Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli sporcuyum. Kocaeli üniversitesi BESYÖ hakkında..?

Tmless

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben tekerlekli sandalye milli sporcuyum ve Kocaeli de ikamet ediyorum. Kocaeli Üniversitesi Besyö dilekçe ile başvurdum cevapları aynen şöle bir kısmını aktaracağım;

Kocaeli Üniversitesi , Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girmek isteyen adaylar için yapılacak yetenek seçim kriterleri en düşük düzeyde kol, bacak felci ve uyum kusuru olan, tek taraflı diz altı kesiği olup takma bacağı işlevsel düzeyde kullanabilen ya da geçirilmiş çocuk felcine bağlı güçsüzlüğü bulunan, bağımsız ve desteksiz uun süre yürüyebilen, koşabilen, merdiven inip çıkabilen, günlük yaşam etkinliklerinde tam bağımsızlığı kazanmış, iç protez takılmamış, bacaklarda sportif donanım (kayak ayakkabısı gibi) giyme sorunu olmayan, Beden kazanma gücünden azalma oranında % 25-50 olan ortapedik engelliler ön değerlendirme kurulunun oluru ile oula alınırlar gibi

Şimdi ben % 80 engelliyim polio sekeli iki bacak uzun yürüme cihazı ve bastonlarla yürüyorum. Bu olay benim okuma hakkımı elimden almış olmuyor mu yada benim gibi engelli arkaşların tam bir bilgim olmadığı için burda sorarak öğrenmek istedim yardımlarınızı bekliyorum gerekirse hukuk mücadelesi vereceğim.

Saygılarımla

Üst Alt