Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati Hastasıyım. Erişkin Still Hastalığı da geçirmişim. Rapor alabilir miyim?

rifatcinaroglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar...

Ben Miyopati Hastasıyım.Özürlü sağlık kurlu raporu almak istiyorum.Askerlikten Muafım.Ayrıca Erişkin Still Hastalığı da geçirdim.Bu raporu nasıl alabilirim yardımcı olurmusunuz ?

Mesela ;

A) İzmirde Atatürk eğitim ve araştırma hastenesine gittiğimde,İlk olarak hastanedeki sağlık kuruluna mı başvurmam gerekiyor ? ( Buraya başvurdugumda istedikleri belgeler nelerdir ? Çünkü hastaneye uzak biryerde yaşıyorum.Başvuru yaparken şunlar şunlar lazım dediklerinde önceden hazır olmak istiyorum.

B)Duydugum kadarıyla heyete girmem gerekiyormuş.Bu sağlık kuruluna başvurduktan sonra mı oluyor ?

C) Eğer özürlü sağlık kurulu raporu çıkarsa,bunun dezavantajı olur mu ? mesela işe girmeyi düşünüyorum.bu durumu nasıl etkiler ?

Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sağlık kuruluna başvuru yapıyorsunuz,
kimlik ve 5 adet vesikalık (siz daha fazla bulundurun) ayrıca hastalığınızla ilgili geçmişteki bütün tahlil tetkik vs. sonuçlarını bulundurun faydanıza olabilir.
Başvuru yaptıktan sonra size rahatsızlığınız ile ilgili dolaşmanız gereken poliklinikleri yazan kağıdı verirler onunla dolaşırsınız.
Dezavantajı olmaz, aksine avantajı olabilir. Hem siz raporunuzu vermezseniz işyerleri bilmez sizin raporunuzun olduğunu.
Rahatsızlıklar için sizdeki etkilerine göre oran verilir.

Cevabınız için teşekkür ederim..Peki heyet'e filan girme durumları bu işlemlerden sonra mı gerçekleşiyor ? Mesela,başvuruyu yaptım bana dolaşmam gereken poliklinikleri öğrendim tamamladım diyelim..Bu adımlardan sonra mı kurula(heyet) çıkıyoruz ?

Ayrıca bu işlemler için bir ücret ödüyor muyuz ? tahliller röntgenler için..?

Evet heyetin belli bir günü olur bunu hastaneden telefonla öğrenip ona göre başlarsınız. Çok yoğun bir hastane değilse ve isteyecekleri tetkikler uzun sürmeyecekse çok uzak bir tarihe gün vermeyeceklerse 1 günde dahi bitebiliyor. Ama heyet günü ne zamansa onu beklemek zorundasınız.
Ücret konusu çok değişkenlik gösteriyor. Alan hastaneler olduğu gibi almayanlar da var.
Aynı hastaneden alan arkadaşlar bilgi verirler size bu konuda.

Özürlü Sağlık Kurulu Raporu 300 TL Ücret İsteniyor ?

Merhabalar ;

Bugun Özürlü Raporu almak için gideceğim hastaneyi arayıp bilgi almak istedim.Yalnız benden 300tl ücret ile gelin dediler. 1-2 Arkadaşım bu işlemleri ücretsiz yaptırdı ve raporlarını aldı..Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı ?

Sağlık kurulundaki kişiyle geçen konuşma şu şekilde oldu ;

-Özürlü sağlık kurulu raporu almak için başvurmak istiyorum gerekli olan şeyler nelerdir ?

+Fotoğraf , Kimlik Belgesi ve Fotokopisi Ayrıca 300TL gerekli..

-Ben bu işlemlerin ücretsiz olduğunu sanıyordum ?

+ Normal özürlü raporu alacaksanız eğer Ücretsiz.. ÖTV için alacaksanız 300tl ücret ödemeniz gerekiyor..

- Ben tüm haklarımdan yararlanmak istiyorum..

+Öyle birşey yok..Ne için alacağınızı söyleyecekiniz.Ötv için ise 300tl değil ise ücretsiz.

-Oldu teşekkürler..

??? Biri beni aydınlatırsa sevinirim.Her kafadan her hastaneden farklı ses çıkıyor.

Üst Alt