Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral kapak rahatsızlığı sebebiyle askerlik durumum ne olur?

semih058

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 2022 aralıkta doktora gittim. Nefes daralması, kalp ağrısı, çarpıntı, şikayetleri ile doktor bana mitral kapak prolapsusu olduğunu söyledi (ef: %65) daha sonra efor testi verdi. Testi yaptırdım ama çok fazla çarpıntım oldu, doktor kalp atış hızı falan iyi dedi ama ilaç başlamam lazım dedi ve 4 aydır ilaç kullanıyorum ve 6 ayda bir kontrole gelmemi söyledi. Bazı arkadaşlarım bana bu hastalık askerlikten muaf dedi internetten araştırma yaptım ve bu durumda muafiyet alanları olduğunu gördüm. Sizlere sormak istedim böyle bir durumu olan veya bu durumda muafiyet alan var mı ? konuyla alakalı bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.

cevap için teşekkür ederim fakat doktor sorun olmaz gidebilirsin derse nasıl bir yol izlemeliyim ?

Aga bendede midrar kapakta doğuştan yamukluk vardı. 15 ay askerlik yaptırttılar. Ben askerlik yapmak istediğim için gizledim. Sonrdan çıktı ortaya ama umursamadılar. Askerden önce alacağın devlet hastanesindeki heyet raporunda kesin söyle. Büyük ihtimal orada sağlık sorununa takılırsın ve göndermezler

Cevap için teşekkür ederim

Arkadaşlar araştırmalarım sonucu bazıları gidersin bazıları muaf olursun diyor fakat net bir bilgisi olan var mı? Sormamın sebebi iş kurmayı düşünüyorum ona göre hareket edeceğim bütün planlamalarım muaf olurum mantığıyla yapmak istemiyorum net bir bilgi verebilecek var mı ?

semih058 kimse sana kesin bir cevap veremez doktorun iki dudağı arasındasın bazen aynı rahatsızlığa biri yapar derken diğeri muaf diyebiliyor rahatsızlığı yorumlama farkı oluyor.

Bu konu ile ilgili süreci tamamladım. Önce kardiyolojiye sevk edildim kullandığım ilaçları ve raporları götürdüm doktor hepsini inceledi daha sonra bana senin hiç bir şeyin yok dedi bende o zaman bana neden bu teşhis konuldu ve ben neden ilaç kullanıyorum dedim biraz düşündü ve benim araştırma hastanesine gitmemi orda muayene olmamı ve yapılan işlemlerin sonuçlarını getirmemi istedi bende dediğini yaptım ve araştırma hastanesinden muayene oldum bana teşhisin doğru olduğunu ve yeni bir ilaç daha vererek beni gönderdiler aldığım sonuçları ve raporları ilk sevk edildiğim doktora götürdüm doktor bana tekrar senin hiçbir hastalığın yok diyerek elverişli raporu verdi yüzüme bile bakmadan gönderdi. Sonuç olarak tüm hastanelere göre hastayım bu doktora göre değilim askerlik şubesinden işlemlerim tamamlandı sevk tarihimi bekliyorum bu halimle nasıl bir eğitim göreceğim hiçbir fikrim yok.

Üst Alt