Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miras sonucu tapuda ortak görünen tarlanın hakkaniyetle pay edilmesi..? [Hukuk]

by_berkant

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba iyi akşamlar
benim babamdan kalma bir tarlam var tapuda ayrı ama mülkiyeti ortak olarak amcamla birlikte kullanıyorum bunu ayırmak için nereye başvurmalıyım.
ben amcama gel ayıralım dediğimde amcam sürekli bana çok az bir yer veriyor yani eşit bir şekilde ayırmıyor eşit bir şekilde ayrılması için ne yapmalıyıym.
bu konuyu nasıl çözebilirim bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

ben ortaklığın giderilmesini istiyorum maddi durumumda iyi değil benim anlatmaya çalıştığım bu işte cvp bekliyorum cevabın için çok tşk ederim

savcılığa müracaat et sonrada tapu kadestro halleder dağ başı değil sinek mi öldürüyor:( savcılığa tehdit edildiğinide söyle o uğraşsın seninle

ya orasını pek karıştırmayalım bir defa sinirlenmişti öyle söyledi abi ben bu mülkiyetin eşit bir şekilde ayrılmasını istiyorum lütfen bana yardımcı olun

eşit olması şöyle eğer belgede eşit pay edilmişse tapuya gidip çözersin ama aksiyse ıspat edemezsen zor olur

ya karşılıklı konuşulacak birisi değilki amcam konuşularak anlaşacak birisi olsa hiç bu noktaya gelmezdi zaten ya hukuk ne diyor bu işe ben onu çok merak ediyorum yorumlarınız için şimdiden çok tşkler

bende aynı şeyi yaşadım benim çözümüm şu oldu diğerlerinden genel amaçlı vekaletname aldım arsayla alakalı tabuda işlemler var dedim halletmem lazım dedim sonra gidip arsayı sattım paylarını verince paranın yüzü tatlı tabi sorun yaşamadım ama senin olay biraz karışır gibi

ticet ya benim tapuda eşit pay edilmiş ama mülkiyeti ortak onun için bir defa tapuya kadastroya gittim o bizim işimiz değil dedi beni başka tarafa yönlendirdi benimde ilk önce aklıma o gelmişti ama tapudan birşey çıkmadı yaaa

tapuda eşit pay edilmişse miras hukuk una göre dava açman şart dava kararına riayet etmese onun sorunu başka türlü olmaz

resmen hakkına tecavüz ediyor

saol çok tşk ediyorum yorumların için sulh hukuk mahkemesinde ortaklığın giderilsin diye dava açtım mahkemeden daha bir sonuç çıkmadı bunun sonucunu ne zaman alabilirim

rica edrim ne zaman açtın davayı?

aralık ayında açtım bu davayı halen bir cvp gelmedi bende diyorum ki neden halen çözülmedi hukuk sistemi bu kadar geç mi işliyor bu ülkede o yüzden çok sinirlemiyorum

maalesef :S Savci dilecek veriyon 6 ay da geliyor :) bunun gibi bişe

miras

ya ben size şunu soracam manisalı ben sulh hukuk mahkemesine 2o aralıkta bu olayla ilgili dilekçe verdim bu dilekçenin cevabı ne zaman gelir herhangi bir bilginiz var mı

benım de öz amcamdan fabrıkadakı babamın ortaklıgından en az 2mılyon dolar alacagım var ama alamadım guclu olan bu ulkede haklı sayılıyor bu lafımı unutma bana kımse anlatmasın hakkı hukuku

Arkadaşım, böyle bir davayı avukatsız takip etmeniz çok zor. Maddi gücünüz avukat tutmaya elverişli değil ise, bağlı bulunduğunuz muhtarlıktan Fakirli Kağıdı ve İkametgah İlmuhaberi alarak, Adli Yardım bürosuna gidin ve
barodan tarafınıza avukat ataması yapılmasını talep edin.

Sorunuza gelince, dava dilekçesi mahkemeye ulaştıktan sonrasında, hakim 20 gün içerisinde duruşma tarihi belirlemek zorunda, duruşma tarihini de taraflara tebliğ süresini göz önüne alarak 45 gün sonraya verir. Dava dilekçesi davalıya tebliğ edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde davaya cevap vererek itiraz hakkı vardır. Diğer önemli konu, mahkemenin ilk duruşmasında dava dosyasına Delil Listenizi sunun.

Üst Alt