Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mitral kapak için sağlık kurulu rapor oranı % kaç olur?
1987 ve 1998 yıllarında 2 kez mitral kapaktan ameliyat oldum. Mitral kapak değişti. Bio-mekanik kapak takıldı. Sağ Kulakta da Kulak kemiği kireçlenmesi var. 08.09.2017 tarihinde İstanbul eğitim ve araştırma hastanesine sağlık kurulu raporu için başvurdum. %30 mitral kapak ameliyatından %4 Kulak kireçlenmesinden rapor verdiler. genel rapor oranı %33 olarak verildi. Takipçi olarak görüyorum sadece Kalp hastalıklarına %43 verilenler var. Ayrıca sol göz 4.,50 ile gözlük kullanıyorum. Fakat raporda gözden özür oranı hiç yok. (Not:Rapora vergi indirimi için başvurdum.)
Rapora itiraz etsen bir sonuç alır mıyım?
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Gözden gözlükle düzeltilebilen rahatsızlıklar için oran verilmez.
Kalp hastalığından verilmiş diyorsunuz ama demek ki değerleri sizden farklı alan kişilerin. Kapak hastalıklarında kullanılan tablo şu şekildedir:
[FONT=sans-serif]Klas 1 hastalar:% 10 [/FONT] [FONT=sans-serif]Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre [/FONT]hafif[FONT=sans-serif]düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitralyetersizliği hastalarında EF>% 60 , aort yetersizliğinde > % 55, diğer durumlarda > % 50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Klas 2 hastalar:% 30[/FONT] [FONT=sans-serif]Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması ([/FONT][FONT=sans-serif]mitral[/FONT][FONT=sans-serif]yetersizliği hastalarında EF> % 60 , aort yetersizliğinde > % 55 , diğer durumlarda > % 50).[/FONT]
[FONT=sans-serif]Klas 3 hastalar:% 50[/FONT] [FONT=sans-serif]Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma ([/FONT][FONT=sans-serif]mitral[/FONT][FONT=sans-serif] yetersizliği hastalarında EF > % 30 - % 60 , aort yetersizliğinde > % 30 - % 55, diğer durumlarda > % 30 - % 50).[/FONT]
[FONT=sans-serif]Klas 4 hastalar:% 100[/FONT] [FONT=sans-serif]Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF< % 30). [/FONT]