Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati kas hastalığı tanısı koyuldu. Nelere dikkat etmem gerekiyor?

death66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
meraba arkadaşlar bana miyopati kas hastalığı tanısı koyuldu 18 yaşındayım aşırı problemim yok yürümekte zorlanmam oturup kalkmada sıkıntı pek yok... benim size sorum yakın bir zaman içinde body sporuna başlıyacam ve protein tozu amino asit kreatin vs vs ek gıda kullanmak istiyorum bu konu hakkında bilgisi olan yararlı veya zararlı olacağını bana açıklarmısınız ?

merhabalar,konuyla ilgili bir bilgim yok fakat kendi sorunumla alakalı birşeyi paylaşmak isterim,aşırı ağarlık gözde retina yırtılmalarına neden olabilir...çok sıkıntı yaşadığım için paylaşıp uyarmak istedim... not : bu durum herkeste olacak diye birşey yok ama dikkat etmekte fayda var...

aşırı ağırlık kaldıramam zaten teşekkürler :)

Kas hastalıgının türünü ögren ve aşırı spor yapma, bazı türler örnegin lgmd2b fazla eksersiz durumunda hastayı kötüleştirir. Genel olarak uygun zorlanmadan yapılan eksersizlerin hastalıgın seyrini yavaşlattığı bilinmektedir.

Kas hastalıgının becker, duchenne, lgmd1a, lgmd 1b, lgmd2a, lgmd2b, lgmd2c vs gibi türleri vardır, türünü bilmeden spora başlamanı tavsiye etmem.

Ben yaklaşık 10 yıl önce creatin, clenbuterol gibi takviyelerle spor yapmıştım, çok ciddi faydasını görmediysemde zararı da olmamıştı.

benim bildiğim kadarıyla multi-minicore hastalığı ben zamanında yüzme sporuyla beraber ağırlık çalıştım yaklaşık 3 ay boyunca faydasını çok fazlla gördüm hatta normal hale geldim bile denebilir ama ne yazıkki belli nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kaldım sporu ve yeniden başlamayı düşünüyorum

Merhaba,bende Myopati hastasıyım,sizin ki kaçıncı tip ?

arkadaşlar ankilozan spondilittemi kas hastalıgıdır yani ne tür bir hastalık nelere dikkat etmeliyiz bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Benimkisi Becker tip.Şu an 30 yaşındayım şimdi şimdi yaşantımı etkileyemeye başladı.Önce pek sağlama yakın değildim ama yine çoğu işimi yapabiliyordum.Şimdi bazılarını yapamıyorum.

Arkadaşım; hayata pozitif bak.Eğer karamsar olusan kötü yönde etkiliyor.Bol bol spor yap ve kilona çok dikkat et.Spor rahatlatıyor.Kilo normal insanı etkilediğinden kat kat fazla etkiliyor bizi.Aklında bulunsun.

valla sıkıntı yok rahatım ben spora bir türlü başlayamıyorum sadece ne bilim kas hastalığım benim yaşamımı aşırı etkilemiyor sürekli spor yaparsamda hiç bir sıkıntım kalmayacak gibi geliyor bana :)

death66;

Dostum o yaşlarda benimde aynıydı.Hiç etkilemiyordu hatta body salonuna bile gittim.Sürekli bisikletle geziyordum.Belki onları yapmam yüzünden şu anda benle aynı yaşta olan hastalardan biraz daha iyiyim.Spor yaptımmı yürüyüş yaptımmı şimdi bile fark ediyor.Benim sorunum şu an kilo biraz kilo verebilirsem daha iyi olacak.1kilo bile acayip fark ettiyor.

Death66 multi-mini core hakkında internete baktım, farklı türleri varsa da genel olarak yavaş ilerledigi veya hiç ilerlemedigi söyleniyor. Skolyoz a neden olabilir ve zamanla akcigerleri etkileyebilir deniyor. Spor yapmanda bir sorun yok, hatta mutlaka yap kasların için faydalı olur, arada cigerlerini kontrol ettirirsen ciddi bir sorun yaşayacagını sanmıyorum.

Multi-minicore Disease

zardozan;

Kardeşim şimdilik normal yaşantımın bir alt kademesindeyim denebilir emin olabilirsin sporla birlikte normal yaşantıya dönüyorum şuanda bile güç kuvvet yönünden normalim denebilir. omuz ve kol kası hariç kas kütle oranımda normal seviyededir inş sporla birlikte daha kaliteli yaşama kavuşacağım

merhaba bende miyotonik distrofi sarkoglikanopati hastasıyım ve 23 yaşındayım. hastalığım fazla ilerleme göstermıyor çok şükür. neyse konuyla lgili lütfen ilaçları kullanmadan doktorunuza danışın. bu hastalığın bir ilacı yok. yan etkilerini okumuş olabilirsiniz ama hastalığınıza da ters tepki yapabilir. söylediğiniz ilaçların hepsini benim eşim spora gidiyor ve kullanıyor ama ben bile cesaret edemem böyle bi şeye . kullanmamanızı tavsiye ederim. yinede doktorunuza danışın. sporu egzersizleri de kesinlikle yapın.

Anlaşılan sen konuyu boşuna açmışın.Senin görünürde hiç bir sorunun yokmuş...Ne istediğinde belli değil.Herkesin önerisine bir şeyler uydurup duruyorsun..

Üst Alt