Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral kapak yetersizliği ile alabileceğim rapor oranı nedir?

mıtral1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar merhaba yenı uye oldum bıkac sorum olacak cevplarsanız mutlu olurum, ben 25 yasındayım ve 13 yasımda beri kalp hastasıyım mitral kapak yetersizligi 2-3 derece suan sadece takip ediliyorum ileriki asamada ameliyat olacagım bunun tedavisi yok ameliyat olunca bile olene dek ilac kullanacagım ve bu surecte kpss calısıyorum kalp hastalgıma ek olarak bel duzlesmesı ve reflümde var bana rapor verirlermi veya yuzdesı kac olur sizce bilginiz varsa yardımcı olun lutfen yada ne yapmalıyım bu surecte cunku bu hastalık benı cok rahatsız ediyor yemek yerken dahi yoruluyorum hıcbırsey yapamıyorum ve rapor alırsam ekpssye girmeyi dusunuyorum

mıtral

EF değeri önemli. Rapor için gittiğinde kardiyoloji doktorunun sana vereceği EF değeri alacağın oranı belirleyecektir. Sanıyorum yaşınız genç o sebeple doktorlar pek ii oranlar vermeyebiliyor. Durumunuz anlatıp varsa eski raporunuda götürerek başvurun.

[FONT=Lato]A. Kapak hastalıkları

Klas l hastalar % 10 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar % 30 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).

Klas 3 hastalar % 50 - Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).

Klas 4 hastalar % 100 Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).[/FONT]

Üst Alt