Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milletvekilleri'ne göre Balthazard Cetveli yorumu

bende bilmiyordum ama geçen senemiydi neydi öğrenmiştim. ama hesap biraz zor. anlamadım.

Sen hesabını bırak, deli dumrul vergisi gibi birşey bu haklarımızı gasp ediyorlar haklarımızı. Devlet babanın bir bildiği var elbet mantığı öldü artık, haklarımız için birşeyler yapmalıyız, yoksa videonun da sonunda bahsettiği gibi, ne hesap verecek birisi var nede üstüne alınan.

tabi ki iyi bir uygulama değil bence de. bir çok insan belkide bu balthazard cetveline göre engelli olduğu halde engelli sayılmıyor.çok kötü bir durum. düzeltilmesi gerekir.

Kesinlikle abiciğim, madem böyle yapıyorlar o zaman sakat dernekleri, vakıflar federasyonlar, ne varsa kapansın, bu noktaya getirildikten sonra biz onlar da bir işe yaramazlar, nasıl olsa engelli kalmadı.

o söz ettiğin vakıf dernekler engellilerin sırtından kasalarına bağış adı altında para indirmekten başka bir işe yaramıyorlar lehimize tek iş yapmazlar

Selam21 fazla içinde olamana rağmen bu denli katı eleştirmen yanlış, çok güzel şeyler yapan abilerimiz de var. Engellilere iş bulan, sandalte değnek temin eden, yönlendiren vs....
Ama bu Sağlık kanunları ve tebliğlere gereken sabit duruş gösterilemiyor. Konu derneklerin tartışılması değil de videodakiler...

Birileri kendini şark kurnazı sanıyo ama nereye kadar sürdürürler bilemicem
cetvel oyunlarıyla,hesap oyunlarıyla yan yattı camura battı hesabı
insanların hakları resmen çalınıyor
kendi kafalarından puanlar icat edip kendi işlerine gelen cetvelide buna uydurup pişmiş kelle gibi sırıtıp hak verdim hukuk verdim diyen şarlatan siyasetci burokrat er geç bunun hesabını verecek

utanmadan guluıyorlar bırde neye nasıl nıcın deemeden el kaldırıp el ındırıyoırlar kanun cıkartıyorlar ayıp ayıp kımler mılletvekılı bu ulkede yazıklar olsun rezıller

Cümleye bakar mısınız ?

Sağlık Bakanlığı Maliye Bakanlığının da görüşünü alarak Balthazard formülünü uygulamaya koyup dörtbuçuk engelliyi yok sayarak, toplayamadığı verginin yükünü engellilerden çıkardı.

baltazar cetvelimi T cetvelimi

Yayını izledim gerçekten çok iyi anlatıyor.Siteye taşıdığınız için teşekkürler. verecek hak yoksa hakedenleri azalt.özürlü sayısı bir anda Resmi kayıtlarda 12,5milyondan 8milyona düşür. Bravo doğrusu ne vicdan yahu. 4,5 milyon mağdur edilmiş bu kadar sağlam özürlü bunun hesabını soracakmı bunu zaman gösterecek. Yayını herkesin izlemesini tavsiye ederim. Hele o milletvekillerin baltazard cetveli nedir? sorusuna verdiği cevaplar görülmeye değer...

Düşünüyorumda farzedelim 2 ayrı kişi rapor almak için hastaneye gitti
birinin bacağında birinin kolunda problem var birisi ayağından %20 aldı
diğer kişide kolundan %20 aldı buraya kadar normal
farzedelim bu iki rahatsızlık tek bir kişide var mantık olarak +dezavantajı olacağı yerde bu ne icadı olduğu belli olmayan cetvel toplam rahatsızlığı 36 ya düşürüyo yani birden fazla rahatsıslık olunca sanki kişide bi düzelme oluyomuş gibi,bu uygulama ne mantığa nede fizik kurallarına uyuyo,ayrıca bana göre insan haklarınada aykırı ve ayrımcılığa sebep olan bir uygulama

Lokman Ayva'ya yazdığım sağlık raporu oranlarına yönelik email'e gelen cevap

aslında paylaşmak istemezdim böyle konuları ama baya gücüme gitti. Lokman AYVA beyefendiye engellilik oranları ile ilgili bir email.gönderdim %30 lularında engelli sayılması için bakın ne cevap geldi...
(Değerli arkadaşım

1. Özürlülük oranları önceki haliyle çok sorunlu bir sistemdi. Yeni sistem
bu sorunları gidermekle beraber bu sefer de Türkiye'deki özürlülük algısıyla
uyuşmadı. O yüzden iki farklı görüş var: Bunlar
A) Eski sistemdeki gibi olsun ve Türkiye'nin özürlülük algısına uygun olsun
diyenler.
B) Gerçekçi özür oranları olsun, insanların özürlülük algısının gereği olan
faydalanma oranları %30 gibi olsun diyenler.

Her iki taraf da kendi yönlerinden haklı çıkmaya çalışıyorlar. Tabi batılı
sistemde böyle şeyler yok. Mesela körlerin erken emekliliği diye bir husus
Amerika gibi ülkelerde bile yok. Haklı oldukları nokta şu: 18 yaşında işe
girmiş bir özürlü Türkiye'de 33 yaşında bile emekli olabiliyor. 70 yaşında
vefat ettiğini düşünün. Kalan 37 senede kendine dahi zararı olan bir insan
oluyor. Yapacak bir meşguliyeti olmuyor. Zamanla herkes o kişilerden
kaçıyor. Kendi ailesi bile memnun olmuyor. Aslında ciddi bir mağduriyet
yaşıyor. Erken emeklilik bir imkan gibi görünse bile aslında bir dışlama
yöntemi oluveriyor. Mesela batıda malulen emeklilik çok zor. Mesela bir
kamyon şoförü kör oldu. Emekli olamaz. Meslek değiştirir. Ben de bunların
haklı bir durum olduğunu Türkiye'deki örneklerden gördüm. Bir çok kardeşimiz
erken yaşta malulen emekli oluyor, fakat o kadar hayattan bıkmış hale
geliyor ki artık ölümünü bekleyen biri durumunda ve adeta hareket eden ceset
durumunda. İş meselesine aslında bir meşguliyet olarak bakılsa çok daha
sosyal ve bsikolojijj yönden karlı çıkılır. Hayırlısı. Dediğim gibi
Türkiye'de bu tartışma ve çalışmalar devam)..Arkadaşlar buyrun yorum sizin saygılar. ULVİ

beyefendinin kendi keyfi yerinde.oturduğu yerden 8000 tl maaş alıyor.hastalık masraflarını devlet karşılıyor.tabi bunun dışında beleş geçindiği noktalarda vardır.arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın körler sağırlar birbirlerini ağırlar.kendi partisinin çıkardığı yeni engelli yasasını kötülemesini beklemek aptallık olurdu.içinden diyordur nasılsa benim tuzum kuru yediğim önümde yemediğim arkada başkalarından banane...valla bu tazr konularda daha ağır sözler geçiyor beynimin ücra köşelerinden.bana kalsın...

Lokman Ayva, kendini Cem Yılmaz zannedip kürsülerde kendisini tiğe aldığını zannederek millete fıkra anlatsın. Başkada bir işe yaramaz.

Lokman Ayva her ay 8000TL gibi maaş alsın 5 yıl sonrada emekli olsun, ohhh ne rahat hayat ondan sonrada toplum pisikolojisi işine girsin.

Lokman bey öbür dünyada hesabını nasıl verecek.

Bir ara burada bir arkadaş bizleri özeleştiri yaptığında herkez olmadık laflar söylemişti. Bence bize bu müstaak.

Lokman beye katılmıyorum, yaşım 36 ,1000 tl. maaş alıyorum, özür derecem erken emekli olmama olanak vermiyor.erken emekli olsam 700 verdiler mesele yine başka bir işte sigortasız çalışırım, çalışmazsam erken emekli olmanın anlamı yokki, hem çalışıp hem emekli olsam 1700 lira az bir para değil, herkez bunun hesabında kendince, madem böle bir hak var neden vazgecelimki birde yaş olayı var, prim günü tamamlamıza rağmen yaşı beklemenin anlamı ne bunuda anlamış değilim, önünüze yemek koyuyolar bu yemeği 5 gün sonra ye diyolar, o yemek bozulur haliyle, belki 55 yaşına kadar yaşamıyacağım , adam var 100 sene yaşıyor, yok az yaşadı yok çok yaşadı bunun hesabı olmaz.Önce özürlü olmayıpta, özürlü maaşı alanları temizlesinler.

Batı ülkelerinden filanda bahsetmiş anlaşılan dünya siyasetini ve ülke yasalarını kanunlarını yemiş yutmuş. İngiltere'nin Özürlü Yasalarını Kanunlarını bi incelemesini önerin sayın AYVA'ya . .

Arkadaşlar; "Sayın" Başbakanın meclis salonunda ensesine şaplak atarak sözüm ona şaka yaptığı bir milletvekilinden hala olumlu işler yapmasını bekleyeniniz varsa beklemeye devam edebilir...

Sayın lokman Ayva emekli olup hayattan kopmamızdan korktuğu için balthazard formülünü destekliyor desenize.
Bakın milletin vekilleri nelerimize kadar düşünüyor da biz bilmiyoruz. Allah onları başımızdan eksik et(me)sin !

Üst Alt