Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli parka girerken ücret konusunda yaşadıklarım..?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
Daha önce arabayla giriş yaparken kartımı gösterir girerdim.
bu hafta sonu 2 farklı milli parka girerken kartımı gösterdim sadece senin için geçerli diğerleri giriş parası verecek dedi...
mevzuat nasıl....

araç ile girerseniz araçın içindekiler için bir ücret alınmaz. müze tarzı yerlere giriyor iseniz. sadece siz ve bir refakatçi ücretsiz girebilir.

yani piknik alanına girerken araçla...özürlü kimlik kartımı göstersem o araç ücretsiz giremez mi?

Araç sizin üzerinize ise vaya şöfor siz iseniz sizden ve araçtan para alınmaz kişilerden para alnır.

2 piknik alanının bekçiside kıyameti kopardı asla olmaz.araçtakiler ailen değil.o yüzden sadece sen ücretsiz girersin diğerleri öder.

halbuki araç girecek o yüzden para almaması gerek mevzuat nasıl acaba...
eğer haklıysam kanun maddesine ulaşmak hatta o an nereyi arayıp şikayet edebilir anında müdahale edebilirim..

manasız bir açıklmam oldu.diyorsinki şoför senden araçtan para alınmaz araçtan para alınmaz..
yazıyor araç 20 tl....
eee şoför ben araçtan para alınmayacaksa aracın içindfeki kişilerden para alamaz..yaya olsak anlarım...

kanun maddesi var mı?
linkini verebilirmisiniz
yani şoför bensem araç içeri girerken ben+refaketçi dışındakilerden bilet alacak öylemi

BURada çok gittik ki araba kardeşimin şöför de kardeşimdi benim kartımla ücretsiz girdik

Milli parklar, doğa koruma ve milli parklar genel müdürlüğüne bağlıdır hangi ildeyseniz o ildeki şuba müdürlüğünü arayıp net bilgi alabilirsiniz, araç sizin adınıza kayıtlı ise engelli kimliğini gösterip ücretsiz girebilirsiniz ayrıca araç içindekilerden hiçbir şekilde ücret zaten alınmaz, ama ülkemizde işletmeciler olaya para olarak bakarlar, giriş kapılarında bakanlık tarafından gönderilen o yıla ait fiat listesi vardır o listede yazar sizin ücret siz olduğunuz o listeyi isteyin yinede sorun çıkarılırsa yukarda verdiğim şube müdürlüğünü arayıp şikayet edin.

Geçen hafta Kuşadası güzelçamlı milli parkına gittim. Kiralık Araç ile, araçta ailem ve 1 misafirim vardı. Kapıdaki görevliye engelli kimlik kartımı uzattım, ailem ve 1 misafirim olduğunu belirttim. Görevli kartımı alıp bilgisayara girdi. Hiç bir ücret talep etmeden içeriye aldılar.

Selamlar,

Uygulanması gereken uygulama, Engelli kartı ile sadece size indirim/ücretsiz giriş tanımlanmasıdır. (Refakatçi de ağır engellilik/refakatçi gerekli sağlık raporuna bağlıdır.)
Ancak araç engelli aracı ise, yani hareket ettirici aksamda tertibat varsa ve ÖTV'siz alındıysa yani engelli aracı olduğu ruhsata işliyse, araç içindekilere bakılmaksızın ücretsiz giriş sağlanır.

Ancak Devlet Kurumlarımızda bu konuda kontrol olmadığı için, Kurum görevlisi ne biliyorsa(Doğru/yanlış) onu uygular. Yani engelli kartı ile aracınızla bazı noktalardan geçebileceğiniz gibi, bazı alanlarda sadece sizden para alınmaya da bilir.

Engelli aracı olmayan arkadaşlar için(Engelli kartı ile) hiç münakaşa etmeden görevlinin yaklaşımına razı olmalarını öneririm. Ancak dediğim gibi engelli aracı olanlar mutlaka aracın ücretsiz olduğu konusunda bastırsınlar.

Özel işletilen fakat miilipark statüsündeki kamp ve plajdan engelli ücretsiz faydalanabilr mi?Cevap verirseniz çok sevinirim.

Araç ruhsatı sizin üzerinizde ise ruhsat ve engelli kartıyla beraber ücretsiz olarak girebilirsiniz. (Araç içindekilerden ücret alınmaz.)

Arkadaşlar,

Korunan Alanlar Ücret Tarifesi Uygulama Usul ve Esasları – 2020 ile ilgili yazıya şuradan ulaşabilirsiniz.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkurler.Ben soruyu yanlış şekilde sordum.Şöyle güncelleyeyim.Özel şirket tarafindan işletilen millipark plaj girişinden engelliyim belgemde var dememe ragmen benden tam ücret alındı.Buna hakları var mı?Millipark şube yetkilisini aradım engelli hakları neyse parklarımizda uygulanır.Peki özel işletme işletiyorsa parkı nasıl dedim yine aynı dedi.Benden ücret tahsil edildi dedim ne yapmalıyım diye sordum. Cimere yazın dedi.Bir sitede de özel işletilen parklarda engelliler için ücretlendirme sözleşmede gecen gibidir diyor.Yani özel işletilen her park kendi sözleşmesine göre engelliye ücret belirleyebilirmiş.İşin açıkçası özel işletilen milli parklarla kesin bir ücretlendirme skalasına veya kanun maddesine ulaşamadım.Sizlerin özel işletiletilen milli parklardan engelliler ne şekilde yararlanabiliyor bilgisi belgesi olan paylaşabilirse çok sevinirim.

Üst Alt