Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyoklonik Tremor ve Distoni nedeniyle hangi oranda rapor verilir?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Uzun yıllardır vücudumda el ve ayaklarımda,boynumda ve göbeğimde titremeler ve kasılamalar mevcut.Çeşitli ilaçlar kullandım.Teşhis 3 sene önce netleşti.Miyoklonik tremor ve bununla beraber distoni hastalığım mevcut.Senede 60 gün fizik tedavi almaktayım. 3 ayda bir kollarıma botox yapılıyor.2 senedir Rivotril ve 5 aydır da Lioresal kullanmaktayım.

Engelli raporuna başvurmayı hep düşündüm ama bir türlü icraate dökemedim. Başvuru yapmayı planlıyorum. Başvurduğumda nöroloji mi sadece oran verir yoksa fizik tedavi doktoruda oran verir mi nörologla beraber?
Düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

sakatlık oranı cetveli'ni de atabilir misiniz?

Saygılar ve sevgiler herkese.

view

https://drive.google.com/file/d/17Vve15Q_38ASUwZnuuZ8nLYqRhZAbBYv/view?usp=drivesdk.

Olmadı sanırım.

2022 aylığı ile ilgili acil cevaplar mısınız?

Bugün kurul için muayene oldum.Nöroloji yüzde 40 oran yazdı.Haftaya heyete çıkıcam ama başta doldurduğum kağıtda engelli kimlik kartı kısmını işaretledi orda çalışanlardan biri.Sağlık kuruluna sorarsın dediYüzde 40 onaylanırsa maaşta almak istiyorum.Bunu doktorada söylemiştim ne için istiyorsun diye sorunca.Başka bir yer işaretlenmesi gerekiyor muydu maaş için?

Özelden sormuşsunuz, buradan cevap yazalım.

%40 barajına ulaşırsan,şartlarıda sağlarsan engelli maaşı da alabilirsin ,
distonimiyokloni

Teşekkür ederim.Dilekçede başka bir şey işaretlemeye gerek yoktu değil mi?2022 ile ilgili bir şey yazıyordu sadece engelli kimlik kartı kısmı işaretli.

İsterseniz bunu heyete girmeden önce heyet sekteterliğine bir sorun,
Bence gerek yok ama sizin içiniz rahat olsun,

Gerek var derlerse heyet öncesi dosyandaki evrağı işaretle,

Sistemler sık değişiyor,yalnış yönlendirmeyelim...
distonimiyokloni

Üst Alt