Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milletvekili Erkan Akçay'ın meclis konuşması

Bio

Aktif Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
14
Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2013 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engellilerin sorunlarını çözmek bir yana Türkiye’deki engelli sayısını dahi bilmemektedir.” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2013 bütçesi üzerine konuşan MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ AKP Hükümetinin engellilerimize yönelik bir eylem planı bulunmamaktadır. Engelli bilinci oluşturmak için bir eylem öncelikle engelli vatandaşlarımız ve bu vatandaşlarımızın sorunlarına ilişkin elimizde güncel verilerin bulunması gerekmektedir. Ancak bu konuda maalesef elimizde güncel veriler de bulunmamaktadır. Türkiye'deki engellilerle ilgili olarak en son çalışma, Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından Milliyetçi Hareket Partisinin, Hükûmet ortağı olduğu dönemde yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması 2002 çalışmasıdır. Ancak aradan geçen on yıllık süre içinde engellilerle ilgili geniş kapsamlı bir araştırma yapılmadığı için bu sonuçlara ne oranda güvenilebileceği de ayrı bir tartışma konusudur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin de sorularımızı ve soru önergelerimizi 2002 yılında yani MHP iktidarı döneminde yapılan ‘ Türkiye Özürlüler Araştırması 2002’ sonuçlarına göre cevaplandırmaktadır. Dolayısıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Türkiye’deki engellilerin sorunlarını çözmek bir yana sorumluluk alanındaki engelli vatandaşların sayılarını dahi bilmemektedir.”

2002 yılında yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçları hakkında bilgi veren MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Bu araştırma sonuçlarına göre. Bu araştırma sonuçlarına göre ülkemiz nüfusunun yüzde 12,3 yani yaklaşık 8,5 milyon kişi engelli olarak hayatını sürdürmektedir. Dünya ortalamasının da yüzde 7,5 buçuk olduğunu biliyoruz. Modern devletin görevlerinden biri de engelli bireylerin haklarını geliştirmek, engellilerin yetenekleri ve potansiyelleri doğrultusunda gelişmelerini, eşit fırsatlara sahip olmalarını güvence altına almak, onların ekonomik ve sosyal refahını sağlamak iken Türkiye’de 8 buçuk milyon engelli vatandaşımız eğitimden sağlığa, istihdamdan ulaşıma kadar her alanda çok sayıda sorun yaşamaktadır.” dedi.

Engellilere yönelik eğitim veren özel ve örgün eğitim merkezlerinin yetersizliğine dikkat çeken AKÇAY , “ Ulusal özürlüler veri tabanında kayıtlı, hayatta olan ve adresi bilinen 5 ila 18 yaş arası eğitim çağındaki engelli birey sayısı 225 bin kişidir. Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Başkanlığının verilerine göre; özel eğitim ve örgün eğitim veren 539 okulda 28 bin 900 öğrenci eğitim görmekte ve toplam 7 bin 890 öğretmen istihdam edilmektedir. Dolayısıyla, engellilere yönelik özel eğitim ve örgün eğitim veren okulların ve öğretmenlerin sayısı son serece yetersizdir. Bu okulların ve öğretmenlerin sayısı bir an önce artırılmalıdır, bu konudaki sorumlu bakanlıklardan birisi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıdır. “ dedi.

Türkiye'de rehabilitasyon hizmeti alması gereken 2 milyon kişi varken sadece 236 bin engellinin rehabilitasyon hizmeti alabildiğini söyleyen MHP’li AKÇAY, “ Ülkemizde, birçok kurum ve kuruluşların görev alanına giren engellilik konusu ile rehabilitasyon hizmetlerine bir bütün olarak bakılmaması; bu konuda çeşitli ve dağınık mevzuat oluşmasına, hizmetlerde karmaşıklığa, kopukluğa, takipsizliğe bu da görev ve yetki karmaşasına neden olmaktadır. Mesleki rehabilitasyonun amacına ulaşabilmesi sonuçta istihdamın gerçekleşmesi ile mümkündür. Özürlülerin mevcut durumda istihdam şansı çok az olduğundan, mesleki rehabilitasyona yönelik olarak açılan işgücü yetiştirme kurslarına katılım yetersiz olmaktadır. Ülkemizde özürlülere bir meslek kazandırmak suretiyle onları üretime katmayı amaçlayan yeterli mesleki rehabilitasyon merkezleri açılmalıdır. Ülkemizde bakıma muhtaç özürlülere yönelik sosyal bakım hizmetleri, son derece yetersizdir.” dedi.

Engellilerin istihdam sorunlarına değinen AKÇAY, “AKP Hükûmeti 2010 yılının “Engelliler Yılı” olacağını iddia ederek, kamudaki açık engelli kadroların tamamının doldurulacağı sözünü vermişti. Ancak Devlet Personel Başkanlığının Ağustos 2011 verilerine göre; kamuda çalışan memur sayısı 1 milyon 467 bin 900 kişidir. Kamuda açık bulunan özürlü memur sayısı 23 bin 360 kişidir. Kamuda açık özürlü işçi kadrosu da 965 kişidir. Kamuda çalışan memur ve işçi sayıları hesaplanırken 2011 yılındaki Kanun Hükmünde Kararnamelerle kurulan bakanlıkların da içinde yer aldığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da içinde yer aldığı Avrupa Birliği Bakanlığı; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi daha diğer bazı bakanlıkların ve bazı kurum ve kuruluşlar ile yeni üniversiteler bu hesaplamaya dâhil edilmemiştir. Bu bakanlıklar dâhil olduğunda kamuda çalışan memur sayısı, dolayısıyla çalıştırılması gereken özürlü sayısı daha da artacaktır.” dedi.

Özürlü Memur Seçme Sınavı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AKÇAY, “ 29 Nisan 2012 tarihinde yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı yapılmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Şahin, 16 Aralık 2011 tarihinde yaptığı açıklamada, Özürlü Memur Seçme Sınav sonucuna göre 20 bin engellinin işe yerleştirileceğini ifade etmişti. Devlet Personel Başkanlığının bağlı bulunduğu Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise 4 Nisan 2012 tarihinde Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada 3.512 engellinin sınav ile işe yerleştirileceğini söylemiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müsteşarı, 27 Mayıs 2012 tarihinde yaptığı açıklamada Özürlü Memur Seçme Sınav sonucuna göre 7 bin engellinin işe yerleştirileceği ifade edilmiştir. Yine Sayın Bakan 8 Ağustos 2012 tarihinde bir soru önergeme verdiği cevapta 29 Nisanda yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı sonucu devlet memurluğu kadroları için kamu kurum ve kuruluşlarından toplam 7 bin 746 kadro talebinde bulunulduğunu ifade etmiştir. Dolayısıyla Sayın Bakanın, Özürlü Memur Sınav Sonuçlarına göre 20 bin özürlü memurun atanacağı açıklamasıyla çelişmektedir. 16 Aralık 2011 tarihindeki özürlü personel sınavıyla ilgili olarak 29 Nisanda yapılan sınav sonuçlarına göre kaç memur ataması yapılmıştır ve 2012 yılsonuna kadar kaç atama yapılacaktır? Afyon’da bu mühimmat patlamasında şehit olan 25 askerimiz doğal afet mağduru olarak değerlendirildiği için bu şehitlerin aileleri, bazı haklardan yararlanamamaktadır. Bu konudaki çalışmalar ne aşamadadır? Manisa Mimar Sinan Mahallesi Yetiştirme Yurdu bahçesine yapılması düşünülen bir hizmet binası inşaatı vardı, bu inşaatın durumu nedir? İhale edildi, iptal edildi, inşaat tasfiye edildi, son durum nedir? 4 Temmuz 2012 tarihide burada Genel Kurulda yine iktidar ve muhalefet olarak, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler de yoğun bir gayret, katkı ve destek verdik, şehit yakınları ve gazilerimizle ilgili bir kanun çıkarmıştık ve bazı noksanlıkları da gündeme getirmiştik. Sayın Bakan da bu noksanlıkların olduğunu ve bunların da Meclis açılır açılmaz gündeme getirileceğini ifade etmişti. “Bu konuda bir çalışmanız var mıdır? “ diye sordu.

MHP’li AKÇAY’ın sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, “ Sayın Akçay’ın hakikaten çok geniş, ufuk açıcı güzel bir değerlendirmesi aldık. Bunların hepsini notlarımıza aldık ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Genelkurmay Başkanlığı bir yönelgesine göre Afyon’daki patlamada şehit olan askerlerimiz doğal afet şehidi sayılmıştır. Bu olay gazete manşetlerinde yer aldığı zaman haklı olarak Afyon’daki şehit olan evlatlarımızın anneleri, babaları buna çok ciddi manada tepki koydular. Afyon’daki şehitlerimiz son çıkardığımız 3713 sayılı yasanın maaş, tazminat, istihdam hakkı ve sosyal haklarla birçok maddesinden yararlanamamaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bütün çalışmalara hazırız, Bu konuda Savunma Bakanlığının çalışmasını bekliyoruz. 29 Nisan’daki Özürlü Memur Seçme Sınavı sonuçlarına göre de 5.500 engellinin atamasını yaptık. Manisa’da yetiştirme yurdu bahçesinde il müdürlüğü hizmet binası olarak yapımı planlanan binanın kaba inşaatı bitmiş durumdadır. Ancak inşaat yapımı TOKİ tarafından tasfiye işlemine tabi tutulmuş durumda. Yeniden ihale edilecek. Zaman zaman müteahhitlerle bu tür sorunlar TOKİ ile yaşanıyor. Bu konu ile ilgili bizi daha önceden soru önergesi vermiştiniz. Biz de bunun üzerine TOKİ başkanımızla konuyu konuşmuştuk. Hemen, hızlı bir şekilde ikinci ihalenin yapılması ve devam etmesinin de çalışmasını yapıyoruz. Döndükten sonra da bunları daha yakinen takip edip size bilgi vereceğiz. ” dedi.

MHP Manisa Milletvekili
Erkan AKÇAY

Bence bakan hanım çok iyi niyetli insan, konuşmasındaki heyecan olsun yüz hatları olsun parmaklarının yapısı vs. kişiliğini, karakterini yansıtıyor. Pamuk gibi hanımefendi olması maalesef onu günah keçisi konumuna getiriyor. Ömss konusunda kanunlara göre hareket ediyor ama bu ülkede kanunlar işlemiyor. Mevkiidaşları kanunarı uygulamayarak bakan hanımı sürekli küçük düşürüyor. Bu ömss konusunda mevkiidaşlarınca o kadar yıpratılmış ve aptal yerine konmuş ki, itibarını daha fazla zedelememek için durumu başbakana bildirmiş diye düşünüyorum. Kadrolar konusunda basına verdiği demeçlerde sürekli başbakanı telafuz etmesi ve kesin rakamlar vermekten kaçınması bunu açıkça ortaya koyuyor. Başbakan ağzıyla garanti vermesi beklenen oluşmadığında daha vahim sonuçlar doğuracaktır.

Kısaca ASP kabinede arka plana atılmış bir bakanlık görüntüsünde, kadroları arttırmaya da gücü yetmiyor ve topu başbakana atıyor. Beklemekten başka çare yok, bakalım başbakan gerçekten de mangalda kül bırakmayan kişilikte mi?

Erdal kardeşim söylediklerinde haklı olabilirsin, yasada der ki kadro açıkları alınacak bildirimleri 3 ekimde kurumlar ihtiyaçlarını bildirirler, eğer bildirmezler ise devlet personel başkanlığı bildirmeyen kurumların yüzde kişi sayısını hesaplar ve ünvan belirtmeksizin atamasını o kuruma yapar bu atanma durumu sınavlara göredir örnek ömss veya kpss bence baştan aşağı engellileri pek sallayan yok be güzel kardeşim bu yufka yürekliliği bırakalım artık daha düne kadar kurumlardan şikayet eden bakanları gördük madem sözün sana bağlı kuruma geçmiyor istifa et be arkadaş aile ve sosyal politikalar bakanlığı kaç kadro bildirmiş Allah aşkına başbakan talimat vermiş engelli kadrolarını doldurun diye vallaha diğer verdiği talimatlar daha yeni ama yahu belediyeler eyaletleşme yasasını 16 gün boyunca uyumadan çıkaran vekiller neden toplumun asıl kanayan yaraları için bu fedakarlığı göstermiyorlar acaba samimi olunsa idi bütün kadrolar 2010 dan bu zamana kadar dolardı hep bir bahane bulundu süreç uzatıldı halada uzatılıyor bu başımızdakilerle ilgili sıkıntılarımız, birde bize bakalım ne yaptık öz eleştiri yapmak gerek memurlar nette birlik olan öğretmenler hükümete öyle bir muhalefet ettiki admlar geri adım attırdı bizler ne yaptık paso siyaset yaptık birlik olamadık, işe giren kurtuldu gitti girmeyende torpil var dedi zaten olmaz dedi amancı bir tavırla birlik olamadık kısa ve öz şudur ki bunları hak ediyoruz, hak aramaz isen ağlamaz isen ne emzik veren olur ne mama, amancı olursan konulara duyarsız kalırsan ses getirecek eylemler içerisinde olmaz isen birlik olmaz isen semer vuranda çok olur muhatap alınmazsın önüne atılana razı ederler hak ararken partizancılık olmaz farkına varılmalı artık sadece hakka odaklanıp birlik olunmalı bulunmaz nimet olan günümüz teknolojisi ve internet üstelik böyle kocaman bir aile engelliler biz gereği gibi kullanılmalı akıllıca hareket edilmeli sonuca varma adına muhabbet ve saygıyla...

bio ve diger arkadaslar tamam guzel konusuyosunuz bakin butun engelli sitelerinde ankarada 3.aralikta eyleme destek verin diye kimse konuya cvp ve fikirlerini bile yazmiyor.ozaman birliktelik nasil olacak sorarim sizlere?

Erdem kardeşim biliyosun ki sanal imza kampanyası düzenledik görüntüleme ile verilen imza sayısına bir bak istersen ne kadar çaba gösterdiysek duyarsız kaldı çok arkadaşımız onlar önce kendilerini engellemekten vazgeçsinler, ben şahsen biliyorum ki burada aşk,meşk evlilik gezi toplantı eğlence gibi bir başlık olsaydı o konun yorumları tamamen ful çeker tavan yapar gündemden düşmezdi millet olarak alıştırılmışız vurdum duymazlığa benle veya bir kaç kişi ile olmuyor ateşlemek adına başka ne tür bişey yapılabilir bilmiyorum bilsem zaten o şekilde davranacağım erdem kardeşim varsa farklı bir fikriniz söyleyin buyurun destek vermeye ben her daim hazırım kendi adıma saygı ve muhabbetle kardeşim....

Erdal saygı ve muhabbetle kardeşim Allah artılarımızı eksik etmesin cümlemizin inşallah...

Pek araştırmadım ama engelliler derneği diye bir derneğimiz var mı varsa bunun gönüllü bir başkanı olmalı acaba bunlar bu konu hakkında calısıyor mu sadece ömss hakkında deil her konuda dediğim gibi bilmiyorum var mı yok mu ama sunu biliyorum ki sanal imza muhabbeti kimseyi ilgilendirmiyo kimse buna bakmıyor bile buna emin olunb sayın isterse 100 binlerce olsun saygılar esenlikle kalın

Akın kardeşim sanal imzadaki vurgulamak istediğim sadece birlik olamama durumu idi . ben Çok genel yazıyorum benim için asıl olan engellilerin hiçbir siyasi partizan yandaş olmadan hareket etmeleri ve birlik olmaları buna binayen seslerinin gür duyurmaları kendi nüfus oranlarının yüksek olduğunun haklarının farkları güçlerini görmeleri olaylara vurdumduymaz uzak kalmamalarıdır saygı ve muhabbetle...

[FONT=lucida grande][/FONT]MHP’li AKÇAY’ın sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, “ Sayın Akçay’ın hakikaten çok geniş, ufuk açıcı güzel bir değerlendirmesi aldık. :D cevaba girişe bak adam orda sorunları dile getirmiş çok net bir şekilde cevap yok :D sadece ufuk açıcı net bir cevap yok :D

Sn Milletvekili Erkan Akçay'a ve MHP ye Kalender ŞAH olarak formda ,yazılarımlarımda ki çağrılarıma cevap verdiği için Çok tşk ler ve şükranlar ... SN VEKİLİM Size uzunca bir tşk ve yukardaki açıklamnıza yorum yazmak isterdim fakat bazı aile sel durumlar ve ÖZEL durumlar dan dolayı durumlardan dolayı artık yorum yazmıyorum ...Fakat o güze açıklamanıza duyarsız kalamadım ... Hz ALLAH cc her iki cihanda mesut bahtiyar ettsin , işin gücün rast gelsin ...çoluğun çocuğun ailen ve fertleri mesut bahtiyar olsun ...Ben Kalender ŞAH olarak Milletin vekili olarak üzerinizde ki Hakkım Helalı hoş olsun ......

Engelliler Sitesi MHP Engelli İstihdamını Artırmak İçin Yasa Teklifi Hazırladı Başta engellilerle ilgili çalışmaları yürüten Aileden ve engellilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Ruhsar demirel hanımefendiye kendi özel telefonuyla ulaştığımda yaklaşık 30 35 dakikalık görüşmemizde beni hiç sıkılmadan dinlediği için Manisa milletvekili Erkan Akçay beyefendiyi bütün konularımıza hakim olduğu ve meclisde engellilerin sesi olduğu için sonsuz şükranlarımızı sunuyorum Engelliler birlik olmalı ve ulaşabildikleri siyasilere sorunlarımızı sade bir dille anlatmalıdır arkadaşlar ben böyle bir şansa sahiptim akpli vekillerlede görüşmelerim oldu sağolsunlar geri dönüşte yaptılar ancak mecliste net olarak bizim sitede yazdıklarımızı bire bir dile getirmeleri sevindirici ayrıca bir noktayıda vurgulamak istiyorum MHP genel başkan yardımcısı Ruhsar demirel sitemizi yakınen takip etmekte üye bilgilerini sitenin profilini az çok kendilerine sorunlarımızla birlikte ilettim burdaki asıl amacım ise çok büyük bir aile olduğumuzu anlatmak idi bu görüşmem ise yeni yakın tarihli değildir ömss süreci başladığında kadroların düşürülmesini ilettiğim zamandır . Bir kez daha emek veren ve sesimize kulak verip ses olanlara sonsuz şükranlar saygılar umarım iktidarda bu sesi duyar ve yanlışlıklar verilen sözler eksiltilerek değil söz verip reklam yaptıkları gibi uygulamaya koyarlar herkesin hakkında Hayırlısı olur İnşallah DUA, SAĞLIK ve MUHABBETLE KALIN DOSTLAR...

Bio çabalarini takdir ediyorum çok güzel ama bu sanal alemde imza kanpanyasinin hiç bir etkisi yok bunu belirtmek istiyorum diğer yöntemin 100 kat daha etkisi var;şimdi üniversite öğrencileri 30-40 kişi kendi arasinda toplanip kızılay meydaninda eylem yapinca o günün akşaminda tüm ana haber bültenlerinde en az 5 dakika bahsediliyor senin bağlantilarin var ankaraya gidip TSD ile bağlantiya geçip kizilay mitingi için izinler ve 30-40 engelli arkadaşi alip meydana götürüp 10 dakka presto sonunda elindeki 1 sayfalik sorunlar ve çözümleri ile birlikte basin açiklamasi yaparsan o günün akşami tüm Ana haber bültemnlerinde en az 5 dakka haber olarak geçer ve bu tür konular pek olmadiği için haber niteliği daha önem taşir ana haber bültenleri için 100 kat daha etkili olur hem başbakanin kulağina su kaçar bu sayede talimat verip süreci hizlandirir.Senin milletvekili tanidiklarin var bu pretosto/eylem için izinler konusunda sana yardimci olurlar eminim.Artik sağlam adimlar atmalisin

Mhp li milletvekillerimizden Allah razı olsun İnşallah aynı hassasiyeti Chp de gösterir.

İnşallah kardeşim hem chp hem iktidar gösterirse bişeyler olabilir bu arada sen ne yaptın atama işlerini en son rapor felan muhabbetin vardı...

milletvekilimiz güzel sorular sormuş ömssyle ilgili fakat fatma sahin gine bir acıklama yapmamış ben bu işten hiç birsey anlamadım gitti:mad:

Yeliz hanım zaten sorulan sorular çok açık ve net ancak bir zaman çalma oylama taktiği v.s konular ömss sürecindeki bütün açıklamaları baştan aşağı gözden geçirin neyin ne olduğunu anlarsınız... Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah...

MHP li vekiller Başta çok saygı duyduğum ve engellilerin sorunlarını bire bir usanmadan yüz yüze ve uzakta olsabile telefonla dinleyen Sayın milletvekilimiz ALİ ÖZ beye, tutarlı takipçiliği ile manisa milletvekili ERKAN AKÇAY beye, mhp grup başkan vekilleri MEHMET ŞANDIR beye, aile ve sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcısı RUHSAR DEMİREL hanımefendiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum engellilerin sorunlarını hangi parti olursa olsun dile getiren gerçekçi ve realist yaklaşan kişilerin saygınlığı ortaya koyması bizleri umutlandırması ile birlikte unutulmadığımızı göstermeleri sevindiricidir diğer partilerinde engellilerle ilgili sorunlara yaklaşımlarını net bir şekilde ortaya koymalarını bekliyoruz sitemizde kayıtlı olan olmayan ziyaret eden bütün arkadaşlarımızında baskılarını artırmalarını haklarını alıncaya kadar mücadele etmelerini istiyorum. Mecliste sorunlarımızın dile getirilmesi için çok duru, sade net bir anlatım şeklini ortaya koymalarını rica ediyorum. Engelliler önlerine konulana değil bütün yasal haklarında ne alınması gerekiyorsa bütün haklarını talep etme hakkına sahiptir. Artık benim işim halledildi, bana dokunmayan bin yaşasın, aman ne halleri varsa görsünler yahudi sözleri ile kendilerini avutmaktan vazgeçsinler kim hak yiyorsa haksızlık ediyorsa susmasınlar, HAKSIZLIK karşısında susan dilsiz şeytandır. SAYGI , DUA VE MUHABBETLE KALIN...

Üst Alt