Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyop ve astigmat için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

çilekeş4463

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim görme oaranım muayene sonucunda bir göz için 0,05 diğer göz için 0,05 dereceler -20 ye 5.5 ve -20 ye 6,00 miyop artı astiğmatım var öğretmen olarak çalışıyorum vergi indiriminde ne kadar yararlanabilirim rapor oranım ne olur çizelgeye baktım yanlış olmazsa %90 fazla oluyo sizce bilgisi olan varsa yazarsa saevinirim ksekerci@ilkposta.com

%90 üzeri iki gözü görmeyenler bile alamiyor bu birincisi .. miyopunuzun tedavisi mümkünmü lezerle degilse lens ve gözlükle görmeniz normale dönüyor mu gözde mühim olan gözlükle yada lensle görmeniz bunlar mümkünse %40 üstü almaniz zor

kısacası 5 metre ılerıyı görüyorsan net gözden 40 alamıyorsun 3 metreden puslu görüyorsan gözluk dahıl ancak %40 alabılırsın saygılarımla

exalans bilgi yalniş arkadaşim öncelikle düzeltiyim bu göz hastaligina göre degişiyor örnegin ben gece körüyüm %57 raporum var bunlar senin dedigin gibi olmuyor... önemli olan hastaliğin tedavisinin var olup olmadigi ve görme kaybidir metre hesabiyla olmuyor yani :eek:

ben % 40 almıstım hipermetorp gozler 12,5 derece ama artık cok zor veriyorlar ben girsem % 20 bile alamazsın dediler ona gore hesap yapabiirsin ayrıca gorme kaypımda var

miyop ve hipermertopa vermiyorlar artik malesef

tabiki öyle ben hipermertopa ve miyop için öle genelleme yaptım nistaagmus var bende göz titremesi doktor bana ne dese begenırsın sana agır özürlü yazamam çalişamassın yuzde 60 yazayım dedi :))))

aradıkla mıyop hipermetrop deyil görme keskinligi görme lanı atıyorum sadece miyop astıgmat 7 derece gözlük dahı olsa yuzde 40 alamıyor onuda bırak tek gözü hiç olmayan yüzde 20 protez ise yüzde 32 alıyor ama gel gör şeker hastası %40 direk alıyor :(( nasıl iş ise

jeam bak kardeşim doktor gibi konuşma milletin ümitlerini kırıcı olma sen doktor değilsi.
benim annem -15 derece miyopla %50 aldı ben -20 ile en az %60 alacam bak göreceksiznmiz yazacam
-20 derecede zaten düzeltilmersi mümkün değil lazer yok ancak amaliyatla göz içi mercek gözlükte yetmiyor görmek için öyle bahsettiğiniz kadar zor değil
aslında ablamda aldı %40 benden çok iyi durumda iken ayrıca ben devlet memuıruyum vergi indirimi için başvurdum...

benden size tavsiye sadece konuşmak için değil bildiğiniz seylerle aydınlatmak için yazın

ben doktor gibi konuşmadim sana yardimci olmaya çaliştim bu ne sinir anlamadim !!! 8 senedir gözümle ugraşiyorum ve bildigim şey çetveli aç bak boşboş konuşan sensin !!! gözümün önünde 17 derece miyopa %20 verdiler kendimde yüksek miyop şaşilik göz tembelliği ve gece körlüğü mevcut %57 raporum 2006dan önce alinabiliyordu gidin başvurun biz alinamaz demedik miyop ve hiper metrop la verilmiyor dedim sordumda tedavisi mümkün mü diye bişey soruyorsan verilen cevaplari önce insan gibi dinle sonra yorum yap madem burda doktor yok git doktor olan hastaneye sor doktorluk sitesimi burasi önce saygılı ol insanlara olurmu ...

1-) Görme Bozuklukları
Bir gözün 1.0, diğerinin 0 görmesi 32
Bir gözün 0.9, diğerinin 0 görmesi 35
Bir gözün 0.8, diğerinin 0 görmesi 40
Bir gözün 0.7, diğerinin 0 görmesi 45
AYRİCA %100 VERİLSE BİLE GÖZDEN BUNUN TÜM VÜCUT KAYBI ORANI %85DİR YANİ KÖR OLAN BİRİ EN FAZLA %85 RAPOR ALIR
yeterlimi ?

ayrica göz içi mercekle düzeliyormuş sizce düzelebilen bir kusura %60 rapor vermeleri mümkünmüdür az mantikli olun ...
gözlük numaranizin hiç bir önemi yoktur görme keskinliği ve düzeltilmiş göz görme alanina göre verilir miyop ve hipermetrop göz hastaliği değil göz kusurudur ...

çilekeş kardeş ben mayıs ayında gözden% 30 aldım tıp 2 ve yüksek tansiyonla yüzde elli ye tamamlandı gözden rapor görme keskinligi ve görme alanına göre veriliyor benim gözlerimde hipermetrop ve astigmat vardı hipermetrop astigmat miyop görmeye etki yapar ve bu raporlar düzeltilmiş görmeye göre rapor veriliyor örnegin benim gözlerim gözlükle 0.10 diger göz 0.3 geldi oran %30 seningöz eger gözlükle 0.05 geldiyse oranın yüksek olur ama gözlüksüzse onu bilemeyiz çünkü bazı hastalıklarda göz gözlükle ve amaliyatla düzelmiyor ve ya çok az görüşe etki yapıyor sana bir tavsiyem olacak googleye online görme testi yaz ve buradan görme keskinligine bak yaklaşık olarak görme keskinligini ögren bana yaz en azından oran hakkında bir fikir oluşur ben bunun hesap etme yöntemini biliyorum saygılar teklar ediyorum mademki miyop ve astigmatın var başka gözlerinde rahatsızlık yoksa gözlükle görmene göre rapor alırsım
not hipermetrop astigmat miyopa rapor velrrmiyor sözü dogru degil bu arkadaşların gözlükle görmesi her 2 göz 0.2 ise %35 bir göz 0.1 diger göz 0.3 benim gibi olursa %30 oluyor benim diger gözde 0.1 olsaydı oran% 60 olacaktı bir göz 0.1 diger göz 0.2 olsaydı% 49 olacaktı hipermetrop da astigmatta miyopta görme kusurudur önemli olan görme keskinliginin ve görme alananın ne kadar oldugu

arkadaşlar gormek kaybı denen bir olay var demişlerdi bana askerlik için kurula girerken Yani goz dereceniz 15 derece miypo diyelim doktor tahini gorme kaybınıza gore rapor derecesini belirliyor Mesela abimin gozleriyle benim goz derecelerim aynı derece hemen hemen ama bende gorme kaybı daha fazla onun lens olmadan gorebildiği şeyleri ben goremiyorum.Son rapor oranlarını bilmiyoırum ama ameliyat olursa gecer bu rahatsılzık diyerek rapor verilmemesi gibi bir olay olmaz diye düşünüyorum

Bu konu boşuna kurum tarafından sevk alıp hastaneye başvur mutlaka dogru cevabı dr verecektir kurul verecektir ama tek gözü olmayan protezz olan yuzde 32 alıyor cetvele göre başarılar

Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor alabilirsiniz bilmiyorum. Ama arkadaşların yazdığı gibi, her iki göz kör olduğunda dahi verilen oran %85'dir.

Memursunuz... Bu raporu ne için kullanmak istiyorsunuz? Emeklilik için mi? İlk memur olduğunuzda bu görme kaybınız var mıydı?

exalans77;

benım tek goz sıfır otekı 4.5 astıgmat %28 verdıler

yazılanları okudum da, bnim gözlerim miyop sağ 13.5 ,2.5 astigmat sol 13 2.5 astigmat, daha önce başvurdum %22 özür buldular fakat bunun %15'i gözdendi, %8 de belden verdiler, beni memnun etmedi gözlere verilen oran, sizce kaç verilebilir gözler için, bana az geldi

OturanBoğa;

tşk ederim uğraştım ama gözden %40 rapor alamadım, bunun altında aldım

merhaba arkadaşlar benim sag gözüm -8-1 sol gözüm ise -7.50-2 heyete girdim bise demediler ameliyat olma sansım yok sag gözüm tamamen görmüyor ve kayma var bana yüzde kaç verirler

Hocam % 90 alman imkansız. Bende sağda dejeneratif miyopi var. 13.50 miyop+6 derece astigmat var. sağ göz hafif daha iyi durumda 13 miyop + 5 astigmat gibi bişeydi. Görme tablosuan göre gözlükle % 20 görebiliyorum. % 40 ı zor aldım. Gerçi doktor burada görme alanı testi vs yok onlar eklenirse daha yüksek alırsın dedi ama bu işler belli olmuyor.

Fıtık içinde % 8 aldım ve Baltazara göre geçen ay % 45 aldım. İlk aldığım rapor % 55 ti ama tarihi eski olduğu için yeniletmek istedim. Kısacası % 90 ı tamamen görmeyen arkadaşlara bile zor veriyorlar.

bana yüzde 40 vermezlermi benim sag göz -8-1 sol ise -7.50-2 ameliyat olma sansım yok gözde kaymada var ve sag gözüm görmüyor

düşüngen;

Sağ göz görmüyor ve solda görme kaybı varsa verirler. Sadece görmeyen gözden 2 alırsın. Diğer gözde de görme kaybı varsa +40 alman lazım.

kardes bana yani vermezlermi sag-8-1 sol -7.50-2 ve sag göz görmüyor ameliyat olma sansım yok gözde kayma var ve katarakta mevcut heyete girdim bise demediler ve sol gözde okadar iyi görmüyor oda - derecede

benim kardeşimde 15 yaşında doğuştan kan değişimi oldu doktor körlük olabilir dedi sonradan şuan onda 3 görüyor kone distrofisi var gözüne elektrik akımı vererek tespit ettiler doktor retinaya yolladı retina anneme kızınız dahada düşecek gözü iyileşemicek tedavi şansı yok dedi körlük derecesine gelecekmiş heyete girdi %20 verdiler heyet bitti 1 sy sonra gözünde düşme oldu şuan ne yakını nede uzağı net görebiliyor alacağın en fazla ya yüzde 20 yada 40 malesef Allah etmesin körler ancak yüzde 70 alıyor en fazla

Arkadaslar merhaba benim gorme engelim V0.5[-9.25(-2.25×15 ile 0.3(-9.50(2.25×165 ile bilateral dejeneratip miyopik bulgular yaziuor raporum 2005 aldim 2006 da vergi indirimi aldim 15 ocak 2018 de basvurarak bu rapor ve vergi indirimi ile ben emekli okdum fakat icimde kusku var acab tekrar rapor isterlermi ilerleyen zamanda isterlerse alamayacagim aşikar ve maaşım kesilirse nasil bir yol izlemem gerekir

gözlükle sağlam dedi zaman engel orani alamiyormu ?sterik -2.25 2 göz mesela gözlükle sağlam diyor buna engel orani yok doğrumudur

yunus-emre

Gözlük dereceleri ile oran tahmini yapılmaz, görme kesinliğine göre hesaplama yapılması lazım.

Crowley07

benim tam olalak bilgim yok o yüzden sordum hocam heyete girdim şahsen gözlükle sağlam diyip kapatildi konu elimde sadece gözlük cam bilgileri mevcut

V9Ro2r.jpg

Merhaba,
Sağ göz -2.75 sol göz - 2.25 miyop. Astigmat sağ 1.50, astigmat sol 0.75. Gözlük kullanıyorum. Bu değerlere bir oran çıkar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Üst Alt