Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mide küçültme ameliyatı, hipertansiyon, gut hastalığı ve ayak bileklerindeki sorun..?

cevikarslan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

ben 2010 yılında morbid obezite nedeniyle mide küçültme ameliyatı oldum ve midemin %80' i alındı.
Bu nedenle askerlikten de muaf oldum. Askeri hastaneden askerliğe elverişli değildir raporum da var.

Bunun yanısıra bende 6-7 yıldır hiper tansiyon ve gut hastasıyım.
Ayrıca geçenlerde fizik tedavi doktoruna çıkmıştım ayak bileklerimdeki sorun nedeni ile yürüyüş bozukluğu oluşmuş. doktora sorduğumda vergi indirimi için yürüyüş bozukluğundan %8 puan alırsın dedi.

Benim sormak istediğim tüm bu hastalıklarım ile %40 ı geçermiyim? Yardımcı olursanız sevinirim...

arkadaşlar bugün başvuru yaptım ve doktorları dolaştım genel cerrah mide küçültme ameliyatı için %50, dahiliye de tansiyon için %10, gut için %10 verdi. Sağlık kuruluna teslim ettim evrakları şimdi heyet kuruluna gircem. Sonuç ne olur sizce?

balthazar formülüne göre %60 ile %69 arasında bir sonuç çıkacaktır
ulubey %59 dan fazla çıkması gerekmiyor mu

peki burdan alacağım sonucun ankarada düşürülme gibi bir olasılığı var mı? Varsa düşerse ne kadar düşebilir?

cevikarslan o hastalıklar için ilk kez oran verilmediği için doktorlar doğru oranları ve hastalığı belirttiyse oran düşmeyecektir Ankara'da.Oran sadece düşürülmüyo ankara da artada bilir ne kadar düşüceğini artacağını burdan kimse bilemez

50 zaten olan oran
+ 50*10/100= 5
5 puan tansiyon için burdan geldi
100-55=45 kaldı 45
45*10/100= 4,5 puan da gut için burdan geldi. Toplamda 50+5+4,5=59,5

benim tereddüdüm mide ameliyatına doktorun %50 vermesi, çünkü doktor da pek bilmiyordu. benim olduğum mide ameliyatı burda pek bilinen bir ameliyat değil. doktor elindeki kitaba baktı anotomik kayıp var dedi inceledi ve kağıda %50 yazdı. bende şaşırdım ben 20-30 arası bir şey bekliyordum

cevikarslan

doktorun ne oran vereceğini bilememesi enteresan ancak mümkün olduğu kadar neyse onu vermeye çalışırlar sonuçta kendi başlarıda ağrıyabilir siz oranı almışsınız gerisini boş verin zaten kurulda oranlara bakılır

eğer açıkamayı net yaparlarsa kesinlikle düşmez bende öyle oldu düşürmediler ve aldım

doktor ordaki tanı kısmına gerekeni genelde yazar düşeceğini sanmam

Heyete de girdim bakalim. Bir sey demediler. Sonucu ogrenince yazarim tekrar

arkadaşlar hastanede kurulda çalışan bir tanıdığımdan raporumun %60 olarak heyetten geçtiğini öğrendim. Bir hafta sonra raporumu alabilirmişim. Aldıktan sonra neler yapmam lazım ne gibi bir yol izleyeceğim? Kısaca bilgi verirseniz sevinirim...

vergi indirimi için. Bir de 2004 girişli ssk lıyım ileride erken emekli olabilmek için kullanmak istiyorum.

kullanabilirim herhalde değil mi? Bir de başka nerelerde kullanabilirim?

Arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz biraz bilgisizim bu raporun bana ne gibi faydaları var? Hakların neler?

Arkadaşlar bu gün raporumu vergi dairesine teslim ettim bakalım hayırlısı

merhaba,

mide küçültme ameliyatını nerede oldunuz? şu an durumunuz nasıl? ben de olacağım ama tedirginliklerim var. Mümkünse 1-2 cümle yazabilirseniz memnun olurum. Ameliyat sonrası kilo kaybı süreciniz nasıl oldu veya ağrı sızı gibi sizi sıkıntıya sokan durumlar oldu mu? Burada bu ameliyat için "Uzun süreli vitamin eksikliğine neden olur" yazıyor. Siz vitamin takviyesi aldınız mı? Kaç gün sonra hastaneden çıkabildiniz?

Şimdiden teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. hakkınızı helal edin.

Raporunuz.Ankaradan ne sonuçla geldi Bilgi verebilir misiniz teşekkür ederim

Üst Alt