Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miras yoluyla daire kaldı. Oturan kiracı tahliye etmiyor!?

sukut

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba. kirada evimiz var miras yoluyla 4 kardeş sahibiyiz. içinde ki kiracı son olarak nisan ayında kira ödedi ve işleri bozulduğu için daha ödeme yapmadı. bizde bu aya kadar idare ettik. işleri düzelince telafi eder dedik ama değişen bişey yok. kira sözleşmesi temmuzda bitti, çıkacağını söylediği için uzatma yapılmadı. fakat evden de çıkamadı.
bayram geçsin bakarız diye aramızda karar verdik diğer hak sahibi kardeşlerimle. bayram arasında da durumda değişiklik olmadığı takdirde nasıl bir yol izleyebiliriz, hukuki açıdan.

aklımızda icra ve tahliye davası var. bunu kendimiz avukat olmadan açabilir miyiz yoksa avukat şart mı takip etmesi için.

biz hiç uğraşmayalım avukata verelim diyede düşünüyoruz daha hızlı ve kesin sonuç alırız gibi bir düşüncemizde var.

kira tahliye davalarında avukat ücretleri ne kadar?

dava ne kadar sürer?

ev sahiplerinden biri kirada oturuyor düzensiz ödemeleri ve eve olan ihtiyacı gösterdiğimizde sonuç hızlanır mı?
teşekkürler

bu is uzun. kiraci cikarmak baya bi uzun sure diye biliyorum. sozlesmesi bitmis.sozlesme bittikten sonra yenilenmemis. bide kira odememis.

bu belgeler elinizde oldugu icin siz kazanirsiniz, avukat ucretini de ona yuklersiniz davayi kaybettigi icin.

ama is baya uzar. once siz biraz masraf edersiniz ama masraflari alirsiniz karsi taraftan.

hic vakit kaybetmeden iyi bir avukata basvurun. ama avukatlarda para diye olur. sizden vekalet ister avukat. dikkatli olun.alinacak paralari kapsayacak yerlere dikkat edin. cunku vekalet veriyorum derken paralarin hepsine avukat sahip olmasin.

teşekkürler shukufe . Dediğiniz gibi bayramdan sonra avukata bırakacaz. süresi önemli değil neticede avukat takip edecektir. nette biraz araştırdım 12 aylık kira bedeli yazanlar var. onuda hallederiz. bende uzayacağını tahmin etmiyorum kiracıda uğraşacak dava takibiyle. tahminim icra ve tahliye davasını gördüğünde kendi uzlaşmaya çalışacaktır. kirayı düzenli ödememek tahliye sebepleri arasında geçerli bir yere sahip olsada asıl öncelikli faktör ev sahibinin ihtiyacı gösterilmesiymiş. bizde de tapuda evin hissedarlarından kirada oturan olduğu için onu göstererek hızlandırırız diye düşünüyorum. Kanunlar bu yöndeymiş

Dava sanırım en az 2 sene sürüyormuş.Davalı ben kira ödüyorum diyebilir ve dava süresince yani en az 2 sene boyunca ücretsiz oturabilir.

hayırlısı artık. haklı olduğumuz konuda gereken anlayışı da fazlasıyla gösterdiğimize inanıyorum. dava belki uzun sürebilir bilemiyorum belki de çok kısa da sürebilir. rahat olduğum tek konu kimseye ev gibi hayati bir konuda haksızlık yapıp kul hakkına girmediğimizdir. sonucu her türlü lehimize olacaktır süre uzamış olsa bile.

Kiracının maddi durumunu bilmiyorum. Kiracının durumuna göre hareket edip anlayış göster. Belki gelir azdır, belki faturasını bile zor ödüyordur. Sonuçta ölümlü dünya. Bana ne, bize ne gibi düşünmek, insanlığımızı düşürür. Zengin bir tanıdığımın başka bir evinde kirada kalan vardı. Aylarca kira almadı. Çünkü durumları kötüydü.

Eğer durum iyi, bilerek gıcık davranıyor, bilerek böyle yapıyor dersen, bir şey diyemem. Sen bilirsin. İnsanlık ölmedi, iyi olalım, hoşnut olalım, hoş konuşalım. İlla avukat tutacağım diyorsan, avukat tutup mahkemeye ver. Yalnız çoook uzun sürer. En az 2 yıl. Biraz uğraşmak istersen su, elektrik, gaz sizin adınıza kayıtlıysa kapattırın. Eğer değilse su, elektrik, doğalgaz kurumlarına gidip, evin size ait olan belgeleri de gösterip kapattırma olanağınız varsa, yani kapatılıyorsa kapattırın. Bunlarda olmuyorsa, içinizden biri ya da birileri nüfusunu o eve aldırsın. Nüfus müdürlüğüne gidip "Burada biz oturuyoruz. Önceden ne kadar kişi oturduysa tüm kayıtları silip, bizi ekleyin." deyin. Yalnız bunun için o dediğim su, elektirk ve gaz için orada oturduğunuzu gösteren faturaları isteyecekler.

Kısaca evle ilgili tüm işlemleri, eğer oluyorsa içinizden biri adına kayıt yaptırmaya çalışın. Karakola da gidip bilgi alın. Bizzat yaşadık. Mahkeme 3 sene sürdü. Yalnız kirayı ödüyorlardı. Binada huzur vermedikleri için çıkmalarını istemiştik. Sonuçta çıktılar; ama kendi istekleriyle. Ev ile ilgili hiç borç bırakmadan çıktılar. Yani çıkmak istemeselerdi, mahkeme hiç bitmezdi diye düşünüyorum. Türkiye'de adalet bulmak çok zor. Yapacağın tüm işlemlerin, gelir ve giderlerin faturasını, belgesini, makbuzunu, bankadan ödeme ise çıktısını al.

Ben 5 yıldır dosyalama yapıyorum. Eve gelen faturaların, yaptığım en küçük alış verişin bile fişini alıp dosyaya takıyorum. Bunlar hep kanıttır.

Son düzenleme:
yazılarınızdan anladıgım kadarıyla vicdanlı merhametli birine benziyorsunuz,bence hiç avukata bulaşmayın,bayramdan sonra tekrar konuşun,adam belki utanırda evininizi boşaltır,belki parası yok veremiyor,çolugu çocugu magdur olacak,avukata verseniz süreç dahada uzayacak,hem siz hemde karşı taraf magdur olacak,bir sürü maddi külfetde cabası,allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin,kiracılıkta eev sahibi olmakta zor iş,ben krediyle ev aldımda kurtuldum,allah olmayanada nasip etsin inşallah,ama zor dönemlerden geçiyoruz birazda olaya insanı olarak bakmakta fayda var diye düşünüyorum.

Sözleşme bittikten sonra tahliye taahhütnamesi almanız gerekiyordu.Almadığınız için simdi fuzuli şagil davası açmanız gerekiyor.Kiracı uyuz biriyse oturacağı kadar oturur mahkeme uzun surer.Sonuçta bütün kiraları geri alirsiniz ama adamda para varsa.

bayramınız mubarek olsun teşekkürler arkadaşlar birkaç gün bekleyecez kendi konuşup olur yolunu bulmak isterse bizde işi yokuşa sürmeyecez. Yok eğer bildiğimi okurum havasındaysa avukata verecez tüm haklarımızı zorlayacaz, dava da isterse yıllarca sürsün kendisi de uğraşacak nihayetinde.

son gelişmeyi yazayım. bayramdan sonra görüştük bir ay daha sabrederek ödemediği 4 ay kiranın yarısını aldım yarısından vazgeçtik ve anahtarı teslim etti, yani evden çıktı.

Üst Alt