Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral kapak, böbrek ve hipertansiyon rahatsızlıklarımdan maluen emeklilik..?

yturann

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa bülent abi benim bi sorum olacak yaşım 24 2009 dan beri sigortalıyım 2000 den fazla primim var gecen haftada askerlikten çürük aldım hipertansiyon sebebiyle ile ve şuan benim kalbimde mitral kapak yetmezliği ve sağ böbrek sol böbreğe oranla ufaktır bundan dolayı da hipertansiyon oluşmuş bende ben malülen emeklilik olma ihtimalim varmı yüzde kaç iş görememezlik raporu alabilirim şimdide sagol abi

yturann slm böbreklerinin biri ufak biri büyük ise bundan puan alamazsın bana vermediler böbreklerin işlevi bozuk ise ancak sanırım öyle puan veriyorlar kalbindeki sorun için bir bilgim yok malesef

yturann

böbreklerden oran yok tansiyonda oranlar değişiyor ama genelde 10 puan veriliyor m.y. den ise ef değeriniz önemli size yapılan eko sonucunda ef değeri yazmaktadır ancak onu yazarsanız bir oran söyleyebiliriz m.y derece derece değişir bu bakımdan direk bişe diyemeyiz
@yturann

eko raporunuzda yazar eğer elinde varsa burya yaz değerlendirelim
yturann

yturann eko sonucunuzda yazar hayır o değil mitral yetmezliğiniz hangi derecede oda önemli 1 2 3 4 yazar sonucunuzda ef diye yazar

işte bu aort ve mitralde derece ve ef ye göre oran verilir

sarasota tam anlamıyorum abi ama mitral ve aort yetmezlik +1 yazıyor bide hafif AY ve MY (FİBROTİK) hafif TY

hmmm bunlardan oran alamassın kardeşim çünkü mitral yetmezlik ve aort yetmezlik 1. derecede diğerleride hafif yazıyor tam bir cvp veremem ama bunlardan alacağın oran aşağıdaki verilere göre % 10 gibi görünüyor fakat tansiyondan da 10 alırsın

ALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar 10 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya
kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı;
NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon
bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda
>%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

45
Klas 2 hastalar 30 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya
girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar
ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi
varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60,
aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).
Klas 3 hastalar 50 Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş
veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların
varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik
fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55,
diğer durumlarda %30-%50).
Klas 4 hastalar 100 Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş
veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4
semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30)
yturann

yturann kardeşim ben hipertansiyon hastasıyım benimde böbreklerde biri ufk biri büyüktü bu sebebten puan vermediler bana tansiyondan 10 puan verdiler

yturann böbreklerinde kistler varmı ? var ise üroloji bunlar için 10 ile 30 puan arası veriyor

Abicim benimde bi sorum olacak benim hipertansiyon hastaligim ve bobrek ten biri ufak digeri ise normalden buyuk ve kalbimde ki kapakciklarda da yetmezlik var ben malulen emekli olabilirmiyim ve malulen emekli olanlarin maaslari ne kadar dir simdi den tesekkur ederim bilgi icin

Üst Alt