Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde mi yoksa okulda mı çalışmak daha iyi?

thebipolar

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
milli eğitim müdürlğünde mi yoksa okulda mı çalışmak daha iyi

hizmetli olarak atandıysanız en mantıklısı müdürlüğü seçmek olacaktır. Okulda iş yükünüzün ağır olacağı kanaatindeyim.

Hizmetli deseydiniz kesinlikle müdürlük derdim. Memur için sanki okul daha iyi gibime geldi. Tabii ki okuluna göre değişir bir de müdürün ne bekleyeceği de önemli. Okulda evrak getir götür işlerini yap diyebilirler, gerekli gereksiz yazı yazdırabilirler ama çalışma saatleri daha esnek ve ayarlanabilir olur. Müdürlükte iş yükü daha fazla olur diye düşünüyorum.

Eğer Okulu tercih ederseniz müdürlüğe göre bence daha rahat edersiniz. Siz memur olarak atandığınız için okulda evrak işi yaparsınız müdürlükte evrak işi daha yoğun olacağından okulu tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Ama belirtmeden geçmek istemem tamamen sizin şansınıza kalmış bir durum amir bakımından kötü bir yöneticiye denk gelirseniz o zaman okul olmuş müdürlük olmuş inanın fark etmez.Bu yazdığım son cümleyi tecrübe ederek anlayabilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun

Sonuçta hepsi Meb. bünyesinde sonuçta çalışmak için atandınız, fark eder mi?
çalışma hayatında nasıl verimli olabiliriz diye baksak biraz da herşey düzelecek gibi.

Nurtan

Nurtan hnm sonuçta herkes bir yerlerde çalışmak hayatını idame ettirmek zorunda sizinde fark ettiğiniz üzere arkadaş yeni atandım diye belirtmiş o yüzden memuriyetle ilgili soruları olacak neden bu arkadaşımızı bilgilendirmeyelim işte burada benim için fark eder çünkü yeni bir iş ve yeni bir ortam bizlerde bu arkadaşımıza iş yaşantılarımız ve gördüklerimizden deneyimlerimizden yararlanarak birşeyler aktarmak zorundayız benim kanaatim bu yönde

Arkadaş memuriyetle ilgili sıkıntılardan değil yer seçiminden bahsetmiş. sıkıntılarda destek ve dayanışma tabi ki önemli.
Arkadaşın yerinde olmak ve atanmak isteyen burada kaç kişi var biliyor musunuz? X_MAN
Okul da , Meb Müdürlüğü de aynı çalışmak isteyene...

Ben İlçe mem'de çalısıyorum rahatım tavsiye ederim masa bası olarak iş yapıyorum kendı özel odam var ohhh miss

Nurtan

Siz ne işle uğraşıyorsunuz merak ettim Kusura bakmayın ama okul ve müdürlük olsa bile arasında uçurum var arkadaşın yerinde olmak isteyen kaç kişi varsa bu kardeşim gibi oturup ders çalışsın istedikleri yeri kazansınlar o zaman Yukarda bahsetmişsiniz sonuçta ikiside MEB diye ama içine girdikten sonra anlarsınız iki biriminde birbirinden çok farklı olduğunu bilip bilmeden konuşmayalım. Asla tartışmak maksadı ile yazmıyorum bilginiz olsun.

İçinde olan biri olarak ikisininde arasındaki farkı çok iyi biliyorum.
Amaç ve kazanımları ayırmak gerekli diye düşünüyorum. çalışıp çok güzel puan alanlar var çoğu kadro sayısı ve böyle yerini beğenmeyen arkadaşların mağduru. empati yaparsanız, benim gibi objektif düşünebilirsin. (geniş çerçeveden)
X_MAN:cool:

Nurtan

Bir soruyu nerden nereye getirmişsin ilk defa memurluğa başlayacağım milli eğitim ile okulun farkını bilmediğim için sordum. Hasbinallah...

Çalışmak istediğin okulda memur varmı yoksa idareciler işi biliyormu. Eğer okulda memur var ise ikiniz beraber olursanız rahat olur işin eğer memur yoksa idare pek bir iş bilmiyorsa ilçe mem'ler daha rahat olur

Nurtan bence arkadaşımız sonradan yer beğenmeyip değiştirmek olmasın, kimsenin hakkını da yemesin diye başlamadan soruyor. Avantajına, dezavantajına bakacak, öyle tercih yapacak. Kötü bir niyet görmedim ben.

Hizmetli kadrosu düşünüyorsan sakın okul yazma , şamar oğlanı gibi personel bile ben senden önceyim diyip posta koyar idareci sessiz ilçe sessiz hak mak arıyamazsın sen kimsin .
Hizmetli demek ne olduğu belirsiz insan demek.
Biraz abarttım ama doğru

lakoste amma abartmışsın kardeşim ya , Ben ilçe milli eğitim müdürlüğünde çalısıyorum da bu bahsettiğin şeyleri görünce alla alla ben farklı bi müdürlüktemi çalısıyorum diye kendi kendime kuşkuya düştüm.
İlkokullarda memur normu yok gibi bişey var ise çok çok düşük bi seviyededir. kapasitesine göre il tarafından yerleştirmesi yapılıyor adam kuradan atanmı lkokul mezunudur evrak gelir götür telefon işine bakar adam Bilgisayar sertifikası var okul veya ilçe memde masa başı veri hazırlama olarak çalısır. Meslek lisesinin iş yükü biraz daha fazla ilçe mem bir birime 2 memur bakıyor akşama kadar 2 yazı ya gelir ya gelmez. Atandıktan sonra işin azlığından dolayı üniversiteye başladım şuan vize sınavına masamda ders çalısarak 7 dersten 6 dersi verdim sayılır rahatım elhamdulilllah tavsiyede ederim. Engelli memur ağır işte çalısamaz masa bası çalısır unutmayın.

Tavsiyem şudur ki : Atanan kişi şükretmeli. Ayrıca bazı tuzu kuru arkadaşların dediği gibi tembellik yaparak sınava girmedik,ders çalışarak girdik. Atandı diye kendini birşey sanmasın bu arkadaşlar..

İlçe Milli Eğitimdeyim tavsiye ederim.İş Yükün daha az okula göre

İl veya İlçe Müdürlükleri herzaman avantajlıdır. Özellikle ilçe müdürlüklerinde iş yükü fazla olur ama bilgi hazineniz artar

ikisi de farketmez. yapacağınız işler genelde aynı. bana kalırsa yoğun yerlerde çalışmak daha iyi. ve bilginiz varsa yapacağınız iş doğrultusunda kendinizi geliştirmek daha avantajlı. hizmetli olarakta yapacağınız işler belli.

il milli eğitimde çalışıyorum ve iş sağlığı güvenliği bölümündeyim bir yandan da bu işin okuluna başladım yoğunluk çok fazla ama kendinizi geliştiriyorsunuz.

Üst Alt