Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim'de işçi olarak çalışanlar neredesiniz..?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ben milli eğitimde bil.işletmeni olarak çalışıyorum daimi işçiyim sendikamız sözleşme yaptı bu konuyu tartışabileceğim kimse yokmu etrafta

merhaba bende mebde işçiyim belediyeden geçtim daimi işçiyim hizmetli kadrosuyla geçtim benim sendikam koop iş sizin sendikada koop iş mi ne konuda tartışmayalımda konuşalım:D

bende kop işe üyeyim maaşlar konusunda merak ettiklerim var bende belediyeden geçmiş gibi gözüküyorum ama 9 ay önce özürlü kadrosuyla belediyeden geçen işçiler gibi aynı işlemlerle atamamız yapılmış mesela günlüğümüz ne kadar oldu ben 45 lira günlük üzerinden alıyordum bu ayki maaşlar zamlı yatmadı geri dönüşümleri ne zaman alırız kadrom ilde ben ilçe milli eğitimde bil.işl. olarak görev yapıyorum ili arayıp soruyorum hiç birşey net değil diyolar bu ay ikramiyelerimiz olması lazımdı ama oda yok ortada bunları merak attiğimden birilerini bulmak istedim

bende mili eğitimde işçi kadrosu ile belediyeden geçiş yaptım sözleşmeler yapılmış evet mart ayında almamız gereken bir ikramiye 30 günlük çıplak ücret üzerinden duruyor. koop işin sitesinde maaş artışları ile alakalı bir çizelge var bir bakım derim .ordan az çok belli olur maaş sosyal denge 153+ yemek günlük 4,6 tl+yol parası 5,50 tl günlük bunlarda ek ....

baktım aslında ama orası çorba gibi günlük şimdi 58 mi 56 mı oldu bi kere bide bu nisan ikramiyemiz heryerde yatmadı galiba, doğrumu bende benim bulunduğum il yavaşmı davranıyo diye düşündüm birde bu sosyal yardım 158 lira denilen ne ben eş ve çocuk yardımı alıyordum 156 lira (eşim sigortasız olduğu için) bu o yardım parasımı yoksa evli olmayanlarında alabileceği bi paramı bu

Benim anladım bu ayrı sosyal denge yardım adında ocak sonunda yarım vardı devlet onu almadınızmı siz aldıysanız yeni sözleşmede mart ve eylül de sendika ikramiyesi tam onu alacağız haziran devlet yarım bayramlar yarım devlet

bizim işçiler olarak aslında 2 ikramiyemiz var toplamı 52 günlük olarak bunu iller 52/4 yapıyolar ve her 3 ayda bir şeklinde ödüyorlar o aldığımız yarım ikramiye böyle oluyo ocak ,nisan, temmuz, ekim şeklinde aslında bunu soruyorum nisan ikramiyemiz nerde diye bu bir
2. konu şimdi bu konu ayrı ben 156 lira eş ve çocuk yardımı alıyordum eşim sigortasız diye sendikanın söleşmesindeki 158 lira sosyal yardım parası ne bu benm aldığım aile yardımı olan paramı eğer oysa ben bunu zaten alıyordum yoksa başka bişey mi bunu anlayamadım

bizim işçiler olarak aslında 2 ikramiyemiz var toplamı 52 günlük dediğiniz devlet ikramiyesi ( işçiler 8772 sayılı kanun esasları uyarınca Bakanlar Kurulunun tespit edeceği tarihlerde olmak üzere ilave tediye Ödenir.) bu galiba bunu devlet açıkladı ocak haziran ve bayramlardan birer hafta önce ( kurban ve ramazan) olmak üzere ikincisi sizin sözleşmenizde olan sendika ikramiyesi bu da iki tam bu sözleşmede bu da mart ayı ve eylül ayında buna göre siz eğer ocağı almış iseniz bu ay martta almanız gereken ikramiyeyi alıp haziranda da devlet ikramiyesinin 13 günlüğünü alacaksınız

siz işçi değilmisiniz ayrıca siz kopişe üye değilmisiniz ayrıca sözleşmedeki sosyal yardım parası ne 158 lira olan bu parayı eş ve çocuk yardımı adı altında156 lira olarak ben zaten alıyordum bu ondan ayrı bi paramı ?

bende işçiyim ama öz büro işe üyeyim fakat yetkiyi koop iş alınca dayanışma aidatı için dilekçe verdim ve bende sözleşmeden yararlanacam bizde böle blmiyorum sizin m.eğitim başka bir ödeme planımı var?

evet ilçe milli eğitim müdürlüğünde çalışmaktayım halen...biz böle alıyoruz

sayın country23;
siz hala kopişe üye olabilirsiniz neden dayanışma aidatı için başvuru yaptınız şimdi sizin gibi yeni üyeler için yeni olanaklar var haziranda bunu kopiş şube müdürümüz söylemişti siz hangi ilde milli eğitimdesiniz

yani hangi il ve ilçesi

Üst Alt