Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitokondriyal miyopati hastasıyım. Hastalığım hangi hızla seyreder..?

aslan.gibi

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Mitokondriyal miyopati ne zaman yatağa bağlanıcam acaba....:(:(
:(

bende miyopati hastasıyım şu anda ne durumdasın hastalığın seyri nasıl, yatağa bağlancem diyede düşünüp moralinide bozma bence, daha çok gençsin çünkü

Boynumda ve sırtımda tutulma şiddetli ağrı yokuş merdiven çıkmada zorluk peki sizce ilerleme nasıl oluyor cunku bu hastalıktan kimse anlamıyor bıraz bilgi verin nolur

yokuş merdiven çıkmada bende zorlanıyorum o düzelmiyo seneler geçtikçe sallanarak yürümeye başlıyosunuz ben sağ ayağımıda savurarak yürümeye başladım beş sene evvelden, bide kasların zayıflığına bağlı olarak bel ağrıları ayakta ağrılar filan oluyo ağrı kesiciyle idare etcen artık bazan ataklar olur çok kötü olabilirsin sonra daha iyi olursun 15 senedir bu hastalığım var yatırmadı ayaktayım yürümede zorlanıyurum biraz ama her işimide yaparım her şeyi yapmak zorundayım başka yapcek olmadığı için, ha bide düşmelerimiz var arada, moralini bozma takma hastalığı doktorun verdiği hareketleri yap gerçi ben bir türlü yapamadımda sen yap geçmiş olsun sana.

Yaş kaç sorabilirmiyim anne geçişli diyorlar ama doğrumu benım annemde yok bıde bayanlarda oluyomu emeklilik şansımız varmı teşekkurler

Merhaba acaba miyopatinin her türü mü insani giderek kötülestiriyor

kaslarımız hasta olduğu için günden güne daha sıkıntı veriyo özellikle merdiven çıkmak çömeldiğin yerden kalkmak baya zorluyo bazan yürümek bile zorluyo, sanırım
miyopatinin her türü böyle sıkıntı veriyo.

Ben de proksimal egemen primer kas tutulumu yaziyor emg de sizinkiyle aynı mı acaba bu hastalik sonunda yürümeyi engeller mi ben daha yeni öğrendim cok endiseliyim

boyacı;
Hic mi tedavisi yok kendimizi yormamalımiyiz gün icinde nasil davranmaliyiz siz neler yapıyorsunuz biraz bilgilendirirmisiniz

bu hastalık yorulmayı hiç sevmez yormicen kendini 15 senedir var bende genetikmiş benimkine ad bile koyamıyolarmış ben yoruldummu
baya kendime zor geliyorum hasta olyom yani, hala ev işlerimi yapabiliyorum,yürüyebiliyorum ama biz normal insanlar gibi değiliz sürekli halsiz ve yorgunuz
birde q enzim q 10 alıyorum sabahları bi tane iyi oluyo gibi geliyo bana.

Ne kötü kimse bizi anlamiyor hayati yorulmadan gecirmek istememizi tembellik olarak algiliyolar agrilarim cok siddetlendi kendimi hala normal yasamaya cabaliyorum sonunda hic bisey olmayacak gibi geliyor doktorlar da kesin bisey söylemiyor

Bir de sizinki genetikmis ya benimki de öyle cocugunuzda da var mi benim 4 yasinda oglum var onda da ayni sikayetler var cok korkuyorum

Ya ben de ayni hastaliktanim da kesin mi yataga baglanmak belki bisey olmayacak bende suan agrilardan hep yorgun olmaktan baska bisey yok acaba dahada ilerler mi

ben 15 senedr yatağa bağlanmadm bağlancek gibide görünmüyom böyle düşünüp moral bozmamak lazım her hastalık için doktorların dediği moral
yatağa bağlanma düşüncesini kafandan mutlaka atman lazım, yoksa psikolajinde bozulur daha kötü olursun.

Q ENZİM 10 DA iyi geliyorda bunların yanında hacettepede ki dr lar koktey diyorlar kreatin, L - karnitin, apikopal,folbiol,q enzim 10,bunların yanında omega 3 de olabilir.

sık sık fizik tedavi yormadan bazı hareketler ufak yürüyüşler ama hareket hergün mutlaka yapın...

Üst Alt