Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Minibüsü yurtdışından almak mı daha avantajlı yurtiçinden mi?

gerald22

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar.. Ben ve kardeşim ortopedik engelliyiz, ikimizde ağır engelliyiz ve %90 raporumuz var. 2011 model sıfır bir Liftli bir minibüs almak istiyoruz, mesela Mercedes vito. bu aracı yurtdışındanmı getirmek daha ucuza gelir? Yoksa yurtiçindenmi? Yardımlarınızı bekliyorum..

mutineer901 yolladığın linkteki vito 0 araç değil sanırım ?

Ersin kardeş,
Minibüs türü araç almak elbetteki yurt dışından almak daha hesaplı. Çünkü Türkiye'den alınacak sıfır araçlarda KDV ödendiği gibi ÖTV indirimide çoook az ve eğer sıfır alacaksanız yurt dışından ÖTV ve ayrıca bazı 2. el araçlar ile sıfır araçlarda % 19 KDV muaf. Türkiye'den alınacak 2. el araçlarda ise malesef KDV ve ÖTV indirimi yok. En önemlisi yurt dışından alınan araçlar, satan ülke kendi bayilerine yani iç piyasaya sunduğu araçları yurt dışına göndermek amacıyla ürettiği araçlardan daha kaliteli üretmektedir. Üstelik Türkiye'den alınan araçlarda garanti olduğu gibi yurt dışından getirilen araçlardada aynı garanti devam etmektedir. Eğer bana 0532.6574062 nolu telefondan veya aliyuce38@hotmail.com msn adresimden veya facebook adresim olan ENGELLİ ARAÇLARINDA TEK ADRES adresinden bana ulaşırsanız daha ayrıntılı görüşebiliriz ve dilerseniz size bir minibüs tarzı araç verebilirim.
Selamlar

bende bu konuyu bayaa araştırdım ama bi neticeye ulaşamadım... yurt içinden aacağımız aracın vergileriyle yurt dışından alacağımız aracın vergileri aynı mı? kdv siz alacağımız taktirde bu kdv yi neye göre hesaplıyoruz? örnek olarak almanyadaki viano ambiente orta kasa 43.040,00 euro iken türkiyede 96.480 tl (kdv dahil) bu durumda indiriimleride hesaba kattığımız zaman almanyadan almanın avantajı var mıdır?. aynı şey vw carevelle içinde geçerli... bir yanlışım varsa lütfen düzeltin nasıl oluyor halaa anlamış değilim :confused: yardımcı olur musunuz?

benimde kafam alalk bullak oldu bir neticeye varamadım. sanırm yurtdışından 0 araç getirirsek 5-10 milyar kar edicez. o da ötv ve kdv ödemediğimiz için..

belkide masraflarla falan almanyadan almanın hiçbir espirisi olmayacak....??:confused:

türkiyeden sıfır minibüs almak

selam..

türkiyeden sıfır bir minibüs almak istiyorum, ancak Vergi ödeme konusunda her kafadan farklı ses çıkıyor. %90 ağır engelli raporum var. sıfır bir minibüs alsam buradan yani türkiyeden, acaba hangi Vergi muafiyetlerinden yararlanırım. ÖTV? MTV? KDV? konuya hakim birisi cevap verirse çok sevinirim. teşekkürler..

Bülent abi aracı aldıktan sonra Kdv'sini geri veriyorlar diye bir haber okumuştum. O yüzden merak sordum. Sanırım yok öyle birşey?

Bir ara küçük bir umut oldu ama, artık mümkün değil.

Üst Alt