Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mide kanserinden %80 oranlı raporla kontrollü malulen emeklilik hakkı..?

mideca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

3-4 ay öncesine kadar almış olduğumuz kötü haberden sonra apar topar mide kanseri ameliyatı geçirdim.Ameliyatta midemin bir kısmı alındı. Ameliyatı Haydarpaşa Numune hastanesinde Melih Kara gerçekleştirdi.Çalışmaktaydım rapor verdiler ve sonrasında kemoterapi ve radyoterapi başladı.Yine raporlar vs derken malulen emekliliğe başvurdum.Şuandada iş görememezlik ödemesi alıyorum rapor verdikleri için.
Dün hastaneye sevk günüydü ve bana %80 ve 1 sene kontrollü emeklilik verdiler.Şimdi bu ne demek ve neler olacak pek birşey bilmiyorum.Aydınlatırsanız sevinirim.
Şuanda çalışmıyorum ama raporum 15 gün sonra bitecek.İşe mi dönmeliyim , tedavimde devam ediyor ve ağır geçiyor raporda alabilrim.
Bundan sonra malulen emeklilikle ilgili süreç ne olacak.ilgili doktor raporunda 1 yıl sonra kontrol yazmış.benim neler yapmam gerekiyor.ayrıca bilgi amaçlı soruyorum ötv siz araç vs hakkımız varmı yada bilmedigim daha ne varsa yardımcı olursanız sevinirim.

herşey için teşekkürler, selamlar

mide kanseri ile ilgili her türlü sorularnıza yardımcı olmak isterim

Sizin 1984 sgk girişiniz varmış. Eğer vergi indirimi için başvururup onaylatırsanız her koşulda emekli olursunuz..
Bunun için işyerinizden çalıştığınıza ait bir belge alarak vergi dairesine gidip vergi indirimi için başvurmanız gerekiyor.

2008_oncesi.PNG

öncelikle teşekkür ederim.yanlız malulen emeklilige başvurduk bir karışıklık oldu..
yakın zamanda o sonuçlanmadan ona başvurursam problem olur mu

Vergi indirimi için ayrıca başvurmanız bi sıkıntı yaratmaz çünkü ikisi farklı konu

şuanda raporum var iş yerinde kağıt alabilirmiyim bilmiyorum ama başvuracağım sorayım bi iş yerine.

İşyeriniz sigortanızı yatırıyorsa, evet, vergi indirimi için evrak vermek konusunda sıkıntı çıkarmayacaklardır: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Elinizdeki raporla vergi indirimi için deftrerdalığa başvurun. O hakkı elde ettiğinizde -malulen emeklilik için değil- erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz (yukarıdaki tabloya göre yeterli prim gününüzün olduğunu varsayarak yazdım).

Erken Yaşlılık emekliliğinde kontrol istenip istenmeyeceğini bilemeyiz. Ya Maliye ya SGK isteyebilecği gibi, istemeyebilir de. Şans...

selam tek hastalık yüzde 60 sgk vergi indirimi istmiyor sanırsam sgk benim 50 20 onun için vergi indirimi istediler arkadaşlar benimde mide ca bende mide hiç yok

merhaba öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.biz malulen emekliliğe başvurmuştuk bize % 80 oranında sevk edildiğimizde verilen hastane raporunun yedeğini maalesef ki almadık.nasıl alabiliriz acaba.
ayrıca iş yeri prim ödemiyor gözüküyor fakat orada çalıştığımıza dair biz yazı verdi.bununla başvurabiliyormuyum.
bende yarın vergi dairesine gidip bunları sormayı düşünüyordum.

Hastaneye gidip bir nüsa almak için başhekime çıkın. Aslında yasl olarak zaten vermeleri lazım size bir nüshasını. Ama yine de başhekime çıkın ki aşağı kademede çalışanlar sorun çıkartmasın.

şuanda malullük için evrak takibinden siteye baktığımda sıra numarası 8-istanbul xxxxx sağlık kurulu maluluyet servisine zimmetten çıkarıldı diye bir yazı var.tarih olarak da 07.03 gözüküyor.peki bundan sonra ne yapılacak ne olacak.

vergi indirimine sağlık sebeplerinden dolayı fırsat bulup başvuramadık herşeyin hayırlısı yardımcı olan herlez için teşekkürler

Malulen emeklilik başvuru sonucunuz size yazılı olarak bildirilir...

Vergi indirim başvurusu ise ayrıdır. Raporla defterdarlığa başvurmanız lazım... Sonrasında yukarıda yazdığım üzere erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvururszunuz

başvuru tarihi 23.01.2014 olan
varide tarihi 05.03.2014 olan
malulen emekliligimle iligli 07.03.2014 tarihinden buyana sgk evrak takibinde bir degişiklik yok.son yapılan bu degişillikde istanbul sgim ist.böl.sağlık kurulu malulüyet servisine yazıyor.

rapor veren doktor 1 yıl sonra kontrol yazmıştı rapora.ameliyat oldugum hastanedeki doktorlardı.
ne olacak daha ne kadar sürecek.

Üst Alt