Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyokardit teşhisi ile engelli raporu alabilir miyim?

Tecen96

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.Ben saglikciyim yeni atandım.Miyokardit hastasiyim 1 senedir ilaç kullanıyorum 1. Derece trikuspit yetmezlik var dediler 7 sene öncede anjio olmustum.su an mevcut hastalığına alakalı raporlarım var hacett. mr vs.Ben engelli raporu alabilir miyim ve ya başkasının yardımı olmadan yasayamaz vs gibisinden bir şey.

Kronik işaretli rapora neden süresi 2 yıllık rapor verdiler?

Arkadaşlar benim kalp rahatsızlığım var ve bunun icin rapor aldım %41 oranında verdiler ama gel gör ki raporumda süreğen(kronik) kısmı işaretli olmasına rağmen raporumu 2 yillik vermişler.Nasil olabilir böyle bir şey ben bunu duzelttirebilir miyim yardımcı olabilecek var mı tayin icin rapor almistim?

Senin raporun 2 yıllık kronik yazması normal

Muyo

Peki ben artik tayin isteyebilir miyim bir engelli olarak 3 4 ay oldu atanalı raporumu yeni aldim

TOKAT DEVLET HASTANESİ= "Artık sadece yatalak hastalara "SÜREKLİ" rapor veriliyor" böyle duydum.

Ben böyle duydum.

Son düzenleme:
Ben hic oyle bir şey duymadim bence yanlış o

Tecen96

Yanlış olabilir bence bu zihniyet
yanlış üstüne yanlış,
yanlış kere yanlış.

Ben şimdi yeni aldim raporumu gidersem direk başvurabilirim demi sağlık bakanlığında çalışıyorum ama dilekçeyi nasıl yazacagimida bilmiyorum

Tecen96 Merhaba, Siz Miyokardit Enfaktusu geçirdiniz mi stent takıldı mı ? Eğer normal kalp hastası mısınız.
Mevzuat gereği düzenlenecek engelli raporları 2 yıllık olarak düzenleniyor, ve fakat YSK bunu süresiz olarak onaylaya biliyor veya 2 yıl sonra kontrol muayenesi diye biliyor son söz YSK'nın.
Mevzuat böyle eskiden süresiz rapor veriliyor iken yeni mevzuatta bu mümkün değil, Sadece Ağır Engelli Bakıma Muhtaç olan hastalarımıza Süresiz rapor verilebiliyor.
2021 Tarihli yeni mevzuatta ise durum daha da farklı rapor oranlarında Hafif, Orta , Ağır durumları getirildi artık rapor oranları düştüğü gibi, rapor almak bir o kadar zor hale geldi.

Merhaba ben kriz geçirmedim corona sonrası miyokardit oldum ve iyilesemedim ilaç kullanıyorum.Raporum %41 oranında çıktı 2 yıllık dediginiz gibi.Peki ben bu YSK nasıl ulaşacağım raporumun süresi ile alakalı. Raporu aldim ama henüz bir şey yapmadım 112de çalışıyorum kurumumada vermedim henüz nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum. ADALETE SİTEM

Tecen96 Almış olduğunuz raporunuzu çalışmanızın olduğu kurumun muhasebesine vereceksiniz, muhasebeci diğer işlemleri kendisi yapacaktır, ve engelli kadrosuna geçiş olacak.
Sigorta girişiniz nedir ?
Prim gün sayınız kaç ?
Yaşınız nedir ?

Muhasebe falan bilmiyorum ki direk il sağlığa gidip bilgi almayı düşünüyorum memuriyetim konusunda sıkıntı olur mu diye danışacağım.25 yaşındayım daha yeni atandım 3 ay önce başladım tayin istemeyi düşünüyorum ama sureli olma konusu kafamı karıştırıyor. ADALETE SİTEM

Son düzenleme:
Tecen96 Usul böyle 2 yıllık raporlar çıkartılıyor, raporun bitimine 60 gün kala yeniden heyete gireceksiniz şayet aynı oranda 2.ci raporda oran çıkar ise bu kere süresiz rapor verilecektir.
Memuriyetin konusunda problem olmaz.
İl sağlık müdürlüğü yada ilçe sağlık müdürlüğüne muhasebe servisine başvuru yapa bilirsiniz karar sizin.

Üst Alt