Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miras yoluyla kalan aracın ÖTV'si talep edildi!?

Murat maltas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SELAM aleyküm admin ve engelli arkadaşlar ve yakınları 2014 yılında %92 ÖTV ile bir araç aldım baban üzerinden 2015 Ocak 23 te babam vefat etti 15/5/2015 Tarihinde kardeşlerimden feragat ile alıcı üzerime aldım baban öldüğünde bir ev bir tane de özürlü aracı kaldı Miraz olarakAraç hala benim üslerime tescilli ruhsatta beş yıl satılamaz Yazıyor 11/12/2019 da ise vergi dairesinden beni çağırdılar kardeşlerimden feragat alıp aracı üzerime aldığım için vergi indirimini geri istediler 12000+5000 tl ceza yazmışlar Sizce bu normal mi ne yapmam gerekiyor acil cevap bekliyorum lütfen yardımcı olun

Murat maltas
Babanızdan araç haricinde en az araç değeri kadar bir de ev kalmışsa hayır normal değil.
ÖTV muafiyeti ile alınmış bir aracın verasetle intikalinde ÖTV alınmaz.
Eğer terekede araç haricinde başka bir mal olmasaydı kardeşlerinizin feragatı hibe niteliğinde olurdu ve verasetle intikal şartı yerine gelmediğinden ÖTV yi istemeleri yerinde olurdu.
Sizin durumunuzda diğer kardeşlerin feragatı hibe sayılamaz, çünkü terekede paylaşılacak en az araç değerinde başka mallar da var.
Bilmiyorum tescil işlemleri yapılırken bir hata mı yaptınız. Normalde anlattığınız gibi bir durumda ÖTV istenmezdi.
Önce sebebini detaylı olarak öğrenmeye çalışın.

Üst Alt