Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Migren, reflü, ülser, orta dereceli obezite için %40 rapor alabilir miyim?

Oflucan_61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
erhaba; Ben 27 eylülde heyete gireceğim, hastalıklarım: AutoCpap kullanacak derecede uyky apnesiyim yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum cihazı, hap ile kontrol altında tutulabilen ve sürekli olarak 200 ün üstünde olan bir şeker hastasıyım, yaklaşık 2 yıldan fazla bir süredir ilaç kullanıyorum. Miğren, reflü, ülser, orta dereceli obezite hastasıyım acaba %40 ve üzeri rapor alma ihtimalim nedir? Düşük oranda verirseler itiraz etmeli miyim? bu konuda bilgi sahibi olan biri var mı?

Oflucan_61
Uyku apnesi dışında diğerlerini eleyelim.
Çok düşük bir ihtimal, ama siz yine de heyete girin sonuç ne çıkıyor bakalım.obezite ve diğer şikayetlerinden alacağın %deler Balthazard hesaplamasında %40 çıkabilir.bazen fiziki muayene ve tetkikler sonrasında karar vermek yerinde oluyor/Geçimiş olsun...

Kağan55

İlaç ile kontrol altında tutulabilen şekerin %20 gibi bir oranı var. 2019 yılına ait cetvelte şöyle bir pragraf var;

G-Pankreasın endokrin fonksiyon bozuklukları
1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40

Kaynak: http://www.diabetcemiyeti.org/c/ozur-oranlari-yonetmeligi

Oflucan_61
Saydığınız hastalıklardan tek başına bir hastalıktan %40 alamazsınız.
Dolayısı ile değerledirme sonrasında Balthazard formülüyle hesaplandığında 40 ve 45 arası bir %de alırsınız.soruyu detaylıca okumamıştım.
Diyabet uyku apnesi ve obezite.bunlar ayrı ayrı değerlendirilir...
Heyet sonrası çıkan sonucu benimle paylaşın/Geçmiş olsun...

Kağan55

Cuma günü heyet var. Ne zaman sonuçlanır ne olur bilmiyorum ama sonuç çıkınca mutlaka yazarim buraya

Oflucan_61

oflucan merhaba;
heyete girdiğinizde migrenden oran verilip verilmediğini yazabilir misiniz.

@Kağan55 @dwr

Mutlaka yazarim

Uykuapnesi için %35
Komplikasyon yapmamış ve hap ile kontrol altında tutulabilen Diyabet için %20

Balthazard formülü ile %48 rapor oranı hesaplanmıştır.

15 Gün sonra hastahaneden bir örneğini alacağım tarafıma bildirilmiştir. Herhalde heyet sonrası kurulun tarafıma okuduğu oranda bir değişim söz konusu olmaz değil mi?

Birde hastalıklarımın temelde tedavisi mümkün olmadığından dolayı raporum süreli değil, aksine süresiz olarak verilir değil mi?

Oflucan_61
Hayırlı olsun,
Hayır %48 raporunuz aynen onaylanır, ancak süreli 2 yıl şeklinde çıkabilir.
Bunu dert etmeyin, varsayalım süreli çıktı bir diğer raporda süresiz olarak çıkar.Bazı hastaneler sürekli rapor vermeye pek yanaşmaz, bundan dolayı süreli çıkabilir dert etmeyin/Geçmiş olsun...

Reflü ve ülser için en az %10 verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili sindirim ile ilgili madde var. Bu yoruma açık,

Tarık926

Bana %48 yetiyordu. Araştırdım iki rahatsızlığım bu oranı sağladığı için irdelemedim. Piskiyatriden de ve obeziteden de alabiliyordum normalde ama detaya girmedim.

Reflü ye oran veriyorlarmı yeni engel cetvelinde göremedim

Birde oranı yüzde kaç yazabilir misiniz

Arkadaşlar bu gün itibarı ile süresiz %48 engelli raporumu almış bulunmaktayım (uyku apnesi %35, komplikasyon yapmamış şeker %20). Deftarlığa hastahane yollayacakmış. 2 ayı bulur diyor maaşınıza yansıması. Merak eden arkadaşlara sonucu bildirmiş olayım.

Üst Alt