Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mirasçılardan biri mirasın paylaşımı için dava açabilir mi? [Hukuk]

nurten

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Özür dilerim öncelikle, sizleri meşgul ettiğim için, ama ben bi bilgi edinmek istiorum. öncelikle engelli olan annem onun için bu siteyle tanıştım. ama benim bilgiye ihtiyacım engellilerle ilgili deil ama nasıl nerden bilgi almalıyım bulamadım.
sorum şu: eşim 4 kardeş ve annesi olmak koşuluyla rahmetli kayın babamın mirasçıları. eşim tek başına dava açsa mirastan hak alabilir mi? bu arada hala mallar rahmetli kayın babamın üzerine

Cevap verirseniz çok mutlu olurum

Evet açabilirsiniz. Kayınpederinizin veraset ilamını alın. Ortaklığın giderilmesi davası açacaksınız. Eğer mallar bölüşülemeyecek nitelikte ise ( ev , araba ,arsa ) hakim bu malların ihale yoluyla satılmasına karar verir. Tüm mirasçılar ihale sonucu payına düşen bedeli alırlar. Tabii parası olan mirasçıların ihaleye girerek bu malları satın alma hakları da vardır. Dava kolaydır. Ve kısa sürede sonuçlanır.

saolasın.bilgi için çok tşkr ederim

Yasal mirascısıysa tabiki açabilir. Zaten öyle olmasaydı, mirastan çok yararlanan paylaşıma razı olmazdı ve mirası istediği gibi kullanabilirdi. Pay için mirascıların hepsinin rızası şart değil.

Üst Alt