Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miras yolu ile annemden kalan aracı kimler kullanabilir?

emin.25

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba

Ben annemin %90 rapor ile bir araç aldım annem yakın zamanlarda kaybettim.araça ötv ödememek için ben araç sahibi oldum diyer kardeşlerim ortağım oldu araç 5 yıl dolmadığı için bu şekilde yapılıyor benim soru şu bu araç yabancı veya akraba birisin kullana bilir mi annemin üzerindeyken herkes kullana biliyordu şimdi biz 6 kardeş adına yaptık acaba akraba yada yabancı kullana bilir. Değerli bilgileriniz benlen paylaşırsanız sevinirim

Arabaya kim para kattı ve aldı
Vefat ettikten sonra miras paylaşımı için sulh mahkemesine yada notere dilekçe verdiniz mi

Parayı hepsin ben verdim bütün işlemler tamam yani biz kardeşler arasında sıkıntı Yok sadece kullanımı hakında kıstılma var mı onu merak ediyorum

Sen kullanabilin o zaman
Her şey senin isteğine bağlı tabi
Araç alırken vasi de Oldun tabii

Evet ben oldum benim kullanımda sıkıntı Yok akraba veya yabancı kullana bilir mi bazen arkadaşlar istiyoru veriyorum ama sorun olur mu onu bilmiyorum

Olmaz kimseye verilmez

1ci ve 2ci derece akrabalarda mı damat hergün biniyor kızım kocası daha doğrusu benim ehliyet Yok genelde o kullanıyor

Ehliyeti olmayana nasıl araç verdiler bayii.
şaşırıyorum

Araç annemin üzerine aldım bayii herhangi bir şey sormadı ehliyet felan

araç miras konumda iken; diğer kardeşler noter ile feragat verdi ise araç sizde kalır. Buraya kadar işlem tamam. bildiğim kadarıyla araç sizde...
MTV muafiyeti de biter. Ödeme yaparsınız. ÖTV muafiyeti bitene kadar araç sizde kalacak. Bize anlattığın konu bu ...

Asil soru şimdi başlıyor:
başkaları kullanabilir mi?

Benim kanımca evet kullanır. Araç sizin. satamazsınız buraya kadar. 3. dereceye kadar akraba kısmına gelince o kısmı çözecek arkadaş lazım. ben kullanabilir diyorum ama yasaya yeterli vakıf değilim...

Vasi sen olunca
Ama ehliyeti nasıl sormaz şaşırıyorum

%90 ve üzeri rapor ile alınan araç için ehliyet sorulmaz. Buna eminim ve yasaya da yeterli vakıfım.

Sayın MR.no bu yasayı en iyi hangi kurum bilirir net cevabı nerden alırım sizce

Banada ondan ehliyet sormadılar çünkü hiç ehliyet sorunu yaşamadım araç alırken

İllaki kamu kurum istiyorsanız Vergi Dairesinde Özürlüler Birimi Amirleri...

Öneri: birkaç araştırma yapınız sonra kamu kurumundan vergi uzmanı ile görüşünüz. Aklınıza çelişen varsa o uzman değildir..

emin.25

Araç ruhsatında buna dair bir kısıtlama yoksa, %90 ve üzeri rapora karşılık alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda bir kısıtlama bulunmuyor

Üst Alt