Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mix tipi işitme kaybına hangi cihazı önerirsiniz?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim kayıp tipim mix tipiymiş.. kaybım da oldukça ileri.. hangi cihazı önerirsiniz? oticon chilli, phonak nadia, audıo service monza cihazlarını denedim.. verimli gelmedi bana.. sol kulağımda orta kayba uygun bana yetersiz olan eski kulak içi cihazım bile sesleri bunlardan çok daha iyi ve anlaşılır alıyor sadece güçsüz kalıyor.. keşke sesi açtırma imkanım olsaydı ama son ses ayarında yetersiz..

sen iyi bir kbb doktoruna gittimi gamze
bu kadar iyi cihazlar seni memnun etmedigine gore bide kemik yolu ile isitilen cihazladan dene istersen
mix tip sinirsel tip dee hicbir isitme cihaziyle tam duymayacagiz isitme cihazi sadece sesleri guzel almak icin bide frekans araliklari cok oldukca konusmalari anlamaya sesleri iyi secmeye yardimci kalan isitmemize gore
bu duydum sesler icin hep isitme cihazlarini gelistirenlere dua ediyorum
hic hic ses duymadiktan baska kulak cinlamalarindan bitap hale geliyorum isitme cihazimi takmazsam:(
valla en siradan bi cihaz eger daha ityi olanak yoksa benim icin bas taci
cunku sesleri duymadan kapi diari cikmak cok zor
bence bu kadar cok cihaz deneme hem moralini bozar hemde her cihaz denerken olmayacak odyometristin elile duymani koreltme derim
o denedigin cihazlar icinde in iyi begendigini sec bunada sukur yarabbim demen daha mantikli

iyi bir dr a gitmez olur muyum shukufecim.. valla benim problemim nasıl birşey bilmiyorum artık.. drların söyledikleri sadece kaybımın engellenemediği gittiği yere kadar cihaz kullanmam gerektiği.. ben normalde soldaki orta kayba uygun cihazım ile bile verim alıyorum yalnız.. ama ne oticon chilli ne de phonak nadia bana eski cihazım kadar verimli gelmiyor.. tamam sesler oldukça yüksek chillide ama çok yankılıydı.. nadia ise yankı filan yok ama sesler ne kadar açsalar da derinden geliyor bana.. yani hep kulak arkası cihazlar daha güçlü deniliyor ama ben kulak içi cihazdan daha iyi verim alıyorum hala.. sadece sesi kaybıma yeterli olacak şekilde açtıramıyorum çünkü son seste.. kaybıma uygun kulak içi cihaz olsa eminim kulak arkalarından daha iyi verim alırım.. ama kulak içi güçlü cihaz sadece siemens nitro idi o da kanallarım dar olduğu içinmiş aldıktan 2 hafta sonra sürekli ötmeye başladı durmadan.. eğer o cihaz ötme yapmasaydı çok memnundum..

RISE adlandirilanlardan denedi tavsiye ettimi odyocular hic
kulak ici cihaz kullananlar kulak arkasina gectigi zaman bazilari memnun olmuyormus kulak iciler daha anlasilir ses verdigini soyleyenler cogunlukta
ama ne yaparsiniz cok ileri kayipta kulak ici eskiden olamiyordu
simdi bu yeni riseler kulak icinde hoperlor olduguna gore kulak ici cihazlara benzeyebilir
rise oticon agilin var bildigim ama sebotekte var baska yeni cihazlardada var ama pahali olabilir 110 db kadar kayibi karsilayabiliyormus agil

ben de kulak içi cihazlardan daha çok verim alıyorum.. kulak arkası cihazların sesi bana hiç doğal gelmiyor..

Üst Alt