Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral kapak yetmezliği ve askerlik hakkında..?

enis59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Oncelıkle selamun aleyküm arkadaşlar

Arkadaslar bende romatizmal mitral kapak yetmezliği var. Geçen yıl askerlik için devlet hastanesine gittiğimde 42/c ile ertesi yıla bırakma kararı verildi. Bu yıl tekrar gelip muayene olduğumda aynı doktor mitral yetmezliğim hafif olduğu için askerliğe elverişlisin dedi. Daha onceki siyami ersek hastanesınde muayene oldugum için o raporları gösterdim. o raporlarda hafif - orta arası yazıyordu. Ve benden daha detaylı bakmak için tee testi istedi. lakin ben o hortumu yutamadım. bir dahaki ay uyutularak tee testi yapmak için randevu verdi. Geçen yıl gidemezsin diyen doktor bu yıl askerliğe elverişlisin diyor.
göğüs ağrısı , çarpıntı ve çarpıntıya bağlı baş dönmesi şikayetlerim var. Sizce askere alınırmıyım ?

Mitral kapak rahatsızlıklarında verilen derecelendirme vardır.Sizin dereceniz kaç?Eğer böyle bir rahatsızlığınız varsa bunun hangi derecede olduğunu bilmeniz gerekli.Eğer bu dereceler klas 1 klass 2 diye sınıflanıyor ve bu ölçülere göre engel oranı alıyorsunuz muhtemelen doktor geçen yıl gördüğü dereceyi bir sonra ki yıl yükselebilir diye zamana yaymış siz hastalığınızın tam derecesini öğrenin daha sonra kriterlere göre daha rahat hareket edersiniz

parzanda

raporlarımda böyle bir derece yazmıyor sadece siyami ersek hastanesine gidiyodum ben 3 yaşımdan beri ordaki doktorumun dediği 1-2 derece arası diyor. fakat çorlu devlet hastanesindeki doktor hafif görüyor. İnternetten araştırmalarım sonucu hafif te olsa muaf raporu alanlar var benim şansım yokmu bu konuda ?
şimdiden teşekkürler

1-2 derece zaten hafif anlamına geliyor bu da %10 engelii puanı demek eğer kalpe başka bulgu yoksa senin engelli oranın bu.

Klas l hastalar 10 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

parzanda

yani bu durumda askerliğim elverişlimi oluyor ? ve bir sorum daha olucak :doktorum benden tee istemişti bunu yaptırmam şartmı? eko sonucu belli ediyor zaten.

TEE NEDİR:Göğüsten yapılan ekokardiyografi ile kalbin tüm ayrıntıları ve bazı bölgeleri yeterince görülemez. Bu durumda yemek borusundan ultrason ile kalbin incelenmesi gerekir ki bu işlem Trans özofageal ekokardiyografi olarak adlandırılır.

O yüzden belki kalpte başka bir bulgu çıkar mı diye yapılması gereken bir tetkik.Bence yaptırmalısın.

Geçmiş olsun

parzanda

Tesekkurler. Peki bu tee yi uyutularak yaptirmanin bir riski veya yan etkisi varmidir?

Konu hakkında tecrübem bulunmuyor diğer yetkili kişilerden destek alabilirsiniz.
Geçmiş olsun

Askerlık muyanesine itiraz ettim elverişsizdir raporu aldım yardımcı olurmusunuz ?

Iyi günler arkadaşlar bi sorum olucak

2016 yılında kalp kapakçığımda mitral yetmezlik olduğu için çorlu devlet hastanesinden erteleme almıştım

2017 yılında elverişlidir raporu verdiler ben bu karar itiraz edip tekirdağ devlet hastanesine sevkedildim burdada 1 yıl daha erteleme raporu verdiler.

En son olarak hakem hastane olarak istanbul kanuni sultan süleyman hastanesine sevkedildim ve elverişsizdir raporu aldım.

Bu süreç tamamen bittimi yoksa raporlar uyusmadığı için farklı bir hastaneye sevk olurmuyum ?

Profesörler kurulu diye birşey varmış sanırım. Teşekkürler şimdiden.

süreç bitmiş bir süre sonra e devlet veya askerlik şubesinden takip edebilirsiniz kesin sonucu

teşekkür ederim. lakin askerlik şubesinden kesin bi cevap gelmedi profesörler kuruluna sevkte olabilir gibisinden şeyler söylendi kafama takıldı açıkcası.

yeğenimin ayak bileğinde sorun vardı 2 ay sonra muaf olduğu bilgisi geldi kesin sonuc için biraz beklemek ve takip etmek lazım

enis59

3. hastane zaten hakem hastane mahiyetinde olmuş. Bu saatten sonra başka bir kurula çağıracaklarını sanmam. Mitral yetmezlik gayet de bariz bir muafiyet sebebidir. Bunca rapora rağmen kimse risk alıp askere çağırmaz.

Üst Alt