Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mide kanseri hastasıyım. 3400 prim günüm var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

kerubin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

13.07.1973 doğumlu bayanım.
01.06.1991 ilk işe giriş tarihim 3400 prim ödemem var. 5 senedir 657/4B kadrosunda görev almaktayım.
Aralık 2007 tarihinde mide kanseri tanısyla midem alındı. Metestaz yok . Işın ve kemoterapi aldım. Tedavilerim bitti . şu an sadece yan etki olarak anemi tedavisi göruyorum. 1 ay daha raporum var . şu an iş görememezlik ödeneği alıyorum.

4B li oldugum ıcın sıgortam gün olarak ilerlemiyor sadece sağlıktan yarrlanıyorum.
Emeklilik konusunda ne yapacağımı şaşırdım . Malulen mi emekli olunacak , erken mi emekli olunacak şartların hiçbirini bilmiyorum.
Çalıştıgım kurum rahat ama sürekli gidemem
hangi şartlar da emekli olursam avantajlı olabilir yada çalışırsam ek ödenek var mıdır sürekli mi gitmem gerek
Bu konularla ilgili bilgisi olan varsa yazarsa çok ama çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler

Pardon, gecikti cevap...

4b statüsünde misiniz yoksa 4c statüsünde misiniz?

Teşeşkkür ederim

4B statusundeyım
İlginize teşekkür ederim

657 4b'liler emeklilik konusunda eski adıyla ssk'lı gibi sanırım? Eğer öyleyse, o zaman defterarlığa başvurup sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri raporla 3. dereceden sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, prim gününüz 3600'e tamamlandığında erken yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

4/b den geçen memurlarda emeklilik durumu

MERHABA
YENİ KANUNA GÖRE 4/B DEN MEMURIYET GECMEK ICIN IMZA ATTIK;
/87 raporla vergi indirimden yararlanıyorum
3900 gunum var 4/b lı ıken vergi indriimnden yararlanarak emeklı olabılıyordum
ama şimdiki durumda ne olacak bilmiyorum;ı 3.5 sene emeklı sandıgı odemesı var dıyorlar
biz kadroya gectıkden sonra; ıstemıyorum eskı şartlara göre emeklı olmak ıstıyrum' deme hakkımız var mı?
01.06.1991 işe giriş
2007 4/b lı oluş
2003 den berı aynı kurumdayım
13.07.1973 doğumlu bayanım
3900 gün prim
teşekkurler

Zaten, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, o statüde emekli olunuyor. Bu konuda seçme şansı yok, kural çok net. Ve, eğer 4c'li olarak emekli olacaksanız, emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor almak zorunda olacaksınız.

1 Ekim 2008'den sonra ilk kez memur olanlar emeklilk için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabidirler:

2008_sonrasi.PNG

İlginize teşekür ederim;
benim için 2520 gün fazla ama; işe devam edip istediğm zaman 4/b lı olarak da emeklı olabılecegımı bılmek güzel
hoşcakalın

Üst Alt