Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli parklara girerken kartımı gösteriyorum ama para isteniyor?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
Bununla ilgili net yasa maddesi var mı?
hakkımız nedir?

bazıları gir diyor bazıları olmaz diyor kiraladım 30 tl vereceksin
istediğin yere şikayet et sorun değil diyor.

[FONT=arial]Soru - Müze Ve Ören Yeri Girişlerinde Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?[/FONT]
[FONT=arial]" Müze ve ören yerlerine, engelliler ile bir refakatçisi, gaziler, şehit ve gazilerin eş ve çocukları, 65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kimliklerini ibraz etmek suretiyle ücretsiz biletle girmektedirler. "

Alo 183 'ü ararsanız bu konuda ve şikayet konusunda sizi bilgilendireceklerdir.[/FONT]

ortasekerli

Mevzuat aşağıdaki gibidir.

Bu bilgi ASPB'nın web sayfasında da yer almaktadır.

Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge

Bu Yönerge 26/02/2014 tarih ve 49 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenmiştir.

Ücretsiz Ziyaret Hakları

Madde 3- Aşağıda belirtilenler müze ve örenyerlerine kimlik/sözleşme göstermek suretiyle ücretsiz girerler.

3.4- T.C. Vatandaşı ve Yabancı Engelliler ile bir refakatçisi, (Görünür bir engel ve/veya belge ibrazı ile)

İşletme özelse talep edebilir. Kiraladım demiş. Demekki özel mülk.

Yukarıda müze ve örenyer denilmiş.
Örenyer demek : tarihsel, arkeolojik, sanatsal, bilimsel, sosyal veya teknik bakımlardan dikkate değer, kısmen inşa edilmiş, insan emeği kültür varlıkları
diye geçiyor.

Milli park bu kapsama girmez sanırım.

Milli park adı üstünde milletin parkıda girerde...Sanırım arkadaş milli park içinde farklı bir noktaya girmeye çalışmış. :)

Not :Benim aklımda ki milli park ile bu milli park arasında fark var sanırım :D

Bende hiç vermedim. Elinizdeki kart başbakanlık idaresinin verdiği engelli kartı mı ?

Hangi yerse şikayet edelim. Kiraladım diyor, böyle yerler devletten kiralanır.

Şimdi parka giriş noktasında ücret alınıyor işte tam o noktada ücret vermeyeceksiniz. Ancak içeride kabin, şezlong, masa sandalye bulunan mekanlarda mecburen kiralama ücreti vereceksiniz. Çünkü özel olarak işletilmektedir.

güzel çamlı milli park girişinde kartımı göstermeme rağmen ücret talep etmişlerdi e tabi bizde bayıldık paracıkları :)

Arkadaşlar,

Para isteyenler için şikayet mekanizmalarını kullanın lütfen. Yapan memur ise hakkında disiplin soruşturması açın. Değil ise Bakanlığa şikayette bulunun. Zira kimse yasanın üstünde değil.

Devlet özelleştirme yaptıysa ücret alabilir diye düşünüyorum. Balıkesirde olduğunuzu varsayarsak kaz dağları milli parkından bahsediyorsunuz sanırım. Yıllık izinde bende uğramayı düşünüyorum parasında değilimde motosikletleri almamaları garibime gitti.

Özelleştirdiyse Milli parklar demiycek devlet.Özel sektör parkları diyecek.Onlarda özeleştiyse yakında düşünün artık halimizi.

Köprüler, firmalar özelleştiler ise milli parklar neden özelleşmesin düz mantık. ÇAykur bile satıldı bu ülkede daha ne olsun.

Üst Alt