Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati hastasi ne demek?

imtihan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaslar yeni katildim araniza rabbim hrpimize sifa versin elden ayaktan dusurmesin ben 27 yasindayim uc cocuk annesiyim yurtdisinda yasiyorum bende bi aydir ogrendim miyopati hastasi oldugumu tam olarak hic bi bilgim yok saddce cocuklarimdan cok korkuyorum acaba onlarada gecermi boyle bi tehlike varmi yardimci olursaniz sevinirim bide bizi negibi bi tehlike bekliyo ilerde nasil olma riskimiz var nekadar ilerleyebilir

Ya arkadaslar kafam karisti bana dediler miyopati ama bende bilmiyirum miyopatimi degilmi kendimi anlatim size artik siz karar verin kafam karisti once her iki kollarimi kaldiramamaya basladim sonra kurek kemigim asiri derecede disariya cikiyo her ikiside sonra parmaklarima atti sol parmaklarimi yukariya dogru kaldiramiyorum hissetmiyorum kisacasi sonrada yuzumde degisiklik farkettim gulerken konusurken hafif farklilik var bide konusurken biraz zorluk cekiyorum sanki dilim donmuyo cok degisik bisey cabuk yoruluyo nefesimdede zorluk var yani ufak biseyde nefes nefese kaliyorum ogun dra gittim bana ayaklarini on kismini yukari kaldir yuru dedi solu yapabiliyom ama sag ayagimi yapamiyorum bide uc cocugum var ama asiri derecede gobegim var obur sekil zayifim ama gobek cok bu hastalikla bibalakasi varmi bilmiyirum dra emg yapti beni bigun hastanede yatiracaklar butun testleri yapip ne hastaligimi bulcaklarmis bana emin degilim ama miyopati olabilir internette arastirdim benim hastaligim miyopatiden ziyade fsh kas hastaligina daha yakin brnde bilmiyorum bilen biri varsa beni aydinlatirsa sevinirim dr cocuklarada gecici olabilir dedi cok uzuluyorum kendime degil cocuklarima uzuluyorum:(

imtihan miyopati zaten kas hastalığı..
Verdiğim linki inceledin mi?
Orada açıklamalar mevcut..

[FONT=sans-serif]Miyopati metabolik çeşitleride bulunmakla birlikte ağırlıklı olarak genetik bir rahatsızlıktır. Binbir çeşidi var ve aynı çeşitlerinde bile herkeste farklı farklı seyir izliyor. Kısaca kas hücrelerinin bozuk genler nedeniyle kendini yenileyememesi veya bozuk bir şekilde yenilemesinden kaynaklanıyor. Kas hücrelerinde yıkılım nedeniyle güç kaybına neden oluyor.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Belirtileri:[/FONT]
[FONT=sans-serif]1- Kanda yüksek Creatin Kinaz oranı (kas yıkılımında ortaya çıkan parçalayıcı bir enzim)[/FONT]
[FONT=sans-serif]2- EMG(ElectroMiyoGraphy) ölçümlerinde normalden uzun ve kısa uzunlukta iletimler.[/FONT]
[FONT=sans-serif]3- Eklem yerlerinde kontraktür.[/FONT]
[FONT=sans-serif]4- Fiziksel aktivilerde normalden daha fazla yorulma.

Ayrıca rahatsızlığınız genetik bile olsa kesinlikle çocuklarınıza da geçecek diye bir şey yok.
Benim rahatsızlığım genetik babamda vardı bu sebepten bende de var.
Ama ablamda çok şükür hiç bir şey yok. Bende 15i geçik tümör varken ablamda tek bir rahatsızlık bile yok.
Sadece çocuklarınız yılda bir kontrolden geçsin ama kesinlikle üzülmeyin genetik olması illa da çocuklarda da olması gerektiğini göstermiyor.
Geçmiş olsun tekrardan. Sonuçlarınızı alın
Ondan sonra değerlendirmesi yapılır zaten.
İnşallah kötü bir sonuç çıkmaz.[/FONT]

Cok sagol plumeria hanimbugun aldim kan sonuclarimi soyliyeyim bipmiyom iymi kotumu (ldh 242) (cpk309) bu nedemek tam bilmiyom

Arkadaslar miyopatide yuzle alakali gerileme varmi cjnku benim yuzumdede sorum var anlamadim miyopatimi yoksa fsh hastaligimi bi yardimci olursaniz sevinirim

"imtihan" bu konu o kadar karmaşık ki teşhis işini nörologdan başkasına bırakmamalıyız. en doğrusunu o bilir. doktorunuzu iyi seçtiğinize eminseniz korkmayın ve tüm sorularınızı ona yöneltin. emin değilseniz iyi bir doktor bulun... kan testinden önce çok yorgun muydunuz? ya da 1 gün önce çok yorucu bir iş yaptınız mı? cpk yorgunluktan, elinizi bir yere vurmaktan, alınan kanın sarsılmasından bile yüksek çıkabilir. 309 cpk çok yüksek değil ama sizin benim gibi şikayetleri olan kişiler için önem arzeder. bazen vücut geliştirme çalışanların antrenman sonrası 6000'i görüyor bu rakam...

Benim de hastalığım fsh tipi ayrıca miyopatide var saydıklarınızın hepsı bendede var bu kas hastalığı aileden gelen irsi bir hastalık ama bu hastalık yavaş ilerliyor ben öğrendiğimde 25yaşlarındaydım şimdi 40 yaşındayım

Üst Alt