Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miras kalan evimiz 3 yıldır kirada. Kira gelir vergisi hiç vermedik..? [Hukuk]

mtek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;

2005 Sonunda vefat eden annemizin evini 2006 yılı mayıs ayında 350 tl + 2007 mayıs ayından sonra 375 tl + 2008 mayıs ayından sonrada 425 tl kiraya verdik.
Kiradaki evimiz ağbimle veraset yolu ile ikimize kaldı. Kira sözleşmesi benim adıma . Bankaya benim adıma kira her ay düzenli yatmakta. Fakat belirttiğim üzere ev iki kişiye miras kaldı. Ben de elden paranın yarısını veriyorum. Çok inceledim ama elle tutulur bir şey bulamadım. Arkadaşımın anlatması üzere aklımıza geldi . Ben yada biz kira geliri ödeyecek miyiz ?
Ve size zahmet yıllar için nasıl , ne kadar ödeyeceğimizi anlatırsanız sevinirim. ( Bu arada faiz + ceza vs de olacak galiba ) Yada bunca zaman kimse arayıp sormadı bende ses çıkartmasam mı ?

Bir soruda ; Diyelim 6-7 yıl sonra geldiler sizin 7 yıldır eviniz varmış gelir elde etmişsiniz dediler bu durumda ne olacak .. Zaman aşımı diye bir şey varmı???

Emeğiniz için şimdiden çok teşekkürler.

Maalesef -eğer tahakkuk ettirilirse- vergiyi faiziyle birlikte ödemek zorundasınız. Konuyu ilgili olarak bir an önce vergi dairesiyle görüşün bence. Sonuçta geçen her an daha çok faize neden oluyor...

Bugün vergi dairesine gittim !!!

Tekrar merhaba öncelikle ilginiz için teşekkürler..
Bugün vergi dairesine gittim. Evimiz 2 kişiye miras kaldığından ayrı ayrı muhafiyetimiz yani vergi indirmi olduğunu belirttiler yani yıl başına düşen 2400 tl den..
2006 yılında toplam kazanç 3150 oluşu
2007 yılı 4425 tl oluşu
sebebi ile rakam ikiye bölündüğünde bildirime gerek yok dediler.
Fakat 2008 deki kazan. 4950 tl oluşu sebebi ile kazancımız indirim limitini aştığından : 2400 X 2 = 4800 tl yi geçtiğinden 150 tl nin vergisini + sanırım 1 aylık faizini ve usulsüzlük kesileceğini yani en fazla 70-80 tl çıkacağını anlattılar.
Yetkilinin belirttiğine görede bankaya yatan rakam önemliymiş. Yani benim eve yaptığım masrafları kiracım kira ödemesinden düşse bu az kazanç anlamındaymış. Geçen yıl bayağı bir tadilat yaptırdım. Bunuda ilgili memura anlattım. Oda bana biz banka hesabına bakarız gerisi önemsiz dedi.

En kısa sürede gidip cezamı yatıracağım. Sizlerinde bilginiz olması için paylaşmak istedim..
Kötü niyetli düşünürsek yılda bir kaç kirayı elden aldığınızda kiracınız kirayı yatırmamış olacak ve sizde muhafiyetinizi aşmamış olacaksınız .. ( ama bu yöntemi düşünmüyorum.. Malum bütçe açığı var devlet babanın iş belli olmaz ) :::))))

Hayatımızda o kadar sorun ve iş var ki keşke böyle şeyleri anlık yapsalar memurların maaşını nasıl vermeden kesintilerini yapıyorlar ... Ben bunu tercih ederdim.. İnsan sıkıntılarından unutabiliyor...

sağlıklı günler dilerim.........

Üst Alt