Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Minimal skolyoz ile ilgili bilgisi olan var mı?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
geçenlerde askeriye mülakatında skolyoz dedi elendim hemn tabi hastaneye koştum gittim röntgen çekti doktor minimal skolyoz varmış 7 derece hiç bir şey yapmadı tedaviye gerek yok dedi yolladı internetten baktım arkadan resim çektim hafifden sol tarafım eğilince çıkık gibi ilerleme durumu falanda söz konusuymuş kafayı yiyecempmyo sınavını kazanıp bide elenirsem diye korkmaya başladım şimdi ayrıca bi yerde okudum 10 derece üstü skolyoz sayılır diyo yardım edin bana ilk defa duydum bu hastalığı ne bberbat bir şeymiş moralim acayip bozuk cuma gününden beri ameliyat falan düzelir mi bu

Arkadaşım Merhaba;
Bende de skolyoz var hemde 3 yerde belli yaştan sonra ilerlemiyor. Yaşım 35 .Senin skolyoz derecen ilerliyorsa yani %40 ve üstü durumlarda skolyoz ve ya kifoz göğüste sıkışma yapıyorsa solunum güçlüğü yaratıyor.bundan dolayı insanlara ameliyat deniyor.Senin durumunda çok insan var toplumda.bu yüzden üzülme doktorunun vereceği egzersizleri yaparsan olumlu yönde gelişim olur.Yüzme sporu bu rahatsızlık için düzeltici etki yapıyor.
İyi günler

doktor egzersiz bile vermedi önemli bir şey değil dedi yolladı internette araştırdım galiba 10 derece üstü skolyoz sayılıyormuş zaten bende dediğin sorunların hiç biri yok inş ilerlemez yaşım 21 bu arada

Üst Alt