Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mide ülseri ve gastrit için de oran verilir mi?

tatarharun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba bende 10 yıldan beri şeker hastalığı var günde 2 kez insülin vurunuyorum ve şu anda hipertansiyon da eklendi bundan iki yıl önce heyete girdim vergi indirimi için % 24 kaldık ve şu anda tekrar müracaatta bulundum dahiliye tansiyonla beraber % 30 kardiyoloji % 10 verdi

yarın fizik tedavisi ve gastroentoroloji doktoruda midedeki ülsere + gastrite göre puan verecek bu duruma göre işim olur mu olmaz mı yardımlarınızı bekliyorum

tatarharun

son durum nedir acaba gastrit ve mide ülserinden oran alabildiniz mi?

Üst Sindirim Kanalı(özefagus (yemek borusu) mide ve duedonum (kalın bağırsak) ince bağırsak, ve pankreas) içerir;

Tablo 3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri:

Sınıf 1: Özür Oranı:% 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Ve İstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2 : Özür Oranı:% 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Ve ideal kilonun en fazla % 10 altında olma.

Sınıf 3: Özür Oranı:% 50
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Uygun diyet kısıtlaması ve ilaçtedavisi ile tamamen düzelmeyen semptom, işaret ve beslenme durumu Veya Üstsindirim kanalı rahatsızlığı nedeniyle ideal kilonun % 10-20 altında olma.

Sınıf 4:Özür Oranı:% 75
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Tedaviyle kontrol altınaalınamayan semptomlar Veya Üst sindirim kanalı Rahatsızlığı nedeniyle İdeal kilonun % 20 altında olma.

Yukarıdaki tabloya göre % 10 gibi bir oranla tamamlandı mı diye merak ettim?

merhaba gasroentoroloji puan falan vermedi ve şu anda rahatsızım muayene için kardiyolojiye çıktım perşembe gününe anjio verdi heyete girmedim anjiyodan sonra girmeyi düşünüyorum

nasip olursa ama şu anda % 40 var ama anjiyodan sonra kardiyoloji ne gibi bir tanı koyar onu anjiyodan sonra öğreneceğim ama midemdeki gastrit ve artrite puan vermedi

merhaba dahiliye / 30 göğüs /20 beyin cerrahi / 6 verdi bu durumda kaç çıkar teşekkürler

Gastrite vermiyolar bndede var

çok şükür

mrh ankara raporumu onayladı ve şimdi yazıyı bekliyorum hizmet yılı 24 yıl 9 ay prim günü 6250 oranım % 46 emeklilik maaşı tahminen ne kadar olur teşekkürler

tatarharun tekrar hayırlı olsun maaş konusunda kesin net bir bilgi alamazsın istersen emeklimaaşı.com bir hesapla istersen.

umut2135 Merhaba benim midemde kronik gastrit var bunun bi puanlaması varmıdır bilgi verirseniz çok memnun olurum

Üst Alt