Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mikro işlemcili diz eklemi arızasının SGK tarafından karşılanmaması!

bASKha

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
[SIZE=2][FONT=verdana]4 yıldır C-Leg kullanıyorum yaklaşık bir ay önce arıza verdi sorunu SGK ile görüştüm ve dilekçe verdim arızalı eklemin değişimi veya arızasının ödenmesi konusunda verilen cevap aşağıdaki gibidir;

Kullanmakta olduğunuz mikroişlemci kontrollü diz eklemli protezinizin diz ekleminin arızalanması nedeni ile söz konusu diz eklemin onarımının sağlanmasının talep edildiği başvurunuz incelenmiştir.Genel sağlık sigortalılarımız ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ayakta tedavileri sırasında ihtiyaç duydukları Kurumumuzca finansmanı sağlanan tıbbi malzemeler, Sağlık Uygulama Tebliği ve eki Ek-3/C listelerinde yer alan kriterler doğrultusunda Kurumumuzca karşılanmaktadır.

Sağlık Uygulama Tebliği ve eki listelerinde yer alan tıbbi malzemeler ile bunların temin edilmesine ilişkin kriterler, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun (63.) maddesinin değişik ikinci fıkrasında Kurum, finansmanı sağlanacak sağlık hizmetlerinin teşhis ve tedavi yöntemleri ile (f) bendinde belirtilen sağlık hizmetlerinin türlerini, miktarlarını ve kullanım sürelerini, ödeme usul ve esaslarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının görüşünü alarak belirlemeye yetkilidir. Ancak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görüşünün alınması (f) bendinde belirtilen ortez, protez ve diğer iyileştirici nitelikteki araç ve gereçlerin miktarını, standartlarını, sağlanmasını, uygulanmasını, kullanma sürelerini ve garanti süresi sonrası bakım, onarım ve yenilenmesi hususlarını kapsar. Kurum, bu amaçla komisyonlar kurabilir, ulusal ve uluslararası tüzel kişilerle işbirliği yapabilir. Komisyonların çalışma usul ve esasları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının görüşü alınarak Kurumca belirlenir. yer alan hükümler doğrultusunda Genel Müdürlüğümüz bünyesinde ilgili branş akademisyenlerinin katılımıyla oluşturulan bilimsel komisyonlar tarafından belirlenmekte ve Sağlık Bakanlığı'nın görüşleri de alınarak yayımlanmaktadır.

Diğer taraftan Sağlık Uygulama Tebliğinin 3.1.2 Ayakta Tedavilerde Kullanılan Tıbbi Malzemeler başlıklı maddesinin 2. fıkrasında SUT eki EK-3/C listelerinde yer almayan tıbbi malzemelerin bedelleri, SUT'ta belirtilen istisnalar hariç Kurumca karşılanmaz. hükmü yer almaktadır.

Ayrıca Kurumumuzca finansmanı sağlanan eksternal protez-ortezler ile bu protezlerin arızalanması durumunda değişimi yapılabilecek tıbbi malzemelerde SUT eki Ek-3C-2 listesinde tanımlanmıştır. Bu doğrultuda Kurumumuzca finansmanı sağlanan eksternal protez-ortezler ile bu protezlerin arızalanması durumunda değişimi yapılabilecek tıbbi malzemelerin yer aldığı SUT eki Ek-3C-2 listesinde bulunmayan "Mikroişlemci Kontrollü Diz Eklemi Değişimi" isimli tıbbi malzeme ile bunlara ilişkin bakım onarım bedellerinin Kurumumuzca karşılanmasına imkan bulunmamakta olup, konuya ilişkin mevzuat çalışmamız devam etmektedir.

Bilgilerinize rica ederim.[/FONT][/SIZE]

Dostum selam ,
Ben 2012 yılında c leg eklemini aldım ve binbir pişman oldum
5 yıl sonunda 2017de arızalandı.Sgk dilekçe verdim olumsuz sonuç çıkar ise dava açmayı düşünüyorum .Senin son durumun nedir ,bi degisiklik varmi

Üst Alt