Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim atamalarında yeni rapor krizi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Milli Eğitim atamayı hak kazanlardan 2006 yılından önce alınan sağlık raporlarını kabul etmiyormuş.Yeni rapor istiyormuş

Sağlık Bakanlığı sınav başvuruları sırasında 2006 yılından önceki raporları kabul etmedi.Çoğu arkadaş yeni rapor almak zorunda kaldı.1990 yılında bile rapor alanlar vardı.Raporlarında "SÜREKLI" ibaresi olmasına rağmen kabul edilmedi.Özürlülük oranları %40-45 olanların raporlarında "SÜREKLI" ibaresi olmasına rağmen yeni raporlarında bu oran %40 ın altına düştü.Ve böylece sınava başvurma hakkını kaybetti.Şu anda Milli Eğitim yeni raporda ısrar ederse yüzlerce kişinin raporlarında %40 ın altına düşme olacağından atamaları da gerçekleşmeyecektir..

sınav başvurusu esnasında verdiğiniz raporun aynısını isterler diye biliyorum

meb gerekeni yapıyor istenmesi gerekliydi saglıkda istiyor ormanda istiyor

Eee bu durumda bir çok kişinin ataması belki gerçekleşmeyecektir.

bildiğim kadarıyla da Sağlık Bakanlığı da aynı şekilde sınavı kazanıp kişi atanırsa işe başlamadan yeniden rapor istiyor.

"Milli Eğitim atamayı hak kazanlardan 2006 yılından önce alınan sağlık raporlarını kabul etmiyorMUŞ. Yeni rapor istiyorMUŞ"

Mışla muşla olmaz o işler atanırsın göreve başlamak için elinde olan raporunla gidersin kabul etmezler ondan sonra gelirsin gittim kabul etmediler yeni rapor istediler dersin . . başkasının sözüyle hareket etmezsin kabul etmiyormuşmuş yeni rapor istiyormuşmuş kiminkini kabul etmemişler kimden yeni rapor istemişler ?

hehehe :) istemiyorlar kardeşim istemesinler yeni rapor !!!!!!!!!!

Ne oldu bazılarının tansiyonu yükseldi herhalde.Niye bugüne kadar bu sitede doğruluğu kesin olmayan bir sürü bilgiler verildi.Hiç kimse itiraz etmiyordu.Inanmazsan memurlarnet de girer bakarsın.Forumun editörünün açıklaması aynen öyle.

KAZANILMIŞ HAK DİYE BİRŞEY VAR! arkadaşlar kulakdan duyma haberleri buraya eklemeyin milletinde hevesini kırmayın.

:) tamam oranın form editörünün açıklaması öyle benim açıklamamda böyle istemeyecekler . . o editör milli eğitim bakanlığının nesidir bakanımıdır, müsteşarımı daire başkanımı karar vericisimi yani ne iş yapar kimdir necidir secelesi nedir basit bi form editörü böyle diyo diye böylemi olacak.

O zaman bende diyorumki mebe atanan özürlüler her gün evlerinden özel arabarlara alınıp yine evlerine özel arablarlar bırakılacak, hadi git bunuda yay ilan et sağda solda . . Marstan arazi verecek meb :D

benim bildiğim başvuru esnasında verilen resmi rapor neyse odur.aksi bir durum olsaydı başvuru esnasında güncel tarihli rapor isterlerdi.

kazanan arkadaşları tekrar dan kutluyorum.hevesinizi kırmayın tadını çıkartın,bu arada darısı başıma :)

Bu söylediklerime inanmayan arkadaşlar TÜRKIYE de yaşadıklarını unutuyorlar herhalde.Ben bu tür uygulamaların mağduruyum ve şu an açmış 9 tane dava var.

yav kardeşim neden kızyorsunuz ki gidin raporu alın nasıl olsa raporunuz yokmu var eee ne oluyor yeni rapor verilmiyormu size??

2010 YILI SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI KADROLARINA
AÇIKTAN ÖZÜRLÜ PERSONEL ALIMI KILAVUZU​

K- ATAMA İŞLEMLERİ

1- İLAN EDİLEN KADROLARA ATAMA ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER:
a) Gerekli hallerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 40'ıncı
maddesinin 2. fıkrası gereğince kazai rüşt kararının aslı veya noter onaylı sureti,
b) Öğrenim durumlarına ilişkin diploma asılları veya onaylı örnekleri, diplomalarının düzenlenmemiş olması halinde öğrenim durumlarını belirtmek üzere ilgili
kurumlarca usulüne göre verilecek ve daha sonra diploma veya örnekleri ile değiştirilebilecek
belgelerin aslı veya noter onaylı sureti,
Öğrenimi yabancı ülkelerde yapmış olanların diplomaları veya örnekleri ile
birlikte denkliğinin kabul edildiğine dair ilgisine göre Millî Eğitim Bakanlığı veya Yüksek
Öğretim Kurulunca verilecek belgelerin aslı veya noter onaylı sureti,
c)16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Özür
durumlarına ilişkin Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince sağlık kuruluşlarından alınan Resmi Sağlık Kurulu Raporunun aslı veya noter onaylı sureti,
4- Son 6 (Altı) ay içerisinde alınmış Savcılık Belgesi (Adli sicil kaydı)
5-Nüfus Cüzdanı Sureti (Noter Tasdikli) veya Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin Aslı
6-İkametgah İlmuhaberi
7-Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi ( Askerlikle İlişiği Bulunmadığına Dair)
8-6 Adet Fotoğraf (4,5 x 6 Ebadında)
9-Mal Bildirim Beyannamesi

Allah kolaylık versin.

e şimdi diyelimki 500 kişi rapor magduru oldu ve alınmadı peki ne olacak 500 kişilik kontenjan ne olacak yazık değilmi bu insanlara kazanıpta gidemeyenlere yada rapor şlartları tutup fakat kazanamayanlara meb saçma sapan işlerle meşgul

MEB Ankara atama daire başkanlığı'nı aradım. (0312 413 14 13) Aynen söylenen şu 'Sınav başvurusunda ibraz edilen rapor geçerlidir. SÜREKLİ yazması önemli olandır. 2006 tarihi öncesi raporlarda sürekli ibaresi kullanılmışsa bu rapor aynen atamaya esas rapordur. Lütfen pgm_kadro_ik4@meb.gov.tr adresine durumunuzu ve il müdürlükleri ile yaşananları iletin, gereken duyuru yapılacaktır.' dedi.

ee ozaman sınava girenler 100 tl para ödedi büsürü masraf . ayrıca atama halinde istenilen evraklarda raporda 2006 yılında çıkan kanuna göre rapor istenecek diyor...çok saçma... en başta milletten 100 tl yi almak için mi eski raporları kabul ettiler...şimdi etmiyorlar bu insanların suçu ney

sınava başvuru yapılırken para yatmadı mı bankaya??????????

boşverin burası türkiyeeee çakma engelli varsa yine gider bir yolunu bulup rapor alır olan yine engelli kardeşlerimize olur.. ALLAH haklarımız yedirmesin torpille, parayla, çok ufak rahatsızlıklala yüksek dereceli rapor alanlara belki ramazan ayıdır ALLAH yedirmez;;;;;;

Yeni rapor olayına karşı çıkanlar bilinki acaba rapor oranım düşer mi diye tereddüt edenler ve alavere dalavere yaparak engelli raporu alanlardır.Aksi takdirde yeni rapor istediklerinde hiç tereddüt etmezler.Sağlık bakanlığı sınavına başvuru yaparken raporumda "sürekli" ibaresi yazmasina rağmen 2006 yılından önce alınmış diye benden yeni rapor istediler.Itiraz ettim genelgeyi gösterdiler.VE koç gibi gittim 5 gün içinde yeni raporumu aldım.%45 olan raporum %52 oldu.

yalçın kardeşim meb sınavında bi sonuç yokmu sende bende çorumdayım meb hizmetli atandım

sağlığa amasya orman il müd. amasya cevre orman il müd. de başvurdum onlara ve en öenmlisi kpss ye giricem ama pek önemli değil gerek kalmadı :)

Cem kardeş ben bir yere atanamadım.hayırlısı olsun bakalım.

yeni rapor isterlerse gelin ben vericem raporlarınızı :D

hayırlısı kardeşim Allah herkesin hakkında hayırlısını versin emeklerinin karşılığını versin inşallah sağlık bakanlığında başarılar dilerim

Baycin;

Ancıl;
Sana kim dedi tekrar rapor isteyeceklerini ? ben o iki üç kez söylediğin kılavuzu defalarca okudum orda siz ne olursanız olun sakat olsanızda olmasanızda biz yinede sizden rapor isteyeceğiz diye bi açıklama göremedim.

Tekrardan rapor istenmeyecek nokta.

"SÜREKLİ" ibareli sağlık raporuyla müracaat edip, sınavı kazanıp ataması yapılan hiç kimseden atama esnasında tekrar rapor İSTENMEYECEK !

Ancıl;
"SÜREKLİ" ibareli raporla müracaat eden hiç kimseden sınavı kazandığı taktirde atama esnasında tekrardan
RAPOR İSTENMEYECEK . . !

Baycin hatanı anla ve herkesten özür dile, ben yönetmenliğe göre konuşurken sen hep kendi ağzından konuştun. Azıcık utanma duygusu varsa özür dilersin. Rapor alınacak nokta.

bu alım tam bi arap saçına döndü.meb eline yüzüne bulaştırdı bu işi ,her il kendi yapsaydı bu kadar karışıuklık olmazdı.bu kadarda insanlar beklemezz.2 haftada açıklanırdı,sonuçlar, şimdide rapor krizi çıktı ,arkadaşlar bu işi bence karıştırmayın
sağı solu aramayın,akıllarında olmayan şeyi akıllarına sokmayın,bu meseleden çok kişi zarar görür bunu unutmayın,çoğu ardeşimiz mağdur olur.hak ettiği halde devlet kapısı tamamen kapanır.bide bu arada olan kişiler saten zor günler
yaşıyor unutmatyın özele gidiyor sen özürlüsün diyorlar,devlete gidiyor iş için sen sağlamsın diyorlar bide bu insanların yerien kendinizi koyun.

Kimse mağdur olmaz korkmayın.Ama sahte engelli raporu alanlar korksunlar şimdiden.

Ancıl;

önce şunu düzelteyim ilk günden beri yönetmenlik diyip duruyosun o yönetmenlik değil Yönetmelik . . Daha sonra ben ilk günden beri yeniden rapor istenmeyecek dedim haalada diyorum yeniden rapor istenmeyecek herkes sınava müracaat ederken ibraz ettiği raporla gidip görevine başlayacak. Kimseden bu rapor yok şu tarihli yok bu tarihli diye yeniden rapor çıkartması istenmeyecek.

Benim hatam matam yok sen ne dediğimi anlamıyosan ben niye özür dileyeyim,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt