Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Misophonia (Mizofoni) hakkında bilgisi olan var mı?

ElifD

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhabalar.

Öncelikle konuyu doğru yere açtım umarım.

Ben kendimi bildim bileli düzenli seslerden ve belirli seslerden hoşlanmıyorum bu hoşlanmama durumu bazen aşırıya kaçabiliyor ve ağlama krizleri veya karşımdaki kişiye bağırma kızma sinirlenme gibi sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Anlattığım herkes "Aman seninki sadece şımarıklık" dese de ciddi anlamda bu konuda fazlaca rahatsızım.
Örneğin birileriyle yemek yerken ağızdan çıkan ses, dişlerden çıkan ses ve hatta çiğneyen kişinin çene kemiklerinden çıkan bir sesten bile rahatsız oluyorum.
Karşımda kolunu bacağını kaşıyan insanları ise resmen o an öldürmek istiyorum!
Örnekleri çoğaltmak gerekirse yutkunma sesi ve su içerken çıkan o lıkır lıkır ses benim kendimi kaybetmeme ve öfke nöbetine neden oluyor.
Akraba ziyaretlerinde gece kalacaksak kulaklık takmadan uyuyamıyorum ve ağlıyorum resmen.
Bu benim kontrol edebildiğim birşey değil bunlar ve benzer birçok onlarca yüzlerce sesi duyduğumda deli oluyorum ve o an ona zarar vermek istiyorum beynim benden bağımsız çalışmaya başlıyor.

Asıl konuya gelecek olursak ben bu bahsettiklerim hakkında bir araştırma yaptım ve [SIZE=4]Misophonia(Mizofoni)[SIZE=2] sonucuna ulaştım.[/SIZE][SIZE=1] [/SIZE][/SIZE][SIZE=4][SIZE=1][SIZE=2]https://tr.wikipedia.org/wiki/Misophonia
[/SIZE]
[/SIZE][/SIZE][h=3][SIZE=2]Aynı dertten muzdarip olanların yazdıkları ise şöyle https://eksisozluk.com/mizofoni--3075384?p=1[/SIZE][/h]
Forumda kısa bir araştırma yaptım ama hastalığın adı bile geçmemiş.
Bu durumu yaşayan var mıdır aramızda veya önerisi olan, doktora git/gitme diyen?

Teşekkürler.
[h=3][/h]

selamun aleykum Elif kardeşim. anlattıklarından yola çıkılacak olursak ciddi bir psikolojik sıkıntı içindesin burda inşallah sana yardım edebilecek arkadaşlar vardır ben ilk kez böyle bir durum duydum. en kısa zamanda bir psikiyatri doktoruna görünmeni tavsiye ederim çünkü çok sıkıntılı durumlar içerisindesin... Allah yardımcın olsun tez zamanda şifa versin inşallah.

stelph Teşekkür ederim tavsiyeni dikkate alacağım. Bende bunu sıradan takıntılı biri olmama bağlıyordum ama araştırınca bununla karşılaştım. Beni anlayan aynı durumu yaşayan birileriyle karşılaşırım umarım forumda.

Allah yardimciniz olsun.
Bu durum ailenizi,cevrenizi de asiri rahatsiz ede bilir,mutlaka doktora gidin,belki sadece bir ilacla falan cozulecekdir.

Nafe Malesef ilaçla çözüm olmuyor ilacı yok. Pozitif telkinlerle kendi kendini sakinleştirebilmek gerekiyor, onu da ben yapamıyorum.

mizofoni

eskiymiş konu internette hastalığıma çare ariyordum gördüm bende çok ileri derecede mizofoni hastasıyım artık konuşma seslerine bile rahatsız olacam diye korkuyorum

bir tür takıntı hastalığı gibi de duruyor
doktora gidince okb teşhisi de koyabilir
gerçi sinirlenmeniz ve kendinizi kontrol etmekte zorlanmanız işin başka bir boyutu
Allah yardımcınız olsun

Üst Alt