayısıyla ilk atamada yerleşme şansları yok mezun olacak kişilerin. Ama sınava girer ve 2.atamayı bekleyebilirsiniz.

Merhaba önlisans okuyorun mezun olmadım ekpss önlisansdan girdim mezun olmadan atama olur mu

Üst Alt