Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mide küçültme ve bel fıtığı ameliyatı oldum. Rapor oranım ne olur?

toraman76

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 3.kez bel fıtık ameliyatı oldum ayrıca 2014 yılında mide küçültme ameliyatı oldum midenin %80 i alındı fakat tekrar kiloaldım ve obezite sınıfa girdim birde tansiyon var
sormak istediğim 2014 tarihli mide küçültme ameliyattan puan cıkarmı ve toplamda ne kadar yüzde alabilirim teşekkürler

bel fıtık ameliyatları- 2006 -2008 -2019
mide küçültme -2014 %80 küçültüldü
hipertansiyom -20mg/10mg ve 5mg ilaç alıyorum
obezite - 41kgm2

toraman76

Bende mide kucultme ameliyati oldum ve bende kg aldim mide kucultme icin yuzde 10 veriyorlar fakat endoskopi yaptilar bana emin olmak icin bende hem sirt hemde bel fitigi var fakat noral basi yoksa oran vermiyorlar ben sirt ve belden baltazarla yuzde 17 aldim bendede tansiyon var oda yuzde 10 bki 42 ondanda yuzde 20 veriyorlar ama tansiyon ve obazite ayni bolumde oldugundan sana 28 gelir ordan

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Djkirpi

mide ameliyat tarihiniz ve rapor alma tarihi yakın mı benim yaklaşık 5 sene olacak eski ameliyat derlermi diye merak ediyom oran alamazsam sıkıntı olacak birde bel den ameliyat oldunuzmu yoksa sadece fıtık mı var ben oldum ve hala bası var diyor inceleme raporunda

sağlık kurulu muayenesinden geçtim aldığim oranlar şöyle
bel fıtığı 14
mide küçültme 10
tansiyon 10
obezite 20
nöroloji 5
toplamda 59 aldım ama 1 hafta sonrasına heyet toplantısına çağırdılar insallah oranlar düşmez

toplamda 59 aldım ama

Oranınız 59 değil. Baltazar'a göre hesaplamanız lazım. O da şöyle eder:

20+0,8x14=31,2
31,2+0,69x10=38,1
38,1+0,62x10=44,3
44,3+0,56*5=47,1

Yani oranınız 47'nin biraz altı veya üstü çıkacaktır. Tabi oranları heyette değiştirmezlerse...

toraman76
Raporunuz (%45,641)%45 olarak onaylanır,yönetmelik neyse o/Geçmiş olsun...

ama oranları hepsi farklı dallarda doktorlar verdi genede baltazar formülüne giriyormu
tansiyon - kardiyoloji
mide ame. - genel cerrahi
obezite - endokrin
bel fıtığı - beyin cerrahi
extra % 5 nöroloji
MeTePe

ama oranları hepsi farklı dallarda doktorlar verdi genede baltazar formülüne giriyormu

Evet tüm oranları formüle göre toplayacaksınız. Aynı bölüm içinde aldığınız puanlar da kendi içinde Baltazar'a göre toplanır ve tek rakama dönüştürülür. Hatta bazılarında (ortopedi gibi) katsayı da uygulanır.

Elbette heyetin verilen oranları azaltma, arttırma hakkı da var. Ama değiştirmezlerse dediğim civarda bir rapor çıkar.

Üst Alt