Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Milli Savunma Bakanlığı'na Ankara'da hangi mahkemede dava açılır?
İdare ile bireylerin arasındaki uyuşmazlıklar İdare Mahkemlerinde görülür. Konuyu biraz açık yazarsanız nokta atışı yapabilirim. Zira umumu ilgilendirenler Danıştay'da bireyi ilgilendiren İdare Mahkelerinde görülür.
Abi ben askerde şizofren oldum. Suça bulaştım cezai ehliyetim kaldırıldı.Yani engelli sınıfına girdim buna rağmen askerliğimi engelsiz biri gibi 15 ay yaptırdılar. Msb ye dilekçe yazdım. Herangi bir olumlu cevap gelmedi. Avukata sordum oda ankarada msb ye dava açman lazım dedi. Ama hangi mahmekemeye açmam lazım ankarada bilgim yok.
Bunu hukuki destek almadan yapmamalısınız. Bu dava çok yönlü. Birincisi yetkiler hakkında suç duyurunda bulunup ceza davası açılması istenebilir, ikincisi 15 ay geçirdiğiniz süre için kayıplarınız varsa tazminat istenebilir. Biri ceza diğeri idare mahkemelerinde görülür. Destek alın mutlaka