Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral rahatsızlıktan önce askere aldılar, aylar sonra terhis ettiler..?

GOXOY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
ASKERLİĞİM 2010-2011 yılları arası USTA birliğim ERZİNCAN 59.Topçu Tugayı
İlk askerlik muaynesinde Tamamen saglıklı olarak Askerliğim başladı.
Askerliğimin 9. ayında Tugay Denetlemeleri olucaktı BOL BOL SPOR VE ZORLAMA OLDU revire gittim.
Göğüs agrısı - hırıltı - nefes alamama gibi sebeplerden BAŞVURDUM.
Beni Erzincan Askeri hastanesine gönderdiler muaynelerim yapıldı. Hatta emin olmak için Erzurum'a başka bir hastaneye götürdüler.

Muayne sonucu : MİTRAL KAPAK YETERSİZLİĞİ (ORGANİK NEDENİ ŞÜPHELİ)
KARAR : [42/C] Durumu 42. madde C dilimine uyar. SMK 3 AY HAVA DEĞİŞİMİ

3AY sonra İZMİR ASKERİ HASTANEDE TEKRAR MUAYNE OLDUM...

Muayne sonucu : Mitral Yetmezliği / Karar oy birliği ile alınmıştır.
KARAR : [42/D/F10] Barışta ve seferde askerliğe elverişli Değildir.
Bu belgeye Sağlık kararına itiraz etmiyorum. YAZDIRIP İMZALATTILAR..

SON OLARAK TERHİS BELGESİ İLE GÖNDERİLEN SAĞLIK RAPORUNDA YAZANLAR...
................bilinen 3.sağlık kurulu işlemidir. 29/7/2010 tarih ve 1130-3051002-10 tarhli sevki ile ayaktan heyete çıkarıldı. 1.İşlem ERZİNCAN As Hastanesi 585 rapor no ile Mitral Yetersizlik Tanısı. SMK 3AY HAVA DEĞİŞİMİ 2.İşlem İZMİR As Hastanesi 4465 rapor no ile Mitral kapak yetersizliği. SMK 3AY HAVA DEĞİŞİMİ.
Şikayet: GöğüsAğrısı
Fizik Muayene : Genel durum iyi, şuur açık, koopore, oryante.
TA:120/80mmHg, Nb:84/dk, KVS:S1-S2 N, S3-S4 saptanmadı. Apikal 1/6 sistolik sülf,Periferik nabızlar bilateral açık ve eşit. Pretibal ödem yok.
EKG:NSR TELE: Normal EKO8868
*M-ModEKO bulguları: AORT kökü(mm):30 - SolAtriyum(mm):30
LVEDD x LVESD (mm) : 47x30 - IVS/PW (mm) : 10/10 LV-EF: [%65]
*RenkliDolperEKObulguları :MitralYetmezlikBirDerece
Aort yetmezlık: yok - Pulmoner yetmezlik: yok - Trikispid yetmezliği: yok
Tahmini PAB : *2D EKO
İAS ve İVS intakt ***sonuç ve yorum*** birDereceMitral Yetmezlik

ASKERLİĞE BASLADIGIMDAN İTİBAREN HER TÜRLÜ EVRAK ELİMDE MEVCUT BULUNMAKTA.

DURUM GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ :
1- Maddi Manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum. Uygun mudur ne yapalım?
2- Malulen Emeklilik alabilir miyim YADA erken Emeklilik? (Ne yapmalıyım?)
3- Maaş, Aylık alabilir miyim? (Ne yapmalıyım?)
****** Yanıtlarsanız sevinirim******eminim başkalarınıda Aydınlatacaktır******
Teşekkürler...

GOXOY

Geçmiş olsun, bu rahatsızlığını askere alınmadan önce yetkililere belirtmişmiydin peki?

Eğer belirtmişsen ve belirtiğin halde seni askere almışlarsa, yetkililer hakkında ceza davası açtırıp dava sonuçladıktan sonra, ardından maddi ve manevi tazminat davası açabilirsin.Askerdeyken bu durum başına geldiyse, gazilik için sgk'ya başburu yap.

Askerde iken gelişen bir durum bu.
Sanırım vücuda fazla yüklenme sonucu olmus olabilir,
Daha önceden bir sıkıntı yaşamadım yada daha öncesinden bir sağlık kontrolüm yok..
Sonuç olarak:
ASKERDE OLDU...

HANGİ YOLU TAKİP ETMELİYİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

GOXOY

Askerdeyken oluşduysa gazilik için bi başvuru yap istersen

GOXOY durumun askerden önce olmadığını ispatlaman gerekiyor yoksa çok zor benzer davalara bakabilirsiniz netten

Aslında benzer davaları inceledim ama biraz eksik ve durum sonuç belirtilmemiş...
Ayrıca cesaret edebilen davasını açmış ya başarılı olmus yada olmamış,
Ardından itiraz davası ile devam edenler de var tabi, bu süreçte davayı sürdürdüğünüz için kazanma şansınız yükselecektir.
Ama hiç kimse davalar ile ilgili SONUÇ belirtmemiş YANİ KAZANAN İŞİNE BAKMIŞ cesaret edemeyende vazgeçmiş.
SONUÇLAR YAZILSA İDİ MUTLAKA BAŞARILI SONUÇLARI GÖRÜYOR OLURDUK VE DAHA FAZLA KİŞİ BİLGİ SAHİBİ OLABİLİRDİ...öyle sanıyorum

Aihm deydi sanırım benzer davalar vardı resmi kayıtlı onları oku

Aihm de ne diye arattırcam?? bir link yada başlık varmı ?

Mobildeyim su an ama elverişsiz raporu verdiler dava açtım felan yazın ayim de miydi tam hatırlamıyorum ama vardi

TEKRAR MERHABALAR
BAŞVURU YAPACAGIM KURUMLAR HEPSİNE TEK SEFERDE EVRAKLARI ASLI GİBİDİR YAPTIRIP GÖNDERİCEM
EKLEYECEGİNİZ KURUM VE KURULUŞ VAR İSE (( LÜTFEN BELİRTİNİZ )) Ona göre evrakları şubeden çoğalttırıcam..

>Sosyal Güvenlik Kurumuna
>Mehmetçik Vakfına
>Milli Savunma Bakanlıgına

Bu durumun askerdeyken olduğunu ispatlaman gerekiyo ama

Tüm belgeler mevcut nasıl bir ispat isticekler ?
eğer geçmişte sağlıklı olduğuma dair rapor isterse zaten sağlıklı biriydim neye göre nasıl ispatlarım izmirspor kulübünde cocuklugumdan üyeliğim var yada hiç bir rahatsızlığim olmadı.
Eğer inatla ispatlamamı istiyorlarsa bunlardan başka birşeyim yok, ve ben de karşı itiraz dava açarak benim askerliğe başlamadan önce sağlıksız olduğumu kanıtlamalarını isterim yada her neyse.

yada nasıl ispatlarız fikir ver _?

Kardeşim geçmiş olsun ancak rahatsızlığın askeri hastanelerde askerliğe elverişli değildir kararı olabilir ancak sivilde bir devlet hastanesinde bu rahatsizlıgından ya %10 yada hiç oran verilmeyebilir ona göre davran diye bilgilendiriyorum seni

KALP
İlk muaynede Tamamen saglıklı olarak Askerliğim başladı.
Askerliğimin 9. ayındayken Tugay Denetlemeleri olucağını söylediler ve Tugay denetlemelere hazırlanmaya başladı,
Bol bol spor yapıldı vücudum kaldıramadı ve zorlandı sanırım
bir kaç hafta sonra göğsümde ağrı hatta içeriden bişeyler batıyor gibi geceleri zor nefes alma
birde nefes alırken arada hırıltı gibi ses duyuyorum spor yaplmasının ardından gözlerim kararıyor falan...
Spor yaparken kendimi iyi hissetmeyince Revire gittim.
Göğüs agrısı - hırıltı - nefes alamama - göz kararması gibi sebeplerden BAŞVURDUM.
Önce pek önemsemediler, sonraki gidişimde tansiyon vs kontrol edip bir şekilde Erzincan Askeri hastanesine sevk ettiler.
Komutanlardan bol bol hakaret azar yedim bu sureçte hatta muayene bile etmek istemeyenler oldu.
Muaynelerim yapıldı. Emin olmak için Erzurum'a başka bir hastaneye götürdüler.

(1.) Muayne sonucu : MİTRAL KAPAK YETERSİZLİĞİ (ORGANİK NEDENİ ŞÜPHELİ)
KARAR : [42/C] Durumu 42. madde C dilimine uyar. SMK 3 AY HAVA DEĞİŞİMİ

3AY sonra İZMİR ASKERİ HASTANEDE TEKRAR MUAYNE OLDUM...

(2.) Muayne sonucu : Mitral Yetmezliği / Karar oy birliği ile alınmıştır.
KARAR : [42/D/F10] Barışta ve seferde askerliğe elverişli Değildir.
Bu belgeye Sağlık kararına itiraz etmiyorum. YAZDIRIP İMZALATTILAR..

------TERHİS BELGESİ İLE GÖNDERİLEN SAĞLIK RAPORUNDA YAZANLAR------
................bilinen 3.sağlık kurulu işlemidir. 29/7/2010 tarih ve 1130-3051002-10 tarhli sevki ile ayaktan heyete çıkarıldı.
1.İşlem ERZİNCAN As Hastanesi 585 rapor no ile Mitral Yetersizlik Tanısı.
SMK 3AY HAVA DEĞİŞİMİ
2.İşlem İZMİR As Hastanesi 4465 rapor no ile Mitral kapak yetersizliği.
SMK 3AY HAVA DEĞİŞİMİ.
Şikayet: GöğüsAğrısı
Fizik Muayene : Genel durum iyi, şuur açık, koopore, oryante.
TA:120/80mmHg, Nb:84/dk, KVS:S1-S2 N, S3-S4 saptanmadı.
Apikal 1/6 sistolik sülf,Periferik nabızlar bilateral açık ve eşit. Pretibal ödem yok.
EKG:NSR TELE: Normal EKO8868
*M-ModEKO bulguları: AORT kökü(mm):30 - SolAtriyum(mm):30
LVEDD x LVESD (mm) : 47x30 - IVS/PW (mm) : 10/10 LV-EF: [%65]
*RenkliDolperEKObulguları :MitralYetmezlikBirDerece
Aort yetmezlık: yok - Pulmoner yetmezlik: yok - Trikispid yetmezliği: yok
Tahmini PAB : *2D EKO
İAS ve İVS intakt ***sonuç ve yorum*** BirDereceMitralYetmezlik

ASKERLİĞE BASLADIGIMDAN İTİBAREN HER TÜRLÜ EVRAK ELİMDE MEVCUT BULUNMAKTA.

İZMİRDEKİ ASKERİ HASTANEDE %65 GİBİ BİR ŞEYLER SÖYLEDİ DOKTOR BEY
AYRICA EVRAKTADA %65 Lİ BİŞEYLER YAZIYOR NE OLDUGU HAKKINDA BİR BİLGİM YOK

Bu şekilde askerliğe elverişli değildir raporu olanlar var. Ancak Barışta ve Seferde de Elverişli Değildir ibaresi herkezde yok.

Hadi herşeyi geçtim 9ay ne diye gittim o zaman Toptan Tekstil işi yapıyordum askerlikten dolayı battım borç batak içindeyim...

Askerden öncesinden birşeyler lazım röntgen mr sonucu veya onunla ilgili bi test gerek

Hiç sağlık sorunum olmadığı için bu tür bir belge yok ama hastaneden doğum ile alakalı evrakları istettirebilirmiyiz???

Söyle bisey gerekiyo ben askerden önce saglikliydim bunlar bu tarihteki raporlarım sonuçlarım vesaire askerlikle alâkalı bu duruma geldim diyebilmen gerekiyo yoksa bisey çıkması zor

sülüsle çagırıldıgımızda muayene ettikleri var aslında onlar zaten sağlıklı olarak alıyorlar.
bu da bir kanıt değilmi ?
bunu askerlik şubemden aslı gibidir olarak istesem?

İstemen önemli değil şimdi askeriye ben bu adamı sağlıklı diye aldım diyecek çünkü muayene olduğun yere açılır tazminat davası onlarda madem saglikliydi o zaman ispatlasin der ispatlayamadigin surece bisey çıkacağını sanmıyorum tekrar söylüyorum

elimde bir rapor olarak yok ama cocuk hastanesinden ve ssk hastanesinden tüm kayıtlarımı görmek için yarın bir bakayım
var ise istesem verirler mi???

Hastanede evraklar ne kadar tutuluyor bu zamana kadar kalır mı en az 20 yıl geçmiş. Lisanslı top oynarken hiç almadin mı bisey

evde hiç bir şey yok malesef şansımızı denicez artık inş birşeyler çıkar...

Lisansın varsa belki o ise yarayabilir senin gibi olan kaç kişi var yok çürük alana para verirler gibi laflar çok olur askerde hiç gerçek olmadığını gormussundur

askeri sistemde benim basıma gelen gibi birşey yok zaten
3 ay hava değişimi aldım
ardından 3ay daha hava değişimi aldım.
daha sonra Askerliğe Elverişli Değildir ve Barısta ve Seferde Elverişli Değildir RAPORLARI GELDİ..
Dikkat çekmek istediğim konu şu
3ay hava değişimi maksimum seviye zaten fazlasını veremezler
Bana 3ay +3ay = 6ay hava değişimi verildi. (ASKERİ SİSTEMDE BÖYLE BİRŞEY YOK )
3 AYDAN SONRA ELVERİŞLİ DEĞİLDİR DESEN EYVALLAH AMA 3+3 VERİLİYOR BU İŞ TE BİR İŞ VAR...

Yok verilebilir ikinci kez 3 ay verilen de gördüm. Sen ne istiyorsun ne bekliyorsun neye cevap arıyorsun ?

Gazilik - maaş - tazminat vs...
eğer bir hakkım varsa onu almak istiyorum.
beni birşeyler koparmaya çalışan biri olarak görme sadece bir hakkım war ise
onun için başvuru yapmak gereğinin yapılmasını istiyorum.
Hak verilmez alınır.
Daha önce maddi durumum iyiydi hiç ilgilenmedim bile hatta çürük damgası yememek için sessiz kaldım bu konu ile ilgili.
ama maddi durumum iyi değil borçlarım var.
Vergi borçlarım da var.Belki bunlar ile alakalı bir faydası da olur.
Yani çıkar bir yol arıyorum...

ek olarak
18 yasımda bir şirket kurmustuk
toptan tekstil turizm üretim satış pazarlama çok iyiydi maddi olarak çok güçlüydü işlerim askere çagırıldım 9ay yaptım biliosun konuyu bu süre zarfı içinde battım borçlandım ve senelerdir bu borçları ödemeye çalışıyorum.
Madem çürük raporu vereceksin niye alıyorsun askere askerlik yüzünden işimden iş itibarım dan da oldum.

Şu anda çalışmıyorum daha doğrusu iş başvurusu yapıyorum ama işe giremedim bir türlü... şanssızlığım war

Üst Alt