Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mictonorm isimli ilaca rapora rağmen katkı payı ödenecek mi?

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
herkese slm ben yaklaşık 2 yıldır mictanorm kullanıyorum ve bu ilaç için hastaneden üroloji doktorunda 6 ay süreli (29/11/2010) rapor tarihi yani süresi vardır
02/03/2011 tarihinde ilacımı aile doktoruma raporu göstererek günde 2x1 olmak üzere reçeteye yazdırdım eczaneye gittik bu ilacın yeni yönetmelikle sgk ödemenin hepsini ödemiyor ilaç katılım payı adı altında
23tl kesinti yapılır dedi ve sgk sitesine ilaç katkı ve muayene katılım payı sayfasına girerek gördüm

sorum şu bu tür ilaçları kullanan arkadaşlarda ben gibi madurlarmı yoksa eczacının işgüzarlığımı anlamadımson zamanda bu ilacı kullanıp yazdıran arkadaşlar varmı özetle benim raporda

ilaç kullanım süresi:6ay rapor tarihi(29/11/2010)

tanı(lar)

aşırı aktif mesane

ilaçlar: propiverine hcl 2x1

oksibutunin tedavisinden fayda görmemiştir

raporumda böyle yazıyor bilgisi olanlar yanıtlarlarsa sevinirim

ben 2 yıldırkullanoyrum evet banada eczane aynı cevap verildi önceden böyle bir şey yoktu

arkadaşlar bugün kurumdan gelen yazı şu şekilde

Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.

Sistemde kayıtlı olan mevcut rapor bilginiz ilaç katılım payından muaf olarak görünmemektedir. 20.00 teşhisle rapor girilmiştir. Norojenik Mesane tanısıda ilaç muafiyeti bulunmamaktadır.

Bilgilerinizi rica ederiz.​

son hali ile mictanorm kullanıp rapor çıkaran varmı

Allah Allah! Ben de raporla alıyordum. Bu yakınlarda yeniden almam gerek. O zaman anlaşılır sgk'Nın ödeyip ödemediği. Benim bildiğim kadarıyla sgk aşağıdaki tüm ilaçları karşılıyordu:

1. EMSELEX
2. VESİCARE
3. ÜROPAN
4. Spasmex
5. Detrusitol
6. Mictonorm

Şimdi sürekli ilaç aldığım eczacı ile görüştüm. Kesinlikle böy e bir durum yokmuş. SGK mictonorm'U ödüyormuş aynı şekilde... Ben yakın zamanda çıkaracağım yeni rapor. O zaman yine yazarım buraya...

mur 37 raporda herhangi bir sorun yok sgk kurmu 01/11/2011 e rapor uygulamasına geçti sistemler allak pullak birde 11 martta değişimler oldu aslında sizin raporda herhangi bir sotun yok katılım alınmaması gerekiyor norohonık mesena olarak yazılması gerekir ek 2 lıstede cıktıysa katılım alınır size örnek gönderdim saygılarımla

İlaç Bilgileri
İlaç Adı: MICTONORM 15 MG 56
DRAJE :
Ambalaj Miktarı: 56.0 Adet
Farmasotik Formu: Draje
Tek Doz Miktarı: 1.0 Adet
Kullanım Süresi: 0 Gün
Yaş Aralığı: 18-999/0-0
Perakende/Kamu Fiyatı: 88,73 / 70,54
Türk Lirası Kamu İndirim Oranı: % 20,50
Reçete Türü: Normal
Kamukod No: Tedavi Şeması Gerekli: Evet
Ay Aralığı: Ocak-Aralık
Takipli İlaç Sayısı: 0 Kutu
Takipli İlaç Kul. Süresi: 0 Gün
Ayaktan Reçetesi: Ödenir
Yatan Reçetesi: Ödenir
Ayaktan Maks. Kul. Doz: 3 x 1
Yatan Maks. Kul. Doz: 4 x 1
Raporlu Maks. Kul. Doz: 4 x 1
Maks. Kullanım Periyot: 1 Gün Etkin Madde: SGKFLY -PROPIVERIN HCLSUT
Bilgileri106671 / Ayaktan Reçetesi / Raporlu
Maks.Ödenen Süre: ----
Maksimum Kullanım: 0 x 0 (1 Gün)
Yaş Aralığı: 0-0
Reçete Teşhis: Tesis Türü (Reçete): Reç.Yaz.Branş(lar): Tüm Hekimler

Rapor: Uzman Hekim Raporu
15.08 - (Eski Kodu=15.08) Norojenik Mesane
20.00 - (Eski Kodu=20.00) EK-2 Listede Yer Almayan Hastaliklar(Hasta Katilim Payli)
Rap.Yaz.Branş(lar): Tüm Uzman Hekimler
(Kural VEYA ile uygulanır)
Tesis Türü (Rapor): 106672 / Ayaktan veya Yatan Reçetesi / Raporsuz Maks.Ödenen Süre: ---- Maksimum Kullanım: 0 x 0 (1 Gün) Cinsiyet: Hepsi Yaş Aralığı: 0-0 Reçete Teşhis: Tesis Türü (Reçete): Reç.Yaz.Branş(lar): Tüm Uzman Hekimler

evet şimdi rapor doğru teşhismi yanlış diyosunuz bunumu anlamam lazım son hali ile rapor dorumu yazdırırken teşhis 20.00 olmamasımı lazım? reçetemi yanlış yazılmış diyorsunuz yanlışsam düzeltin ltf ayrıca bu durumda reçetemi değiştirmem gerekiyor ayrıca rapor günüde doluyor örnek bir rapor gösterebilirmisiniz eczane evet bi e-rapor olduğunu ve tanı bölümüne katılım payından muaf diye belirtmesi gerekir diyor
kısacası sorunsuz raporu olan ve nasıl reçete yaptıryosunuz açıklar ve örnekle gösterirseniz çok minnetdar olurum
ayrıca yönetici ilacın katkı payı sgk sitesinde gördüm eczane benden para istemedimi siz oraya baktınızmı
DUYARLILIĞINIZA TEŞEKKÜR EDERİM

Üst Alt