Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Midesi ve Troidleri alınan annem ne zaman emekli olabilir?

Sevena

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba annemin 6 ay once midesindeki polipler nedeni ile midesinin tamami alindi, 2 yil once kotu huylu troid nedeni ile troidleri alindi, son olarakta sol dizinde protez bulunuyor, normal sartlarda 5 yil sonra emekli olacak mevcut saglik probleri icin rapor alip malulen emekli olabilirmi, bu saglik problemleri icin tahmini % kac rapor verilir acaba? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler..

Sevena

Annenize sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 ve üzeri rapor verilebilmeli ki engelli olarak erken emekli olabilsin.

Anneniz ssk'Lı çalışan statüsünde sigortalıydı ve ssk statüsünde emekli olacak, doğru mu?

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Merhaba,

Yani benim aslında öğrenmek istediğim, 5 sene sonra 58 yaşında normal emekli mi olsa yoksa saydığım nedenlerle %40 civarı bir rapor almış olursak daha erken mi emekli olmasıdır.

Annem 1964 doğumlu, 53 yaşında, ilk sigorta başlangıcı 1994 yılında, 1994-2006 yılları arasında 3.575 gün SGK ödemesi var, (25 gün eksik gün nedeni) ile yaşa takılıyor ve normal şartlarda 2011 yılı sonrası gün sayısını 3.600 'e tamamlayacağı için 58 yaş vuruyor kendisine.

Sevena

Eğer %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ederse anneniz, aşağıdaki tabloya tabi olarak yaşı beklemeden erken yaşlılık emekliliğinden yararlanabilir.

2008_oncesi.PNG

Malulen Emeklilik Talebimiz Reddedildi, İtiraz Edebilirmiyiz?

Merhaba arkadaşlar, ben bir konuda sizin bilgilerinize danışmak istiyorum.

Annem 1964 doğumlu 54 yaşındadır. SGK prim başlangıcı 15.08.1995 olup 3575 prim günü vardır.
Normal şartlarda yaşa takıldığı için eksik olan 25 günü tamamlayıp 4 yıl sonra 3.600 günden emekli olabiliyor.

Annem son 5 yılda, Troid kanseri ameliyatı + Diz protezi ameliyatı + Omuz protezi ameliyatı ve son olarakta mide ameliyatı olup midenin tamamı alınmıştır. Kendisi 3 ay önce Kırklareli Devlet Hastaneside Heyete girip SGK'ya malulen emeklilik için talep yaptı.

Talep cevabı şu şekildedir;
"Devlet Hastanesinden almış olduğunuz sağlık raporlarınız Bölge Sağlık Kurulu 'na gönderilmitir. 26.06.2018 tarih, 20183900*** sayılı Bölge Sağlık Kurulunun yazısında adıgeçenin Çalışma Gücünü Kaybetmediğine karar verilmiştir" denildiğinden talebiniz reddedilmiştir" şeklinde dönüş olmuştur.

Anneme henüz heyet raporununda bir nüshası verilmedi. Bu durumda SGK ya itiraz etmiş olsak acaba sonuç değişir mi yada itiraz için bir şart gerekiyor mu? (Örn: %60 engellilik şartı vs gibi)

İlginize şimdiden teşekkürler.

Sevena...gerçi burdaki üstadlar daha iyi bilirlerde..neden ilkin malülene müracat ettiniz ki onu anlamadım ben malülen daha zordur erken emekliliğe göre..bu kadar hastalık varsa zaten yüzde 40 üzeri zor olmamalıdır diye düşünüyorum erken vergi indirimli emekliliğin??

İlginiz için çok teşekkürler Bülent Bey,
Hımm deathless çok bilgim yoktu aslında etraftanda malulen emeklilik için başvur kesin çıkar denince böyle bir talep yaptık. O zaman buradan yürüyelim, çok teşekkürler bilgilendirmeleriniz için.

Üst Alt